VI Excellent - Quick 1888

VI Excellent

VI Excellent

Quick 1888 VI Excellent: een voetbalacademie voor pupillen

 

Bekijk ook de website van onze partner: https://www.viexcellent.nl/. 

Aanleiding

Het is moeilijk talentrijke jeugd al te selecteren in de leeftijdscategorie 8-12 jaar. Want wie de beste is op deze leeftijd, hoeft dat lang niet altijd te zijn wanneer hij of zij 18 is. Kinderen worden soms voor talentvol aangezien die dat uiteindelijk niet blijken te zijn en andersom. De kinderen die wel het geluk hebben te worden geselecteerd door een topvoetbalopleiding van een BVO, komen in een omgeving terecht die een goede opleiding garandeert. Het wordt dan een self-fulfilling prophecy: ze krijgen meer en betere trainingen. Van betere trainers. Spelen tegen betere tegenstanders en met betere medespelers. Het effect: uiteindelijk blijken ze aan de eindstreep inderdaad beter dan de niet uitverkoren kinderen. Toch gaat er in zo’n vroegtijdig selectieproces veel talent verloren in de jongste leeftijdscategorieën. Kinderen vallen op jonge leeftijd soms ten onrechte buiten de boot bij een BVO. Hierdoor krijgen zij niet die opleiding en wordt niet alles uit het talent gehaald. Doodzonde!

VI Excellent biedt daarom een topopleiding aan voor talentvolle jeugdspelers in de leeftijdscategorie 8-12 jaar, die net buiten de boot vallen bij een BVO of die nog niet zijn opgevallen bij een BVO. VI Excellent vond haar partner in Quick 1888.

 

VI Excellent concept

Spelers die zich aansluiten bij VI Excellent, worden tevens volwaardig lid van Quick 1888 en spelen op Sportpark De Dennen. Ze gaan competitie spelen in de hoogste jeugdelftallen van Quick 1888 in deze categorie. Zij krijgen training van door VI Excellent aangestelde (top)trainers die UEFA gekwalificeerd zijn en hun sporen in het voetbal hebben verdiend. Aangesloten trainers zijn o.a. Ulrich Cruden, Rick van Eijk, Hans Loen en looptrainer Theo Joosten. De intensiteit en kwaliteit van de trainingen wordt vergelijkbaar met BVO-niveau en de ambitie is het zelfs beter te doen. Spelers worden integraal begeleid. Voetbaltalent is een voorwaarde, doorslaggevend voor de ontwikkeling tot topvoetballer zijn vooral andere kwaliteiten. Daarbij speelt ook de sociale omgeving een belangrijke rol. Ouders maken deel uit van het aangeboden ontwikkeltraject.

 

Quick 1888

In het seizoen 2020-2021 start de samenwerking met Quick 1888 met teams in de jonge jeugd categorieën JO O-9 en JO O-10. Deze teams zullen uitkomen op het hoogst mogelijke jeugdniveau. VI Excellent zal uitgroeien tot een jeugdopleiding in de categorieën JO O-9 t/m JO 0-12. De ambitie is het niveau van de opleiding BVO NEC te evenaren en bij voorkeur te overtreffen. Spelers zullen op latere leeftijd instromen bij BVO’s dan wel in de reguliere jeugdopleiding van Quick 1888.

VI Excellent heeft gekozen voor een samenwerking met Quick 1888 vanwege een aantal kenmerken van deze traditierijke Nijmeegse vereniging. Nijmegen e.o. is een voetbalregio met enorm veel talent. Quick 1888 is een club met een rijke historie en voetbaltraditie. Het sportpark De Dennen heeft met het fraaie nieuwe clubhuis en een geweldige geografische ligging in de stad zeer goede faciliteiten. De club wil ook met haar jeugdopleiding terugkeren op een hoger niveau. Het VI Excellent programma versterkt de bestaande jeugdopleiding en biedt ook mogelijkheden voor jonge Quickers om door te stromen. VI-Excellent en Quick 1888 hebben elkaar gevonden in de ambitie om kinderen zo goed mogelijke ontwikkelingskansen te bieden. Zij zullen elkaar versterken en ondersteunen in het verwezenlijken van hun doelstellingen. Voor Quick het bouwen van een topjeugdopleiding om de club terug te brengen naar een zo hoog mogelijk amateurniveau.

 

Voor informatie en toelating kunnen geïnteresseerden een bericht met hun gegevens sturen naar het mailadres: tc@viexcellent.nl

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!