ONA ’53 – Quick 1888

Ruststand 0-2, eindstand 2-2. Quick wint na strafschoppenserie (6-7)

Door Wil Oteman

Quick verder in de beker na strafschoppen

Zaterdag derdeklasser ONA ’53 had Quick ZA 1 tijdens de poulewedstrijden voor de KNVB-beker zeer ruim verslagen en mocht niet onderschat worden. Quick trad toch met veel wissels aan en had zelfs nog diverse blessures. Luc Gietelink stond bij Quick onder de lat en toonde zich een betrouwbare vervanger van vaste doelman Tim Schoofs. Al met al stond er zeer acceptabel team dat in de eerste helft een voortreffelijke partij voetbal afleverde.
Na een aftastend begin nam Quick het initiatief en Maickel v Kol nam het doel van ONA onder vuur. Zijn schot werd gestopt door de ONA-doelman. De tegenaanval kwam ietwat gelukkig terecht bij de ONA-spits en zijn inzet werd prima gestopt door Luc.  Quick bleef het beste van het spel houden en ONA kwam er niet aan te pas. Een vrije trap van Max Broenland bereikte de opkomende Floyd Mulder en diens kopbal ging maar net naast. Nog twee kansen werden door Quick onbenut gelaten. In de 22e minuut werd goed doorzetten van Quinten Tassenaar beloond. Samenvallend met de keeper van ONA wist hij de bal alsnog op doel te trappen en raakte daarbij de lat. De terugspringende bal werd zeer attent door Yassin Benhaddi benut met een kopbal die over de doelman heen ging, 0-1. Twee goede kansen voor Quick na een half uur spelen werden vervolgens niet benut. Maickel verscheen alleen voor de ONA-doelman en wederom goed doorzetten van Quinten leverde alleen een gevaarlijke situatie voor het doel van ONA op. ONA wist hier hoegenaamd niets tegenover te zetten en de Quick-defensie gaf helemaal niets weg. Een fantastische geplaatste dieptepass van Floyd op Yassin die de uitkomende doelman van ONA wederom verschalkte met een kopbal betekende de 0-2, tevens de ruststand.
ONA gooide in de tweede helft alle schroom van zich af en zette van meet af aan veel druk op de Quick-defensie. Mede dankzij doelman Luc vielen er vooralsnog geen doelpunten. Het is onbegrijpelijk dat een zo dominant en sterk spelend Quick van de eerste helft zich de wil liet opleggen door ONA dat voetballend maar ook fysiek uit een ander vaatje tapte. Een misverstand in de achterhoede van Quick leidde de aansluittreffer in. De volledig vrijstaande linkerspits van ONA wist met een lob de ver uit zijn doel komende  doelman van Quick te passeren, 1-2. Met nog een half uur te spelen paste trainer Bram Remkes een viervoudige wissel toe. Even leek het er op dat Quick het heft weer in handen nam. Een tweetal goede kansen voor Quick werden onbenut gelaten. Mede door de felle inzetten van ONA werd Quick ver terug gedrongen. Van soms te harde overtredingen van ONA werd Pepijn Ox de dupe. Pepijn lijkt voor weken uitgeschakeld met een enkelblessure. Door twee geweldige defensieve ingrepen van Lars Janssen en Max de Wijze bleef het 1-2, maar de gelijkmaker hing in de lucht. Twee minuten voor tijd werd door de volledig vrijstaande linkerspits van ONA een bal op doel geschoten. Op fabuleuze wijze wist Max Broenland met een snoekduik de gelijkmaker met zijn hoofd te voorkomen door de bal tegen de lat te koppen. De rebound was echter voor ONA en de gelijkmaker werd hoog in de touwen gejaagd. De laatste kans was voor Quick, maar het bleef 2-2.
Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Na een geweldige reeks van perfect genomen strafschoppen door zowel Quick als ONA stond het 6-6. Voor Quick waren Nick Dekker, Max de Wijze Taher Agha, Cyrus Sabi-Far, Max Broenland, en Justin v Hest trefzeker. De zevende strafschop voor Quick werd feilloos binnengeschoten door Lars. In de gelijkmakende beurt van ONA schoot de zevende penaltynemer de bal naast en ontstond er spontaan een klein feestje met de Quick-spelers en begeleiding op het veld. Quick gaat door naar de volgende ronde. Die vindt plaats eind november in week 47.