Quick 1888 Ultimate Frisbee - Quick 1888

Quick 1888 Ultimate Frisbee

Quick 1888 Ultimate Frisbee


Wij bestaan sinds 2018. Gestart met een klein clubje enthousiastelingen, groeien we steeds verder in leden. Onze club is geschikt voor mensen met en zonder ervaring vanaf 18 jaar. avatar-frisbee1.jpg

Al jaren was frisbee spelen in Nijmegen mogelijk bij de BFrisBee'2s; de studentensportvereniging van de Radboud Universiteit Nijmegen. Voor de niet-studenten is er bij deze club echter beperkt plek. Daarom zijn we gestart met een nieuwe groep, geschikt voor niet-studenten. We zijn trots dat we als Omnivereniging onder Quick 1888 mogen vallen.


Wat is ultimate frisbee?


Iedereen kent frisbee wel van het overgooien op het strand of de camping. Maar dat dit ook een serieuze sport is, weten niet veel mensen. Ultimate frisbee is een teamsport waarbij atletisch vermogen en nauwkeurigheid gecombineerd worden. Het is spectaculair te zien en intens om te spelen. Er zijn geen scheidsrechters: er wordt gespeeld vanuit fair-play en zelfregulatie. 

Hoe speel je het?

Ultimate frisbee kan zowel binnen als buiten gespeeld worden.

Binnen in de zaal speelt men 5-tegen-5, outdoor op gras 7-tegen-7. Outdoor is over de hele wereld het meest populair. 

Punten scoor je door de frisbee in de eindzone van de tegenstander te vangen.

Het spel start met een afworp (pull) van de verdedigende ploeg. Spelers mogen niet lopen met de frisbee en moeten passend naar elkaar het veld oversteken. Hierbij mag de frisbee maximaal 8 (bij indoor) of 10 (bij outdoor) seconden vastgehouden worden. Die seconden worden hardop afgeteld door de verdediger van degene die de frisbee heeft.

Verdedigers proberen de frisbee te onderscheppen of tegen de grond of buiten het veld te slaan. Als dat lukt, wordt de verdedigende ploeg meteen de aanvallende partij die in de eindzone van de tegenstander probeert te scoren. Lichamelijk contact is niet toegestaand9b46fd7-2668-42e9-b16d-d1c2a345eb5c.jpg

Een officiële wedstrijd duurt 100 minuten of gaat tot 15 punten.  Na het scoren van een punt mag je onbeperkt spelers wisselen; teams bestaan daarom vaak uit meerdere spelers. 

Spelers zijn zelf verantwoordelijk voor het goede spelverloop. Dit heet de 'Spirit of the Game': ieder speelt met de intentie om te winnen, maar nooit ten koste van de spelregels of de sportiviteit.


Trainingsinfo


Wij trainen wekelijks op maandagavond van 19.00 tot 20.00 in de sportzaal van Quick 1888.
De trainingen worden geleid door een ervaren trainer.

Wil je een keer vrijblijvend meetrainen? Dat kan! Meld je aan, dan nemen we contact met je op.Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!