Scheidsrechter

W.B. de Jong

Accommodatie

Onbekend

Opnieuw een fraaie herfstdag, maar wel met een wat bleek zonnetje en wat frissere temperaturen. Het had voor Quick 1888 ook zo mooi kunnen zijn, als er vandaag gewonnen was tegen laagvlieger DVC’26. Maar helaas, Quick bleef ook bleek en DVC bleek vandaag de betere ploeg tegen een Quick waarin teveel spelers onder hun niveau bleven. Er vielen voor Quick 1888 niet veel kansen te noteren.

Een onoverzichtelijke situatie voor het Didamse doel

DVC’26 begon sterk aan de wedstrijd, maar na een aantal minuten kwam Quick 1888 er beter in. In de tiende minuut een eerste gevaar na een hoekschop van Joffrey van Rossum door een schot van Bas Peters, dat keeper Lesley Udink over de lat moest tikken. Uit de hoekschop werd een schot van Calvin Groenen geblokt.

Didammer Marciano van de Berg schoot na een dikke twintig minuten op links diep gestuurd voorlangs. Dezelfde Van de Berg zorgde er in een tijdsbestek van vijf minuten op identieke wijze voor dat twee van zijn teamgenoten konden zorgen voor een 2 - 0 voorsprong voor DVC’26. Niet helemaal identiek, want alleen bij de eerste goal stond hij duidelijk buitenspel, maar negeerde scheidsrechter De Jong het vlagsignaal. Beide keren werd De Jong diep gestuurd, was hij te behendig en te snel voor de verdediging, bracht de bal voor waarna bij het eerste doelpunt Willem Berendsen en bij het tweede Sven Udink de bal maar voor het intikken had. Dat was in de 35e en 40e minuut.

Calvin Groenen wordt diep gestuurd door Timo Hya

Na de rust bleef rechtsachter Youssef Ouchene achter in de kleedkamer en kwam op links voorin Irvin Smajic, nieuw toegevoegd aan de selectie, in het veld. Quick 1888 had de tweede helft weliswaar meer balbezit en probeerde het wel vooruit te voetballen, maar het creëerde hoegenaamd niets. Voor het eerste gevaar in die tweede helft zorgde een pass van Joffrey, waarna Irvin zijn schot nog ternauwernood geblokt zag. Dat was al in de 68e minuut. Vijf minuten later schoot Bas van een meter of dertig op de lat. Meteen er na kwam Sami Belgadi erin voor Saïd Hamidi.

De beste kans was even later voor Calvin. Nadat Maarten Versteegen zich door diverse spelers niet van de bal liet zetten, zette hij Calvin vrij voor het doel, maar Calvin schoot naast. Dat was het wat Quick 1888 betreft.

Calvin Groenen mist een ideale kans op de aansluitingstreffer

Twee mogelijkheden kreeg Quick nog. Zeven minuten voor tijd was er een doortikbal van Maarten op Irvin, wiens schot via de vingers van de keeper naast ging. Twee minuten later nog een schot van Sami dat over ging. Intussen was Dennie Lamers er nog in gekomen voor Dimitri Kotsalas. In de extra tijd moest Quick 1888 ook nog een derde tegentreffer incasseren na een geweldige actie van linksachter Joël Nibaële, die langs een aantal spelers slalomde en Sven Udink een niet te missen kans bood: 0 - 3.

De eerst helft was Quick 1888 slecht, veel duels gingen verloren. De spitsen kwamen nauwelijks in het stuk voor. De tweede helft was wel beter, maar Quick 1888 creëerde weinig. Coach Roy de Haan wisselde, zoals vaak, weer aanvallend, maar dit keer leverde dat geen doelpunt op. Door de ruimte die er ontstond werd het ook nog 0 - 3. Sjors de Bruijn was kansloos op alle drie doelpunten. Verder had hij niet veel te doen, mede omdat DVC’26 slecht gebruik maakte van de geboden ruimte.

Jammer dat Quick 1888 juist nu slecht speelde en verloor onder het oog van een aantal Reünisten die gezamenlijk de wedstrijd kwamen bekijken.

Debutant Irvin Sjamic probeert langs zijn tegenstander te komen.

Trainer Roy de Haan vond ook dat er “niks op de overwinning van DVC viel af te dingen. Het was een verdiende overwinning. De eerste helft was abominabel. We speelden de tweede helft wel meer op de helft van de tegenstander tot rond de zestien, maar we creëerden zo goed als niets. Ik miste de beleving en de scherpte. Alle duels gingen verloren. Ik miste de motivatie. Ik dacht dat we verder zouden zijn in de ontwikkeling.  We lieten elkaar in de steek. Slechts een enkele speler bleef overeind.

Dave Neijenhuis: “Ik ben teleurgesteld over het resultaat. We waren kwetsbaar bij de backs en met het doordekken. We waren overal te laat en dan word je weggespeeld. Sommige spelers zijn door het ijs gezakt. Op basis van de tweede helft was een nederlaag niet nodig geweest. Als Calvin die kans wel benut, kan het ook anders lopen. Misschien was er bij sommige jongens sprake van onderschatting. Ik weet me beter dan ik verwachtte staande te houden op dit niveau.