Ruststand 2-0, eindstand 3-1

Quick verliest eerste officiële wedstrijd sinds een half jaar

Wil Oteman

Na een lange periode zonder voetbal werd begin augustus 2020 de trainingen door Quick weer opgepakt. Een behoorlijke uitbreiding van selectiespelers en met de bijna voltallige selectie van vorig seizoen, startte Ivo Rossen met zijn technische staf de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er werden redelijke tot goede oefenwedstrijden  gespeeld en dat stemde iedereen hoopvol op een succesvol seizoen.

Vanmiddag de eerste officiële wedstrijd na een verplichte langdurige stop in een bekerwedstrijd tegen Spero in Elst. Een merkwaardige loting door de KNVB, omdat we Spero ook in de competitieverband tegenkomen!

Het begin van de wedstrijd zoals gebruikelijk een aftastend spel van beide teams en gebeurde er nog niets spannend. Na 10 minuten de eerste gevaarlijke actie van de wedstrijd. Een corner van Quick werd door de mee opkomende LarsJamssen hoog opkomend ingeknikt en op de doellijn door een Spero-speler van de lijn gehaald. De afvallende bal was voor Mirza Reddzaepagic, die zijn harde knal over zag vliegen. Na ruim 20 minuten gooide Spero wat meer fysieke kracht in de strijd en dwong de doelman van Quick, Karim Boudhoum, tot enkele reddingen. Ook de daaruit voortvloeiende hoekschopppen leverden Spero niets op.

In de 35e minuut leverde een ongelooflijk misverstand in de achterhoede van Quick een thuisdoelpunt op. Karim en Said verspeelden op knullige wijze een vrije bal en voor een leeg doel werd gescoord.

1-0. Quick pakte het verlies goed op en zette veel druk naar voren. Een goed lopende aanval van Quick in de 40e minuut over links met Engin, kon met veel geluk tot hoekschop worden verwerkt.

Quick hield de druk erop en er ontstonden enige kleine kansjes die echter niet tot de gelijkmaker leidden. Op slag van rust ontstond een chaotische situatie in het centrum van Quick. Verdedigend gingen een aantal zaken fout en een Spero-speler werd volkomen vrij gezet voor het doel. Een simpel intikkertje was voldoende om de 2-0 te laten aantekenen.

Quick begon zeer voortvarend aan de tweede helft en zette veel druk richting het Spero-doel. Er ontstonden wederom kleine kansjes die vooralsnog niets opleverden. Een zeer goed lopende aanval over rechts werd breed gelegd op de opkomende linksback Chello. Zijn loepzuivere pass over de Spero defensie, bereikte de als een duiveltje achter de defensie van Spero opduikende Pepijn. Op heerlijke wijze gleed Pepijn de bal onhoudbaar binnen en de aansluittreffer was een feit. Nog ruim 20 minuten waren te spelen en Quick ging op jacht naar de gelijkmaker. De aanvallen van Spero stelden niet veel voor en met de hoge ballen in het centrum van Quick wist Lars wel raad. Aanval op aanval rolde op het Spero-doel af, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat het niet altijd even goed was. Iedereen dacht de gelijkmaker een kwestie van tijd was. Een minuut voor tijd leek een hoge bal een simpele vangbal te worden voor Karim. Door onverklaarbare oorzaak had hij de bal niet klemvast en liet hem vallen. De Spero-aanvaller voor wie hij de bal wegplukte, kon de bal daarna simpel over hem intikken en de stand toch nog tot de onverdiende zege tot 3-1 verhogen

Een niet terechte en geflatteerde nederlaag tegen een tegenstander die tot weinig combinatievoetbal in staat is en veelal met hoge en lange ballen werkt. Revanche in competitieverband moet zeker tot de mogelijkheden behoren.