Sporten tijdens coronacrisis

Sporten tijdens coronacrisis

Beste Quickers, 

Het Coronavirus heeft een enorme impact op onze samenleving. Het beoefenen van sport bij onze vereniging, doorgaans de belangrijkste bijzaak is daarmee tijdelijk niet mogelijk. Als vereniging willen wij duidelijkheid bieden in deze hechtische periode. Onderstaand een compleet overzicht aan dagelijkse updates.
 


Protocol Quick 1888 per 19-7-2021, geldig tot 13 augustus.

Dit protocol is afgeleid van het ‘protocol  verantwoord sporten’ van het NOC NSF

De basisregels zoals vermeld in het protocol verantwoord sporten van NOC*NSF blijven onveranderd geldig. U kunt dit document hier vinden:

https://nocnsf.nl/media/4535/protocol-verantwoord-sporten-v240721.pdf

Daarnaast stelt Quick 1888 de volgende regels:

 • Er mag gesport worden, zowel binnen als buiten. Bij het sporten hoeft geen afstand gehouden te worden. Er wordt door Quick geen vaccinatieplicht gesteld en we gaan uit van de eigen verantwoordelijkheid van gebruikers van het sportpark.
 • Tot 13 augustus is het alleen mogelijk te sporten voor senioren selectieteams van de afdeling voetbal, de cricketteams en de tennissers. Kleedkamers en douches zijn beschikbaar.
 • Trainingen en wedstrijden dienen dusdanig op elkaar afgestemd te worden, zodat teams elkaar zo min mogelijk treffen. Liefst één team tegelijk op de accommodatie aanwezig. Zo is er ook voldoende kleedruimte beschikbaar. Thuis omkleden/douchen heeft de voorkeur.
 • Buiten het veld dient er altijd 1,5 meter afstand gehouden te worden. Dus ook in de kleedkamers dient afstand gehouden te worden.
 • (Bezoekende) teams worden van tevoren geïnformeerd over dit protocol.
 • Toeschouwers zijn weer welkom. Zij dienen te gaan ZITTEN en 1,5m afstand te houden.
 • Het clubhuis is alleen geopend op wedstrijddagen tot maximaal 1,5 uur na de laatste sportactiviteit. In het clubhuis en op het terras is een zitplaats en afstand houden verplicht. Doordeweeks is het clubhuis ’s avonds in principe gesloten tot 13 augustus.
 • In het clubhuis zijn maximaal 60 personen toegestaan (ivm de 1,5 meter). Op het terras is ook een zitplaats verplicht, er zijn maximaal 40 zitplaatsen.
 • Per activiteit wordt door de organiserende afdeling minimaal één corona coördinator aangewezen. Hij of zij is zichtbaar (middels een hesje of jas) aanwezig en houdt in de gaten of de regels nageleefd worden. Bij grove overtreding licht hij/zij het afdelingsbestuur in. Hij/zij is aanspreekpunt voor bezoekers en controleurs.
 • Een gezondheidscheck en registratie zijn verplicht. Dit kan online gebeuren via onderstaande QR codes. Bij de ingang liggen invulformulieren.
 • Eén teamlid controleert of de check gedaan is. Hij/zij is verantwoordelijk voor het naleven van de regels door de aanwezige teamleden. Ook is hij/zij verantwoordelijk voor het registratie van de teamleden.
 • Wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten, dragen personen vanaf 13 jaar een mondkapje.

qr_code_gez._check.jpg

Door deze QR code te scannen komt u bij de online gezondheidscheck.

QR_code.jpg

Door deze QR code te scannen komt u bij het online registratieformulier

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!