Sporten tijdens coronacrisis

Sporten tijdens coronacrisis

 

Richtlijnen per 7 november 2021

Afgelopen dinsdag zijn door het kabinet aangescherpte coronamaatregelen bekend gemaakt. Deze hadden voor de amateursport behoorlijk wat consequenties. Door ingrijpen van de tweede kamer zijn de regels voor de amateursport weer versoepeld. 

Vanwege de door de overheid opgelegde nieuwe coronamaatregelen is het crisisteam van Quick bijeen geweest om een inpassing van deze nieuwe maatregelen voor de komende weken te regelen. De maatregelen van de overheid zijn terug te vinden op:

 Corona en sport (waaronder zwemmen, groepslessen en sportevenementen) | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

De discussies over deze regels, over de tweedeling, over het wel of niet vaccineren nemen absurde vormen aan tot bedreigingen toe. Uiteraard mag iedereen hierover een mening hebben, maar als bestuur en crisisteam van Quick 1888 volgen wij de regels zoals opgesteld door het kabinet. De regels kunnen soms onzinnig of niet logisch lijken, maar laat duidelijk zijn dat voor iedereen deze Covid-pandemie een totaal nieuw fenomeen is met iedere keer weer nieuwe ontwikkelingen. Om die reden respecteren wij de besluiten die door de overheid worden genomen en respecteren wij ook ieders mening.

De regels spitsen zich toe op het gebruik van het sportcomplex en de wijze van controleren van de maatregelen.

Het heeft geresulteerd in de volgende richtlijnen.

 

 

              Richtlijnen toegang tot sportcomplex De Dennen

  1. Vanaf morgen (7 november) is vanaf 17.00 uur alleen toegang tot het clubgebouw (w.o. clubhuis, kleedkamers en sporthal) mogelijk via de toegangsdeur op het terras. Voor de weekenden (zaterdag en zondag) is dit tijdstip vanaf 08.30 uur.

 

  1. Voor iedereen van 18 jaar en ouder is toegang tot het gebouw alleen mogelijk op vertoon van een Corona Toegangsbewijs (CTB). De welbekende QR-code. Degenen die geen CTB kunnen tonen dienen omgekleed naar het complex te komen of buiten om te kleden. (b.v. op de tribune). Er zal een mobiel toilet geplaatst worden voor deze doelgroep.

 

  1. Controle op het CTB vindt plaats aan de terraszijde van het gebouw. Toon uw QR code of testbewijs aan de controleur. Let wel: ook het gebruik van het terras, toiletten, instructieruimtes en kleedkamer is alleen mogelijk met een CTB.

 

Controle vindt plaats door vrijwilligers. Zij staan er voor u, om het sporten mogelijk te maken.  Wij doen een beroep op alle leden en bezoekers die ons Sportpark betreden, om ons te helpen dit in goede banen te leiden. Meehelpen betekent dat u zich aan de richtlijnen houdt. Steun onze vrijwilligers, mogelijk uw clubgenoten, en ga niet in discussie over het nu en de noodzaak van deze maatregelen.

 

  1. Uitgezonderd van de verplichte check zijn personen met een functie, t.w. onderhoud- en horecapersoneel, trainers en coaches (uit en thuis), alle vrijwilligers en bestuurders.

 

  1. Het bovengenoemde geldt voor binnen- én buitensporters.

 

     Het Corona Crisisteam Quick 1888.

qr_code_gez._check.jpg

Door deze QR code te scannen komt u bij de online gezondheidscheck.

QR_code.jpg

Door deze QR code te scannen komt u bij het online registratieformulier

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!