Voetbalacademie N.E.C. - Quick 1888

Voetbalacademie N.E.C.

Voetbalacademie N.E.C.

Quick 1888 voetbal werkt samen met voetbalacademie N.E.C.


De jeugdafdeling werkt sinds 2019 samen met N.E.C.
Lees onder de foto het verhaal van deze samenwerking. 

 

Quick_1888_samenwerking_NEC_voetbalacademie.jpg

v.l.n.r. Angelo Verweij (Quick 1888), Dominique Scholten (N.E.C.), Jonathan van Dongen (Quick 1888) en Pieter Verbeet (Quick 1888). 

 

De samenwerking
Tekst: Jonathan van Dongen

 

Wie een halve eeuw geleden bij Quick het idee geopperd zou hebben om samen te werken met NEC zou verbannen zijn. Bij NEC was dat waarschijnlijk niet anders. De rivaliteit was zeker in het begin van de vorige eeuw hoog tussen de verenigingen. Zelfs tot zo’n vijftien jaar geleden speelde de jeugd bij Quick op een dermate hoog niveau dat ze zich konden meten met de jeugdteams van NEC. Ook ik koester zelf nog mooie herinneringen uit de E en D aan overwinningen op NEC.

Tijden zijn veranderd. Quick en NEC zijn geen sportieve rivalen meer. Onze jeugdafdeling kan zich niet meer meten met die van de profclub. Alleen hebben we in de afgelopen twee – drie seizoenen wel de voorbereidingen getroffen om weer te kunnen bouwen. Het fundament is gelegd. Dit seizoen is het (weder)opbouwen begonnen (o.a. starten van POP-gesprekken met spelers, intervisies met trainers en het JVTC traject dat we doorlopen), de doelen zijn verankerd in ons technisch jeugdplan, dat hier te lezen is.

Toen kwam NEC op ons pad. Dominique Scholten (manager academie) legde uit dat NEC structurele ondersteuning wil bieden aan onze jeugdafdeling op met name technisch en pedagogisch gebied. Dit zal plaatsvinden via masterclasses voor jeugdtrainers, coördinatoren, scouts, Hoofd Opleidingen (HO) en technische bestuursleden. Met de kennis die we kunnen opdoen van zowel de NEC voetbalacademie als de andere partnerclubs die aangesloten zijn bij de samenwerking hopen wij ons technisch kader en technisch beleid te (door)ontwikkelen. Teneinde een betere leeromgeving te creëren voor onze jeugdspelers, zodat zij alles uit zichzelf kunnen halen. Daar gaat het uiteindelijk om: in een prettige omgeving met plezier sporten en ontwikkelen.

Naast de kennisdeling heeft de samenwerking ook andere voordelen: onze spelers zijn eerder in beeld bij de NEC voetbalacademie, Quick mag eenmaal per seizoen gratis met de jongste jeugd naar een thuiswedstrijd en Quick kan deelnemen aan de maatschappelijke programma’s van NEC.

Dominique Scholten op de website van de NEC voetbalacademie over de vandaag getekende overeenkomsten: ‘Het is goed om te constateren dat clubs geloven in de manier van werken bij de Voetbalacademie. De tijd van alleen maar halen is niet meer, wij willen ook graag wat teruggeven aan de regio. Op deze manier kunnen wij de amateurverenigingen helpen en ontstaan er ook mooie interacties tussen de Partnerclubs onderling. Wij zijn blij met deze nieuwe overeenkomsten en verwachten dat er op korte termijn nog meer amateurverenigingen als Partnerclub zullen aansluiten.’
Lees het gehele artikel van de NEC voetbalacademie door hier te klikken.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!