Zaterdag 1 speelt finale voor promotie

Zaterdag 1 speelt finale voor promotie

4 juni 2019 22:00

Jonathan van Dongen

In een spannende wedstrijd tegen GVC uit Wageningen heeft Zaterdag 1 de finale bereikt van de nacompetitie voor promotie. De finalewedstrijd wordt aanstaande zaterdag gespeeld.

Afgelopen weekend wist Quick 1888 Zaterdag 1 met 3-2 te winnen van Go Ahead Victoria Combination (GVC) – een club die in een ver verleden tweemaal tweede van Nederland werd. Door de overwinning heeft het team van trainer Ulrich Cruden de finale van de nacompetitie voor promotie bereikt.
In deze finale komt Quick 1888 een oude bekende tegen, namelijk s.v. Excelsior Zetten, de ploeg die vorig seizoen kampioen werd in de 4e klasse. Voor Excelsior heeft de finale een andere inzet: zij kunnen zich bij winst handhaven in de 3e klasse van het zaterdagvoetbal, bij verlies keren zij na één seizoen terug in de vierde klasse.


Quick 1888 speelt op papier thuis en zal aantreden in het rood-zwart. Excelsior Zetten heeft dezelfde kleurencombinatie als Quick. Saillant detail is dat dit geen toeval betreft. Het was Quicker Daan Budding die begin 20e eeuw bij Excelsior ging voetballen en daar de kleurencombinatie rood-zwart introduceerde.

De wedstrijd zal aanstaande zaterdag plaatsvinden op neutraal terrein bij v.v. OSC in Oosterhout (Nijmegen), Sportpark Nieuw Balveren, en de aftrap is om 14.30 uur. De verenigingen zijn overeengekomen geen toegang te heffen, iedereen kan dus gratis het schouwspel komen bewonderen.
Het voetbalbestuur roept mede namens de spelers en stafleden van Zaterdag 1 alle Quickers op om te komen kijken.

Quickers die vuurwerk (vb. rookpotten) meenemen worden vriendelijk verzocht dat te melden bij de staf van Zaterdag 1, zodat hierover afspraken gemaakt kunnen worden met de ontvangende vereniging en arbitrage. Het afsteken van vuurwerk voor, tijdens en na de wedstrijd is namelijk verboden. In overleg kan hier soms van afgeweken worden. 

Quick 1888 Zaterdag 1 – Excelsior Zetten Zaterdag 1
Arbitrage: A. Willems (sr), N.S. Goutier (asr) en M.G.M. Grisel (asr)
Zaterdag 8 juni 2019 14.30 uur
Sportpark Nieuw Balveren, Oosterhout (v.v. OSC)

Delen

Lees meer over:
#ExcelsiorZetten #Zaterdag1 #finale #voetbal Quick1888

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!