QUICK 1888 boekt belangrijke eerste overwinning in 2019

Accommodatie

Onbekend

Spero uit, altijd lastig! Maar de grasmat op sportpark De Pas in Elst lag er goed bij. Er scheen een schraal zonnetje en er waaide een frisse wind dwars over het veld, met op de achtergrond de kale akkers. Zoals eigenlijk al het gehele seizoen misten beide ploegen een aantal selectiespelers vanwege al of niet langdurige blessures of vakantie.

Dave Nijenhuis probeert een blok te zetten

Voorop gesteld: beide ploegen speelden met volledige inzet onder de goed leidende scheidsrechter Wiggers. Ook kan gezegd worden dat de zege van Quick 1888 verdiend was. Het kreeg gedurende de wedstrijd een aantal grote en kleinere kansen, dat waren er meer dan Spero wist te creëren.

Toch was de thuisploeg in het begin dichter bij een doelpunt. Al snel een eerste laag schot dat Sjors de Bruijn uit de hoek haalde. En in de twaalfde minuut redde hij knap toen Koen Braam na een fraaie actie van dichtbij kon inschieten – Sjors dekte de korte hoek goed af met zijn lichaam. Na een kwartier een eerste mogelijkheid voor Quick 1888. Na een diepe bal van Timo Hya kwam Irvin Smajic vrij op links. Hij legde de bal terug op Lennard Walterbos. Diens schot ging via een speler over. Verder waren er die eerste helft nauwelijks kansen te bewonderen.

Joffrey van Rossum in een kopduel verwikkeld

Het begin van de tweede helft was wat rommeliger. Quick 1888 kreeg binnen het kwartier twee gele kaarten, voor Lennard en voor Youssef Ouchene.

In de 62e minuut kwam Bas Peters goed voor zijn man en bediende Irvin  met een diepe bal. Die mocht, randje buitenspel, door van de scheidsrechter. Hij probeerde Calvin Groenen te bereiken, maar het leidde niet tot een kans. Niet veel later kwam Fatih Çakici in het veld voor de moegestreden Calvin. In minuut 68 kreeg Lennard, na een goede actie en subtiel passje van Irvin, een goede schietkans, maar keeper Jamie Dekkers tikte de bal over de achterlijn. Uit de hoekschop die volgde, genomen door Joffrey van Rossum, kopte Lennard midden voor doel de bal snoeihard in de touwen: 0 - 1. Drie minuten later verliet de doelpuntenmaker, leeg gespeeld, het veld voor Daan Scholten.

Lennard Walterbos kopt Quick 1888 naar een voorsprong: 0 - 1

Sjors maakte het een kwartier voor tijd nog even spannend, door een verre, hoge bal los te laten, maar het liep goed af. De trainer van Spero probeerde met een dubbele wissel de bakens nog te verzetten, maar het was Quick dat drie minuten later een levensgrote kans kreeg. Op een diepe bal kon Fatih alleen op de keeper af, maar hij schoot tegen hem op.

Sjors de Bruijn bokst de bal weg uit zijn doelmond

Vijf minuten voor tijd nog een kans toen Joffrey de sterkste uit een duel kwam en via Irvin de bal op de rechterkant terugkreeg. Zijn schot of voorzet ging voorlangs, terwijl Fatih voor het doel er net niet bij kon. Spero probeerde met man en macht (zelfs de keeper rukte op tot de middenlijn) de gelijkmaker te forceren, maar het kwam niet verder dan een kopbal uit een hoekschop ( al ver in blessuretijd), die over het doel verdween.

Een verdiende overwinning, die Quick 1888 echter allesbehalve cadeau kreeg. Spero wist echter nauwelijks een kans te creëren. Drie zeer belangrijke punten in de strijd om behoud van het tweedeklasserschap. Helaas wonnen ook enkele ploegen onderin, Union en Warnsveldse Boys, en hield AZC de vier punten voorsprong intact door ook te winnen. Komende zondag een wedstrijd die gewonnen móet worden. Eendracht ’30 komt op bezoek. Een mooie gelegenheid om revanche te neme voor de smadelijke nederlaag in Mook.

De week erna moet Quick 1888 naar Ulft om tegen SDOUC (dat in de top staat) aan te treden. Daarna komt Warnsveldse Boys op bezoek, een wedstrijd die Quick 1888 ook zal moeten winnen. Vervolgens ontvangt Quick op Paasmaandag stadgenoot Union (let op: de wedstrijd stond oorspronkelijk gepland op Paaszondag.) Quick 1888 voetbalde vandaag echt als een team. In jargon: achterin en op het middenveld stond het goed. Iedereen speelde met volledige inzet. Als het team dat zo blijft doen, dan zullen er meer overwinningen volgen. En ook niet onbelangrijk: voor de derde maal geen doelpunt tegen!

Tevredenheid en opluchting bij de Technische Staf en begeleiding na het laatste fluitsignaal

Roy de Haan (iets beter bij stem, maar nog allesbehalve fit): “We hadden thuis met 3-2 gewonnen en wisten dat we ook nu kansen konden creëren., maar dan moeten we die ook benutten. De organisatie stond goed, het team was stabiel. Mooi dat Lennard het winnende doelpunt maakte. Hij zou vijf minuten later gewisseld worden. Het was dik verdiend, wij kregen meer kansen. We wisten dat als we voor zouden komen, meer kansen zouden krijgen. Irvin deed het goed na zijn lange blessure. Fatih was niet helemaal fit.”

Aanvoerder Timo Hya: “We stonden goed georganiseerd. Zij kregen een enkele kans. Ook eens leuk dat wij uit een standaardsituatie scoren. Daarvoor kregen we ook al wat kansen en later ook nog. Belangrijk dat we de nul gehouden hebben. Ik ben blij met de drie punten. Volgende week Eendracht, die moeten we ook pakken.”

Ik had ook nog even contact met doelpuntenmaker Lennard Walterbos: “Het was een fijn doelpunt. Ik zou kort daarna gewisseld worden. Ik zat er helemaal doorheen, maar had geen last van mijn blessure. De overwinning was verdiend. We hadden wel de sterkste opstelling achterin en op het middenveld. Zondag wordt een heel andere wedstrijd. Zij zullen terughangen, maar we hebben wat recht te zetten.”