Ruststand 0-3, eindstand 0-5

Door Wim Veenendaal

Grote nederlaag in eerste thuiswedstrijd van de competitie

Vorige week was het fraai nazomerweer, nu was het echt herfst; regenachtig en koel. Quick moest het doen zonder aanvoerder en routinier Engin Güngor. Dat zal vrijwel het gehele seizoen zijn, want hij moet een kruisbandoperatie ondergaan. Lars Janssen was terug na zijn schorsing van vorige week.

De eerste minuten leek het nog wel wat, maar Eendracht kwam al na 8 minuten op voorsprong. Sem Volleberg troefde na een verre uittrap van keeper Pim van Limbeek in het een-op-een-duel Lars af en schoot nog via Lars de 0-1 binnen. Vijf minuten later leek de wedstrijd al beslist. Tim van Ooijen schoot de bal uit een vrije trap, ondanks de muur, fraai in de verre hoek. 0-2. In de 27e minuut was het helemaal over. Opnieuw schoot Tim van Ooijen de bal, nu van een meter of twintig, keihard langs Oscar van Weezel. 0-3. Na een overtreding van Ajay Tahalele op de hoek van het strafschopgebied kreeg deze geel; de vrije trap leverde niets op. Even later wisselde Rutger Worm Ajay voor Yacin Benhaddi.

De laatste minuten voor de rust en in de extra tijd verscheen Quick toch nog een aantal malen dreigend voor het doel van Eendracht. Een voorzet van Dadier Casal net te scherp voor Floyd Mulder. Na opnieuw een voorzet van Dadier schoot Germain Trim op de keeper, waarna Yacin de bal via een speler over de achterlijn schoot.

Dertien minuten na rust moest Yacin zich geblesseerd laten vervangen door Quinten Tassenaar. En na een dik kwartier bracht Rutger de derde wissel in, Mido Brock voor Soufian Boukali. Lars kreeg nog een terechte gele kaart, toen hij een speler belette door te lopen richting doel.
Een dik kwartier voor tijd mocht Sem Volleberg zijn tweede doelpunt laten aantekenen. Hij liep ongehinderd langs een aantal spelers van Quick. Zijn schot werd daarna nog bijna van de doellijn gehaald.

Twaalf minuten voor tijd eindelijk weer een goede kans voor Quick. Na een voorzet van Mike Glaser kon Floyd inkoppen, de bal werd geblokt en vervolgens door Mido bij de tweede paal naast geschoten.
Mike kreeg even later geel voor een harde overtreding net buiten de  zestien.

Sem Volleberg leek twee minuten voor tijd, ondanks de inspanning van Lars, zijn derde doelpunt te maken, maar Oscar voorkwam dat dat met een redding. In de extra tijd maakte Volleberg toch zijn derde en Eendrachts vijfde treffer. Bij de eerste paal tikte hij een voorzet in. 0-5.

Op de overwinning van Eendracht viel niets af te dingen. Natuurlijk zaten ze al snel op rozen door twee snelle doelpunten, maar Eendracht voetbalde gemakkelijker, combineerde beter. Quick was in balbezit erg slordig; het grossierde in foute passes. En verdedigend zag het er niet geweldig uit.