Scheidsrechter

J. Buurman

Accommodatie

Onbekend

Regende het vorige week in Wehl de gehele wedstrijd, vandaag konden we zonder jas lekker in het zonnetje op één van de banken tegenover de overdekte tribune naar de wedstrijd kijken.

Beide ploegen hadden een week eerder met 2 - 2 gelijk gespeeld. In ieder geval voor Quick 1888had er meer ingezeten. Hoe zou het vandaag gaan? Allereerst een tegenvaller. Naast de geblesseerden die er al waren, waren dit keer Lennard Walterbos, Maarten Versteegen en Ajay Tahalele door blessures niet beschikbaar. Maar ook Varsseveld miste een stuk of drie spelers. Bij Quick 1888 speelde daardoor Bas Peters weer vertrouwd centraal achterin naast Dave Nijenhuis.

De bal wordt net voor de voeten van Timo Hya weggetikt.
Vanaf het begin oogde Quick 1888 gretig. Het stoorde vroeg, dat heet tegenwoordig in voetbaljargon hoog druk zetten. Het tempo was hoog. Kortom, het zag er goed uit. Quick begon sterk met een schot van Joffrey van Rossum dat ruim over ging en schoten van Fatih Cakici, waarvan keeper Joost Riewald bij eentje daarvan maar net een hand er tegenaan kon krijgen. Bijna halverwege de eerste helft kreeg Calvin Groenen door een pass van Saïd Hamidi, die op het middenveld een zee van vrijheid genoot, vrije doortocht geboden richting doel van Varsseveld. In plaats van de bal over de uitlopende keeper te schieten of te stiften, schoot Calvin tegen de keeper op. Twee minuten later redde de keeper opnieuw op een inzet van Calvin, na opnieuw een steekpass van Saïd. Calvin werd ook nog een keer terug gevlagd en -gefloten voor vermeend buitenspel. Vlak voor het rustsignaal miste Jorrit Haverkamp, na een voorzet van linksachter Jannick Rougoor, dicht voor Sjors de Bruijn een uitgelezen mogelijkheid om Varsseveld tegen de verhouding in op een voorsprong te zetten.

De tweede helft was, zeker in het begin,  kwalitatief minder en een stuk rommeliger. Toch kreeg opnieuw Calvin na een goede pass van Tycho Jacobs, de kans geboden Quick 1888 op voorsprong te zetten. Maar opnieuw strandde hij op de keeper.

Sjors de Brruijn behoudt het overzicht met Tycho Jacobs en Unal Ozturk in de buurt

Een kwartier na de rust kwam er bij Varsseveld een wissel in en bij Quick 1888 maakte Fatih plaats voor Samie Belgadi. Niet veel later gevolgd door 2 wissels: eentje bij Varsseveld en bij de thuisploeg kwam Dennie Lamers Joffrey vervangen.

Youssef Ouchene kreeg daarna geel voor iets dat alleen scheidsrechter Buurman had gezien. En in dezelfde minuut, na bijna een half uur in de tweede helft, kreeg Calvin weer een grote kans na een pass van Timo Hya. Hij wist, diep gestuurd, de bal net onder de keeper door te schieten, maar belandde echter net naast de verkeerde kant van de paal.

Quick 1888 had al met al een handvol kansen laten liggen en je kent de voetbalwet: hij valt toch niet aan de andere kant? Kort daarna de derde wissel bij Varsseveld. Even later zette Luke Groot Wassink Varsseveld inderdaad toch bijna op voorsprong. Sjors wist zich in de baan van het schot te springen en het schot te kraken, waarna Bas voorkwam dat de bal alsnog in het doel zou verdwijnen. Uit de hoekschop moest Youssef de rebound voor de lijn wegtrappen. Zeven minuten voor tijd een geweldige redding met de vuisten van Sjors toen invaller Tom Veerbeek vrij voor het doel kwam. Even daarvoor had Samie zich op links vrij gespeeld, maar zijn schot werd met de voeten gekeerd door Joost Riewald.

Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd bracht Roy de Haan Misha Dzjangirjane in het veld voor Unal Oztürk. En het was deze Misha die Samie met een steekpass vrij leek te zetten. Hij werd in het strafschopgebied ten val gebracht, onder het oog van scheidsrechter Buurman. En die aarzelde geen moment: strafschop! Al in de extra tijd stuurde Saïd de keeper naar de verkeerde hoek: 1 - 0. Nu moest de buit toch binnen zijn. Calvin maakte even later aan alle onzekerheid een eind door na een steekpass van Timo de bal dit keer wel over de keeper te stiften: 2 – 0.

Saïd Hamidi benut de strafschop: 1 - 0

Een dik verdiende overwinning tegen een vandaag niet geweldig Varsseveld. Maar als je zulke opgelegde kansen mist en het 0 - 0 blijft, dan weet je dat de goal ook zo maar aan de andere kant kan vallen. Gelukkig was daar vandaag, als vanouds, weer Sjors. Al met al verrast de ploeg mij na de voorbereiding en beker aangenaam. Er zitten mogelijkheden in de ploeg met routiniers en jonge spelers. Zaak daar een eenheid van te smeden. En nu al de eerste wedstrijd zonder tegendoelpunt. Dat gebeurde het afgelopen seizoen slechts eenmaal.

Vallend maakt Calvin Groenen de 2 - 0

Roy de Haan sprak van een “zware bevalling, maar het venijn zat in de staart. We hadden al veel eerder de eerste goal moeten maken. Dan krijg je meer ruimte en dat geeft meer mogelijkheden. Nu had het doelpunt zo maar aan de andere kant kunnen vallen, want je geeft altijd wel wat weg. Maar we stonden vandaag goed. Sjors pakte twee goede ballen. We hebben op de valreep gewonnen. De invallers deden het goed. En ik ben ook blij met de nul. Het is belangrijk dat we gewonnen hebben. Volgende week naar Orion, dat heeft een goede ploeg.”

Ik sprak ook met aanvoerder Timo: “Ik vond Varsseveld niet zo heel sterk. We kregen veel ruimte op het middenveld. Jammer dat vaak op het laatst door misverstanden de pass niet goed uitpakte. Het is voor de jonge jongens nog wel wennen, maar ik had na de voorbereiding en beker niet verwacht, dat het nu al zo goed zou gaan.”