Alverna 1 - Quick 1888 Zo 1

Ruststand 1-0, eindstand 2-0

Alverna een maatje te groot voor Quick 1888

Door Wil Oteman

Vandaag trof Quick 1888 in de tweede wedstrijd van de 1e bekerronde Alverna, wederom een eersteklasser. Alverna heeft een aantal goede voetballers die de basis vormen om het elftal goed te laten voetballen. Alverna heeft niet alleen een aantal slimme spelers die niet alleen goed kunnen voetballen, maar ook spelers die op tijd een benodigde overtreding weten te maken. Daarnaast spelen ze heel kort op de man en grijpen stevig in. Vooral achterin zijn ze meedogenloos. Dat soort zaken mist Quick en dat zal moeten om in de competitie punten te halen. Maar de verwachting is dat dit nog wel komt. Quick mist nog steeds een aantal spelers, maar het huidige elftal weerde zich vanmiddag kranig en het was zeker voor Quick een prima oefenwedstrijd.
 In de eerste 5 minuten kreeg Quick speler Dadier Casals twee goede mogelijkheden, maar even zovele keren verspeelde hij de bal. Uit een hoekschop van Alverna kwam de afgeslagen bal bij de Alverna spits terecht die gelijk uithaalde. Maar Oscar van Wezel, de Quick-doelman, wist de ingeschoten bal vakkundig te pakken. In de 10e minuut wisten de snelle voorwaartsen van Alverna de defensie te verschalken en simpel de 1-0 binnen te tikken. Alverna behield het initiatief en enkele gevaarlijke aanvallen rolden op het Quick doel af. Quick had het geluk aan haar zijde en het bleef bij de kleine achterstand. De redding van Oscar in de 25e minuut mocht er zeker wezen. De sporadische aanvallen van Quick strandden vaak voor de 16 meter en dat kwam mede door het meedogenloos ingrijpen van de Alverna defensie. Na een half uur had de Alverna-spits de bal voor het intikken, maar hij faalde hopeloos. Bij een uitval van Quick werd Germain Trim perfect gelanceerd. De bal na zijn ingezette sliding op de keeper leek goed te vallen, maar een verdediger kon de bal maar net over de achterlijn tikken. Quick kwam hierna wat beter in de wedstrijd, maar mede door stevig en op het randje verdedigende Alverna, werd erger voorkomen. Hier bleek maar weer eens te meer dat Quick te lief voetbalde en gerust wat scherper moet gaan spelen.
Na de rust hield Quick toch de druk er nog op en een splijtende dieptepass van Mike Glaser op Soufian Boukali leverde een zeer goede kans op. De fraaie uithaal van Soufian werd geweldig door de keeper uit de kruising getikt. Even later moest Soufian worden vervangen door Pepijn Ox. Dat leverde een behoorlijke omzetting op.  AjayTahalele verhuisde van het centrum naar de linksbackpositie. Jonathan Quaye zakte een linie terug naar het centrum van de verdediging en Pepijn ging op de plaats van Jonathan spelen. Lars Janssen van Quick kreeg van de scheidsrechter een gele kaart vanwege licht vasthouden. Makkelijk gegeven, daar was iedereen van overtuigd. Heel langzaam kwam het initiatief weer bij Alverna te liggen. Twee harde schoten van dichtbij verdwenen tot geluk van Quick net naast.  Een supersnelle aanval door het midden liep voor Quick goed af en de volgende redding kwam weer eens op naam van Oscar. Een ongelukkige botsing tussen een speler van Alverna en Chelo Lopez, leverde een hoofdwond op voor Chelo en hij moest worden vervangen. Coen van Dijk kwam er in en wederom moest het elftal omgezet worden.  In de 75e minuut werd een makkelijk gegeven vrije trap aan Alverna een paar meter buiten het strafschopgebied fraai in de bovenhoek gekruld. Oscar raakte de bal nog, maar het werd toch 2-0. Toch toonde Quick veerkracht en toen Pepijn op rechts Coen weg stuurde werd het nog gevaarlijk. Met uiterste inspanning kon de bal maar net tot corner worden verwerkt. Een schot van de opgerukte Ajay kon maar ternauwernood tot hoekschop geblokt worden. Het laatste wapenfeit in deze wedstrijd was voor Quick. Hoog opspringend uit een corner kopte Lars op doel, maar de  doelman plukte de bal super uit de lucht.