Spelregelbewijs Junioren - Quick 1888

Spelregelbewijs Junioren

Spelregelbewijs Junioren

Sinds het seizoen 2014/’15 zijn O17  junioren verplicht het spelregelbewijs te behalen. Hierbij geldt dat het geboortejaar leidend is, en niet het team waar de betreffende speler of speelster in uitkomt. 

Door de kennis van de spelregels, krijgen de junioren meer inzicht in – en begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Quick 1888 onderschrijft het belang van het spelregelbewijs en ondersteunt bij het behalen ervan.

De spelers die het certificaat verplicht zijn te behalen, krijgen van de vereniging een activatiecode toegestuurd via de mail. Hiervoor is het essentieel dat de vereniging beschikt over de juiste persoonsgegevens, lees daarover hier meer. Het is mogelijk dat de e-mail in de spambox terechtkomt, let hierop. Met de activatiecode in de mail kunnen de leden het account activeren en aan de slag gaan met het behalen van het spelregelbewijs! Dit doen zij op deze website. 

Na zevenmaal meespelen zonder spelregelbewijs, krijgt de desbetreffende speler een boete ( 200) en schorsing van 4 wedstrijden (2 voorwaardelijk) opgelegd. Gelukkig hebben alle spelers bij onze vereniging tot nu toe op tijd het spelregelbewijs gehaald!    Bij de eerste keer meespelen zonder spelregelbewijs tot en met de zesde keer geeft de KNVB onze vereniging waarschuwingen via het wedstrijdformulier én de e-mail. Door deze informatie op tijd met elkaar te delen en aan de slag te gaan met het bewijs, voorkomen we dus eventuele boetes. 


Het certificaat

Door het behalen van het spelregelbewijs krijgen de spelers een certificaat. Het behalen gaat in de volgende stappen:

Level 1 (5 van de 10 vragen goed)
Level 2 (6 van de 10 vragen goed)
Level 3 (7 van de 10 vragen goed)
Level 4 (8 van de 10 vragen goed)
Level 5 (9 van de 10 vragen goed)
Eindtoets (16  van de 20 vragen goed)

Voor het starten met de levels is het aan te bevelen eerst te oefenen. Elke spelsituatie kan afzonderlijk geoefend worden. Bovendien is het mogelijk instructiefilmpjes te kijken en versimpelde spelregelteksten door te nemen. 

Spelregelbijeenkomst

Aangezien de vereniging het uiterst belangrijk vindt dat de spelregels goed doorgenomen worden, organiseert de jeugdcoördinatie in samenwerking met de scheidsrechterscommissie jaarlijks tenminste één spelregelbijeenkomst. Aanwezigheid bij deze bijeenkomst is verplicht voor de junioren die dat jaar het bewijs dienen te behalen. De kaderleden die bij deze teams horen, verwachten wij ook op de bijeenkomst.
Andere belangstellenden zoals: bestuursleden, commissieleden, coördinatoren, trainers, leiders, (assistent-)scheidsrechters, spelers, ouders en niet spelende leden zijn eveneens van harte welkom.

Tijdens de spelregelbijeenkomst worden alle spelsituaties aan de hand van een interactieve presentatie doorgenomen. De leermodule van het spelregelbewijs is opgedeeld in dezelfde spelsituaties. 

De mensen die het bewijs moeten halen, dienen de spelregelbijeenkomst voor te bereiden. Wij verwachten dat zij gestart zijn met oefenen en tenminste level 1 gehaald hebben. De overige levels en eindtoets kunnen zij na de presentatie op de vereniging maken, als zij zelf een device meenemen. 


Vrijwillig

Alle leden van onze vereniging met een KNVB- relatiecode, kunnen vrijwillig het spelregelbewijs behalen. Leden die dat graag willen kunnen zich wenden tot de (wedstrijd)secretaris. Trainers en leiders die dus meer kennis willen van de spelregels of solidair willen zijn aan hun spelersgroep, kunnen het bewijs behalen. 

Meer informatie

Klik voor meer informatie over het spelregelbewijs hier, of neem contact op met de (wedstrijd)secretaris of jeugdvoorzitter. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!