Concordia Wehl - Quick 1888
Ruststand 1-1, eindstand 1-2

Door Wil Oteman

Wederom de volle winst voor Quick

Voordat Quick goed en wel bij de les was had Concordia al twee goede kansen gehad. De eerste ontstond na onvoldoende ingrijpen achterin en een uitmuntende schietkans ging maar net voor langs. Twee minuten later wederom een vrije schietkans waarbij de bal maar net geblokt werd. Uit de hoekschop werd de bal maar net over gekopt. De eerste redelijke aanval van Quick was na 15 minuten, maar Germain Trim werd gewoon van de bal gelopen. Quick grossierde in onnauwkeurigheid in aannames, slechte passing en was veel te slap in de duels. Balverlies door veel te lang met de bal te lopen veroorzaakte gevaarlijke situaties voor het Quick-doel. In de 24e minuut leed Concordia balverlies in het centrum, doordat twee spelers elkaar hinderden en de doortastende Quinten Tassenaar ging er met de bal vandoor scoorde fraai via de binnenkant van de paal 0-1. Dat was het sein voor Concordia om er een schepje bovenop te doen en de Quick-defensie kwam behoorlijk onder druk te staan. Rond het half uur kreeg Pepijn Ox een gele kaart wegens het vasthouden van een tegenstander. Quick kreeg geen tijd om te herstellen was zelf ook niet in staat om tijdens dit offensief een behoorlijke aanval op te zetten. Concordia liet zien dat het niet op de onderste plaats thuishoort en vooral met spits Jesper Vonk had de Quick-defensie heel veel moeite. Sem Smit, de kleine terriër van Concordia op het middenveld, die overal was en was onvermoeibaar in zijn werklust. Tussen de 32e en 37e minuut kreeg Dadier Casal drie goede mogelijkheden. Hij was te zelfzuchtig, behield niet het overzicht en de afwerking was slecht. De laatste vijf minuten voor de rust was weer voor Concordia. Een handsbal van Quick leverde op de rand een vrije trap op, waaruit de bal maar net langs vloog. De druk bleef aanhouden op de Quick-defensie en de verdiende gelijkmaker kon niet uitblijven. Een doorbraak op rechts na knullig balverlies op het middenveld, kon ternauwernood worden geblokt. De rebound was voor Concordia en de afgemeten voorzet bereikte de volledig vrij staande spit Jesper Vonk die beheerst raak knikte 1-1. In de extra tijd kreeg Lars Janssen nog een gele kaart wegens een overtreding en de vrije trap vloog tot geluk van Quick rakelings naast. Hiermede brak de rust aan.
In de rust werd de leeg gespeelde Quinten vervangen door Nick Dekker. Quinten was de dag ervoor in een topduel met O19 de bepalende en de beslissende speler voor de zege.
Quick tapte de tweede helft uit een ander vaatje en dat leverde een aantal gevaarlijke situaties op voor het doel van Concordia die vooralsnog niets opleverden. Een vrije trap voor Quick op de rand van het strafschopgebied werd slecht genomen door Yacin Benhaddi en de snelle counter was heel gevaarlijk. Gelukkig stond Oscar van Wezel op de goede plaats en voorkwam hij een achterstand. Rond een kwartier na rust werd Chelo Lopez vervangen door Chido Monty en Yacin door Soufian Boukali. Dat leverde nog meer druk op. Een vrije trap van Soufian leverde een hachelijke situatie op voor het doel van Concordia. Ajay Tahalele trok, na een van zijn vele rushes langs de lijn, de bal scherp voor maar de spitsen van Quick waren niet attent genoeg, waardoor het gelijk bleef. Met nog 20 minuten te spelen counterde Concordia en dat leverde twee geweldige kansen op. Twee goede reddingen van Oscar voorkwamen een achterstand. Direct daarna mocht Soufian aanleggen voor een vrije trap op 35 meter van het doel. Een prachtige geplaatste trap en met een geweldige redding haalde de Concordia-keeper de bal uit de kruising - mooi om te zien. De rebound was voor Germain die over kopte. Germain verdedigde een paar minuten later goed mee en zijn schouderduw werd met geel beloond. De tweede helft was de scheidsrechter nogal eens de weg kwijt en ontpopte hij zich als een zeer warrige scheidsrechter. In de 80e minuut was er, vlak bij de dug out van Concordia, een duel aan de zijlijn tussen Pepijn van Quick en Thom van Swaay, die met gestrekt been inkwam. De ingooi was voor Quick en toen van Thom van Swaay achter langs Pepijn liep, aaide hij hem van achteren over zijn hoofd. Niemand van Quick protesteerde, maar de vrij veraf staande scheidsrechter gaf na enig twijfelen toch rood aan van Swaay. Dat was de ommekeer in de wedstrijd. Bij Quick werd Pepijn gewisseld voor Ossama Rotbi en Dadier Casal werd vervangen door Floyd Mulder. De laatste 10 minuten waren, tegen 10 man, volledig voor Quick en Nick en Floyd hadden het geluk nog niet aan hun zijde. Een schot van Quick werd in het strafschopgebied tegen de uitgestoken arm van tegenstander aan geschoten. Wederom werd, net als in de eerste helft tijdens een identieke situatie, de protesten van Quick weggewuifd. Maar Quick liet het er niet bij zitten en toen Ossama op links was doorgebroken, was het Floyd Mulder die zijn laag voor getrokken bal heel rustig van dichtbij tegen de touwen schoot 1-2. Er ontstonden nog diverse kansen voor Quick, maar het bleef bij deze kleine overwinning.