Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Zondag 11 oktober 2020
SDOUC – QUICK 1888
Ruststand 2-1, eindstand  4 - 2

 Wil Oteman

 Onnodig verlies van Quick 1888 tegen een beter SDOUC 

In een spannend duel met te weinig goed voetbal verzuimde Quick diverse goede kansen te benutten en met tot driemaal toe onnodig balverlies was de nederlaag een feit. Het moet gezegd worden dat SDOUC het beste van het spel had en er meer combinerend vermogen in de ploeg zat. Het was de beste ploeg waar we tot vandaag toe tegen hebben gespeeld.

Tot aan de 12e minuut gebeurde niet veel. Daarna bereikte Oscar van Weezel, de keeper van Quick,  met een verre uittrap Quick spits Engin Güngor die schuin voor het doel alleen voor de doelman van SDOUC verscheen. Het duurde even voordat Engin de bal onder controle had en twee verdedigers konden alsnog op tijd ingrijpen. Drie minuten later strafte Jesse Vreman, oud speler van Quick 1888, geklungel in de Quick defensie af. In vrij staande positie scoorde hij onhoudbaar met een lage schuiver de 1-0. Weer twee minuten later kwam SDOUC goed weg. Een door gekopte bal van Engin zette Germain Trim aan het werk en hij verscheen alleen voor de doelman. Deze redde in eerste instantie met de voet en de rebound was wederom voor Germain. Nu werd zijn inzet van de lijn gekeerd door een verdediger. SDOUC bleef de betere combinerende ploeg en kwam enkele malen gevaarlijk opzetten. Maar vooralsnog had de Quick-defensie er aardig grip op. Het gevaar van SDOUC kwam vooral van de zijkanten en met name de linkerspits kwam regelmatig gevaarlijk door. In de 30e minuut brak dezelfde speler weer eens op links door en zijn lage schuiver voor het doel langs werd door iedereen gemist en daarmee ontsnapte Quick aan een grotere achterstand. Maar vanaf dat moment was het Quick dat de toon aangaf. Het zette veel druk op de stevig ingrijpende defensie. Het ontbrak Quick echter aan wat geluk. Yacin Benhaddi knalde in vrije positie tegen de uitkomende doelman op en de rebound was voor Engin. Zijn inzet raakte de verkeerde kant van de paal en ging naast. En als zo vaak. Bij een uitval van SDOUC kwam de bal per toeval bij van Stan van de Pavert terecht die de bal binnen knikte en het was 2-0.

Teleurstelling alom, maar Quick liet het er niet bij zitten en trok ten aanval. Een onschuldige overtreding van Quicker Pepijn Ox werd direct door de scheidsrechter met geel bestraft en toen Engin daar wat van zei kreeg hij ook geel. De Arnhemse scheidsrechter Baardman onderscheidde zich deze wedstrijd enigszins als pietluttig. Met 7 gele kaarten, 3 voor SDOUC en 4 voor Quick, eiste hij nogal eens de hoofdrol op. Het was overigens een zeer sportieve wedstrijd. Quick hield de druk er op en dat resulteerde onder andere in een vrije trap. Justin van Hest krulde de bal zuiver op het hoofd van de mee opgekomen Lars Janssen die de bal via de paal binnen knikte. 1-1. Er ontstond een rommelige fase voor het doel, maar de scheids wees gedecideerd naar de middenstip 2-1. In de allerlaatste minuut voor de rust ontving Engin de bal en zijn heerlijke lob over de doelman leek de gelijkmaker te worden. Echter met een uiterste krachtsinspanning wist de doelman de bal toch nog tot corner te tikken. De corner werd voor het doel geslingerd en de hoog opspringende Lars Janssen werd vastgehouden en omlaag getrokken. Het ontging de scheidsrechter, maar een penalty was de enige juiste beslissing geweest. Rus.t

SDOUC begon weer sterk aan de tweede helft en Oscar moest een knappe redding verrichten na een vrije trap. SDOUC stelde de Quick- defensie met diverse snelle uitbraken op de proef, maar Quick kwam de aanvangsfase van de tweede helft goed door. Een prachtige pass van Justin van Hest bereikte Engin die vanaf de zijkant met een schot, dat tussen een voorzet en schot hing, de bovenlat raakte en overging. Een vrije trap van SDOUC ging maar net over en in een volgende aanval werd Lars, na een correcte ingreep, volkomen onterecht op de bon geslingerd. Deze gele kaart zou gevolgen hebben voor Lars. SDOUC bleef drukken en Oscar haalde een vrije trap uit de bovenhoek. In de 65e minuut wisselde Quick en kwam Rinaigel Haard in het veld voor Ajay Tahalele, die met liesproblemen kampte. Drie minuten later kreeg Quick een stafschop wegens het onderuithalen van Engin in het strafschopgebied. Hier verzuimde de scheidsrechter een kaart te trekken. Justin benutte de penalty koelbloedig en het stond 2-2. Een minuut later belandde een diepe voorzet van Yacin over de doelman op de lat en ging over. In de 72e minuut verving Joost Meijer de leeg gespeelde Pepijn.

Een kwartier voor tijd ontstond, na matig verdedigingswerk in de defensie van Quick, een vrije doorloop voor de rechterspits van SDOUC. De vrijstaande Van de Pavert schoot de teruggelegde bal simpel en Quick stond weer achter, 3-2. In een onoverzichtelijke situatie op de rand van het strafschopgebied van Quick, greep Lars Janssen correct in. Een speler van SDOUC kwam hierbij op de grond terecht en schopte op de grond liggend direct naar Lars. In een poging de schop te ontwijken en over hem heen te stappen, werd dat anders uitgelegd door de scheidsrechter en Lars kon vertrekken met een tweede gele kaart. In de laatste tien minuten kwam aanvaller Jordy Wijnhoven bij Quick in de ploeg om Chido Monty te vervangen.

In de allerlaatste minuut, toen Quick alles op de aanval gooide, werd een SDOUC-speler in het centrum een onbelemmerde doorgang verleend en alleen voor Oscar maakte hij de enigszins geflatteerde 4-2.   

 

Zondag 27 september 2020
s.v. Concordia Wehl - QUICK 1888
Ruststand 0-0, eindstand 0-1

Wil Oteman

Quick boekt zwaar bevochten eerste overwinning

Voor diverse spelers van Quick was het een omschakeling om weer op gewoon gras te spelen. Vooral voor de balgoochelaars en zaalvoetballers van Quick was het echt wennen. De controle was er niet altijd, de inschattingen waren niet helemaal zoals het hoort en de combinaties liepen niet altijd zuiver. Desondanks vandaag een formidabele prestatie en een geweldige opsteker voor het gehele elftal en begeleiding. Vandaag tegen een fysiek sterke tegenstander die vorige week bij DCS met 3 doelpunten een sterk gelijkspel behaalde. Na onze eclatante vertoning van vorige week, met een  helaas te karig beloond gelijkspel tegen DVC’26, waren de verwachtingen voor vandaag toch wel hoog gespannen. Teammanager Peter Schulpen wist uit zijn herinnering te vertellen dat we nog nooit in Wehl hadden gewonnen. Een mooie uitdaging en alles wat Quick was beet zich vast om daar verandering in te brengen.

Het begin was van beide kanten erg tam en het eerste wapenfeit was rond de 5e minuut met een vrije trap voor Quick op de rand van het strafschopgebied.  Engin Güngor posteerde zich achter de bal en spijtig genoeg ging die ruimschoots over. Twee afstandsschoten van Concordia misten elke richting en dat tekende eigenlijk de machteloosheid van Concordia. De wil bij Concordia was er wel, de fysieke inzet ook, maar slimheid en het zogenaamde voetbal gochme ontbrak. In de 13e minuut werd Engin op rechts weggestuurd en zijn slimme trap vloog helaas maar net voor langs. Na deze openingsfase liet Quick de teugels ietwat vieren en tegen deze fysieke ploeg moet je dat niet doen. Concordia zette wat meer druk en ons middenveld werd enigszins overlopen. Gelukkig stond het centrale duo van Quick als een rots in de branding en altijd stond daar nog onze doelman Oscar van Wezel die voor prima reddingen zorgden. Het enige gevaarlijke moment van Concordia was de linkerspits Koen Berendsen die in de 25e minuut naar binnen sneed en kogel afvuurde op het Quick doel. Maar met een prachtige redding wist Oscar de bal tot corner te verwerken. Rond de 40e minuut kreeg Said Hamidi een gele kaart wegens het vasthouden van een tegenstander en direct daarna een Concordia-speler een gele kaart voor een forse overtreding.  Concordia zette in de laatste 10 minuten van de eerste helft nogal wat druk op de Quick defensie, maar echt gevaarlijk was het allemaal niet. Vlak voor de rust kreeg Quick een corner te nemen en de afgeslagen bal werd vanaf de rand van het strafschopgebied vol genomen door Said Hamidi. Jammer genoeg vloog zijn knal maar net over en daarmee brak de rust aan.

De eerste tien minuten van de tweede helft pakte Concordia de draad weer op waar het was gebleven, echter zonder tot gevaarlijke aanvallen of kansen te komen. Een aantal corners voor Concordia in deze fase leverden helemaal niets op, mede door de sterke kopkracht van de Quick-defensie en altijd was daar Oscar nog die een zeer solide indruk maakte. Quick ontworstelde zich aan de druk en dat resulteerde in een doorbraak door het midden met Engin en Justin van Hest. Laatstgenoemde kreeg de bal in een heerlijke schietpositie aangeboden en zijn kogel verdween maar net over.  Tijdens de komende minuten wisselde Quick een paar spelers en dat leidde tot meer stabiliteit en aanvallende impulsen op het middenveld. Zo rondde Yacin Benhaddi een snelle breek op links af met een super bal op Engin die echter kansloos was tegen drie verdedigers. Maar het was uitstel van executie. In de 78e minuut kwam Engin weer aan de bal en nadat hij langdurig balbezit had en ongrijpbaar was, leverde hij een snijdende diepe bal op de snelle Germain Trim die alleen voor de doelman van Concordia verscheen. Vakkundig werd deze kans door Germain succesvol afgerond en het was 0-1. Concordia ging achterin een op een spelen en hun lange centrale verdediger schakelde zich steeds aanvallend in. Maar zoals eerder aangegeven, het ontbrak Concordia aan voetbal gochme en Quick hield zich knap staande. De gevaarlijkste aanval was in de 80e minuut voor Quick en begon op links waar Yacin enkele aanslagen wist te vermijden. Wederom een panklare bal voor Engin. Hij schoot deze ultieme kans tegen de keeper op. Overigens werd de positie van Engin door de strenge assistent scheidsrechter van Concordia afgevlagd en de Nijmeegse scheidsrechter C. Donners ging daar in mee. Er ontstonden nog enige chaotische toestanden voor beide doelen, maar in de stand kwam geen verandering meer. Quick wond uiteindelijk verdiend in deze sportieve wedstrijd.

 

Zondag 20 september 2020
Quick 1888 – DVC’26
Ruststand 1-1, eindstand 3-3

 Wil Oteman

Quick doet zichzelf tekort en verzuimt overwinning veilig te stellen

De analyses en de berichten over DVC’26 waren nogal alarmerend, omdat de diverse versterkingen en aanwinsten bij DVC’26 er een heel goed team van zou hebben gemaakt. Tijdens de wedstrijd bleek daar weinig van en dat had ook zeker te maken dat Quick met een geweldige instelling en goed voetbal DVC’26 een hele moeilijke middag bezorgde. Drie gemiste open kansen, waarvan er twee voor een leeg doel, en een gemiste penalty in blessuretijd, waren er de oorzaak van dat Quick de overwinning liet glippen.

De eerste tien minuten waren aftastend maar het was ook een wat rommelige fase. Quick liet als eerste wat van zich horen en een schitterende diepe pass op Germain Trim beloofde veel goeds. Jammer genoeg was zijn aanname onvoldoende en kon tijdig ingegrepen worden. Quick werd sterker en dwong een tweetal corners af. Uit de tweede afgeslagen corner kwam de bal bij Justin van Hest terecht en die kogelde maar net over. Het eerste wapenfeit van DVC’26 was een aanval in de 20e minuut op rechts die zeer zwak werd ingeschoten. Enkele minuten later startte Quick vanaf eigen helft met schitterend combinatievoetbal door de bal maar een keer te raken. Het vervolg was nog mooier en Germain Trim werd op rechts gelanceerd,. Zijn strakke lage voorzet voorlangs werd door de inkomende Yacin Benhaddi voortreffelijk afgewerkt en de verdiende 1-0 was een feit.  In de volgende aanval van Quick werd de doorgebroken Yacin neergehaald en dat  leverde DVC’26 de eerste gele kaart op. Na een prachtige actie van Engin Gungor werd hij in het strafschopgebied onderuit gehaald en dat had volgens velen rood en een penalty moeten zijn. Rond de 32e minuut wist DVC’26 op rechts een doorbraak te forceren met behulp van de scheidsrechter, die de bal van richting veranderde. Hij had hiervoor moeten fluiten en een scheidsrechtersbal was terecht geweest. Oscar van Wezel, de Quick doelman, wist gelukkig met zijn voet redding te brengen.  Vijf minuten later bediende Yacin vanaf links Quick spits Engin Güngor op maat. Hij speelde de laatste man uit en ietwat schuin voor het doel schoot hij tegen de doelman op. In de scrimmage die ontstond werden diverse schoten geblokt en het hakballetje van Engin Gungor werd door een speler van DVC’26 van de lijn gehaald. En zoals zo vaak valt het doelpunt aan de andere kant. De defensie van Quick kwam in de laatste minuten voor de rust enigszins onder druk te staan en dat resulteerde in een zwak schot vanaf een meter of twintig. Waarschijnlijk zag de doelman van Quick de bal te laat en reageerde niet snel genoeg en de ruststand brak aan met 1-1.

DVC’26 zette in het begin van de tweede helft iets meer druk zonder echte kansen te creëren. Quick ontworstelde zich aan deze druk en aan hun fysieke inzet. Engin slalomde langs twee verdedigers en ondanks dat hij fel op de huid werd gezeten behield hij balbezit. Zijn inzet werd door de doelman van DVC’26 tot corner verwerkt. Balverlies van Quick verdediger Ajay Tahalele leidde een achterstand in. Wesley Mortier legde de bal panklaar Sven Udink die van dichtbij onhoudbaar de1-2 liet aantekenen. Maar Quick vocht zich terug in de wedstrijd en in de 64e minuut had Germain de gelijkmaker moeten maken. Vrijgezet door Engin omspeelde hij de DVC’26 doelman, maar voor een leeg doel schoot hij uit de draai naast. Echter vier minuten later was het toch raak voor Quick. Engin speelde zich weer eens vrij en verscheen alleen voor de DVC-doelman. Voordat hij kon uithalen werd hij van achteren onderuit gehaald en kreeg een terechte penalty. De scheids hield de rode kaart in zijn zak. Said Hamidi scoorde beheerst de 2-2.

Vijf minuten later kwam de bal bij een heerlijke aanval van achteruit over een stuk of vier schijven op links bij Engin Gungor. Met een listige en slimme steekpass zette hij Chelo Lopez alleen voor de keeper. Beheerst scoorde hij Chelo de 3-2 voor Quick. Drie minuten voor tijd verscheen Mike Lemmers voor een leeg doel, maar hij schoot naast. Dat was de beslissing geweest. DVC’26 gooide alles op de aanval en een minuut na de misser  wist invaller Ruben Chin hoog opspringend de gelijkmaker in te koppen.

Quick nam geen genoegen met een gelijkspel en ondernam enkele gevaarlijke aanvallen. In de extra tijd kwam de bal na een voorzet van Germain tegen de arm van een verdediger. Scheidsrechter Kroesen wees, tot woede van de DVC-ers, naar de stip en een gele kaart Eén speler kreeg daarna zijn tweede gele kaart vanwege protesteren. De toegekende penalty werd dit keer door Said Hamidi te zacht ingeschoten waardoor de DVC-doelman de penalty simpel kon stoppen.

Quick kreeg in deze aantrekkelijke, spannende wedstrijd te weinig, zeker gezien alle 100% kansen.

 

Zaterdag 12 september 2020
Quick 1888  -  Bennekom (beker)
Ruststand 1-1, eindstand 1-3

Wil Oteman

Wederom geen bekerwinst voor Quick

Quick had het niet getroffen met de loting in de beker en evenals vorige week een zware en goede tegenstander geloot. Bennekom speelt in de 1e klasse van de zaterdagcompetitie en heeft dit jaar de ambitie om bovenin mee te draaien.

Quick startte evenals vorige week zeer voortvarend. Al in de 3e minuut kreeg Quick een vrije trap te nemen en aanvoerder Mike Glaser nam die zeer snel. Engin Güngor nam de bal goed aan en speelde de laatste man uit. Vanaf de rand van het strafschopgebied rondde hij met een schitterende trap af in de rechterbovenhoek. Onhoudbaar voor de Bennekomdoelman en het stond al vroeg 1-0. In de 8e minuut kwam Mike, na een onschuldige overtreding, verkeerd terecht. Zijn enkel klapte dubbel en het gevolg was dat Mike niet verder kon met een flinke enkelblessure. Zijn vervanger was Pepijn Ox. Langzaam nam Bennekom het initiatief over en er ontstonden kansjes voor Bennekom. Een kopbal vloog maar net naast en een snelle aanval door het midden belandde bij de spits van Bennekom. Door goed en ver uit zijn doel te komen behoedde Oscar van Wezel Quick voor de gelijkmaker. De lob moest hoog  over Oscar en ging daarmee ver over. In de 17e minuut kreeg Bennekom een onterechte penalty. Said Hamidi gleed met een perfect getimede sliding de bal voor de voeten van de Bennekomspits weg. Tot veler verbazing oordeelde de scheidsrechter L. van Zuijlen, die te ver af stond om de situatie goed te kunnen beoordelen, deze schwalbe tot een strafschop. De warrige scheidsrechter onderscheidde zich meerdere malen met een aantal hautaine en inconsequente beslissingen. De penalty werd verzilverd door Just Berends en daarmee werd het 1-1. In de 21e min. wederom een volkomen onbegrijpelijke beslissing toen Engin door leek te breken op weg naar het doel.  Er volgde een overtreding in het strafschopgebied op Engin en iedereen verwachtte een strafschop voor Quick. Maar de scheids besliste anders en besloot dat Engin hands gemaakt zou hebben en weg was deze mogelijkheid. In de 24e minuut werd bij Quick Soufian Boukali gewisseld voor Chelo Lopez.  In de 26e minuut werd bij Quick op links een verdedigingsfout gemaakt en de opkomende linksback van Bennekom leverde een gave voorzet af. De volledig vrijstaande Fabian Beukhof kopte tot geluk van Quick tegen de paal en Niek van Ginkel maaide over de terugspringende bal heen.

In de 34e minuut verrichtte de doelman van Quick, Oscar, weer een formidabele redding en verwerkte een pegel van de spits stijlvol tot corner. Quick kwam in het laatste gedeelte van de eerste helft maar sporadisch toe aan aanvallen en dat had alles te maken met een zeer sterk spelend Bennekom, zowel aanvallend als verdedigend. Ondanks alle druk in die periode gaf Quick weinig weg en brak de rust aan met 1-1.

Twee minuten na de rust kwam Quick met 1-2 achter. Een doorbraak van Bennekom op links en de strakke lage voorzet werd onhoudbaar binnengelopen door invaller Elias.

Tot aan de 65e minuut hield Quick aardig stand en kwamen er ook kansjes. Yacin Benhaddi van Quick brak op links goed door na een goed opgezette aanval. Helaas legde hij onzorgvuldig terug op de mee opkomende Engin waardoor de verdediging van Bennekom kon ingrijpen. Erg jammer, want met wat meer overzicht had Engin zomaar voor de gelijkmaker kunnen zorgen. Zoals zo vaak viel het doelpunt aan de andere kant. Quick ging wat steviger spelen en dat resulteerde in een vrije trap op links. Die kon de bij de tweede paal volkomen vrijstaande Mike Jansen eenvoudig intikken. 1-3.

Twee klasse reddingen van Oscar voorkwamen een grotere achterstand.

Deze sportieve wedstrijd eindigde uiteindelijk in een verdiende overwinning  voor Bennekom dat samen met Batavia doorgaat naar de volgende ronde in de bekercompetitie. Deze wedstrijd leverde ook zeker enige lichtpuntjes op voor Quick. Als een aantal spelers van Quick weer fit zijn en volgende week mee kunnen doen in de eerste competitiewedstrijd tegen DVC ‘26, hebben we goede hoop op een goed resultaat.  Echter, DVC’26 uit Didam schijnt er volgens verkregen informatie qua spelers aardig op vooruit zijn gegaan.

 

Zaterdag 5 september 2020
Quick 1888 – Batavia ’90 (beker)
Ruststand 1-2, eindstand 3-7

Wil Oteman

Batavia ’90 een maatje te groot voor Quick                      

 

Quick had een sterke zaterdag 2e klasser geloot uit district West II. Batavia’90 is ooit ontstaan uit een fusie van Stator met Zuidermeervogels. Vanaf seizoen 2018-2019 werd de keuze gemaakt om op zaterdag te gaan voetballen. Volgens verkregen informatie, onder andere van de scheidsrechter van vandaag de heer L. Meijer uit Nijmegen, ligt het vergelijkbare niveau in de zaterdagcompetitie hoger dan de zondag.  De heer L. Meijer fluit veel wedstrijden in de zaterdagcompetitie en heeft diverse wedstrijden van Batavia’90 gefloten. De wedstrijd vond dus plaats op zaterdag 5 september om 19.00 uur.

Batavia bleek een geroutineerde ploeg met onder andere een ex-prof en diverse spelers met hoofdklasse-ervaring in de gelederen.

Toch kwam Quick al in de 2e minuut op voorsprong. Een lange bal bereikte onze spits Engin Güngor, die vanaf links een prima voorzet gaf op Germain Trim. De bal werd door een verdediger voor het doel gekopt en Soufian Boukali rondde beheerst af. 1-0.

Enkele gevaarlijke aanvallen van zowel Quick en Batavia mistten daarna tijdens de afronding de juiste richting. In de 15e minuut een onschuldige aanval over rechts en een lange en verre voorzet bereikte de volledig vrijstaande linkerspits Guido Pauw. Na een perfecte aanname sneed hij naar binnen en zijn droge knal in de verre hoek betekende de gelijkmaker 1-1.

In de 20e minuut een doorbraak van Quick op rechts met de snelle Germain die alleen voor het doel verscheen. Zijn inzet leverde slechts een corner op. Batavia werd sterker en zette de verdediging van Quick behoorlijk onder druk. Reddingen van Oscar van Wezel, schoten die maar net langs en over vlogen accentueerden de overmacht van Batavia. Een hoge bal door het midden werd verkeerd getimed door Chelo Lopez en in een poging de bal nogmaals koppend terug te leggen op Oscar ging dat veel te zacht. De gevaarlijke en snelle Batavia-spits Jairzinho Slijjngard profiteerde dankbaar en alleen voor Oscar scoorde hij beheerst de 1-2. Batavia trok in de laatste minuten van de eerste helft alle voetbalregisters open en met goed en snel combinatievoetbal.  Ze speelden kort op de man en met felle inzet. Het was een geluk dat de achterstand niet werd opgevoerd. Overigens lag de spits van Batavia aan de ketting bij Lars Janssen, die een betrouwbare en gedegen rol speelde in de defensie.

 

Batavia startte na de rust wederom sterk en twee gevaarlijke scrimmages voor het Quick doel liepen gelukkig goed af. Quick hervond zichzelf toch enigszins en kreeg iets meer grip op de snelle spitsen. Dat resulteerde in enkele gevaarlijke aanvallen. Rond de 57e minuut slingerde Engin zich op onnavolgbare wijze door de stevig ingrijpende defensie van Batavia. Maar hij was ongrijpbaar en omspeelde zelfs de keeper. Engin week te ver uit naar links en kon niet scoren. Echter zijn fameus teruggelegde bal, waarbij hij zeker twee Batavia spelers het bos instuurde, bereikte de mee opgekomen Germain die de 2-2 eenvoudig kon intikken. Quick putte moed uit de gelijkmaker en even hield de druk van Quick op Batavia aan. Maar de klasse van Batavia verloochende zich niet en ze namen het initiatief helemaal over en de druk op Quick werd nu erg groot. Dat leidde rond de  65e en 70e minuut tot de 2-3 en 2-4 via twee afstandsschoten waarbij ongehinderd kon worden aangelegd. Een frommeldoelpunt waarbij verschillende Quickers verdedigend er niet goed uit zagen, werd omgezet in 2-5. Quick gaf niet op en een prima aanval door het midden kwam voor de voeten invaller Joost Meijer, die de achterstand een dragelijkere aanzien gaf. In de laatste 10 minuten produceerde Batavia nog twee doelpunten en de ruime nederlaag was een feit. Vermeldenswaard was de prima en correct leidende scheidsrechter. Alle spelers, supporters en begeleiding bleven vrij lang bij Quick hangen en zorgden voor een goede sfeer ondanks de corona- achtige toestanden. Rond 23.00 uur werd aan de lange busreis naar Lelystad begonnen.

 

Zondag 30 augustus 2020
Spero - Quick 1888 (Beker)
Ruststand 2-0, eindstand 3-1

Quick verliest eerste officiële wedstrijd sinds een half jaar

Wil Oteman

Na een lange periode zonder voetbal werd begin augustus 2020 de trainingen door Quick weer opgepakt. Een behoorlijke uitbreiding van selectiespelers en met de bijna voltallige selectie van vorig seizoen, startte Ivo Rossen met zijn technische staf de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er werden redelijke tot goede oefenwedstrijden  gespeeld en dat stemde iedereen hoopvol op een succesvol seizoen.

Vanmiddag de eerste officiële wedstrijd na een verplichte langdurige stop in een bekerwedstrijd tegen Spero in Elst. Een merkwaardige loting door de KNVB, omdat we Spero ook in de competitieverband tegenkomen!

Het begin van de wedstrijd zoals gebruikelijk een aftastend spel van beide teams en gebeurde er nog niets spannend. Na 10 minuten de eerste gevaarlijke actie van de wedstrijd. Een corner van Quick werd door de mee opkomende LarsJamssen hoog opkomend ingeknikt en op de doellijn door een Spero-speler van de lijn gehaald. De afvallende bal was voor Mirza Reddzaepagic, die zijn harde knal over zag vliegen. Na ruim 20 minuten gooide Spero wat meer fysieke kracht in de strijd en dwong de doelman van Quick, Karim Boudhoum, tot enkele reddingen. Ook de daaruit voortvloeiende hoekschopppen leverden Spero niets op.

In de 35e minuut leverde een ongelooflijk misverstand in de achterhoede van Quick een thuisdoelpunt op. Karim en Said verspeelden op knullige wijze een vrije bal en voor een leeg doel werd gescoord.

1-0. Quick pakte het verlies goed op en zette veel druk naar voren. Een goed lopende aanval van Quick in de 40e minuut over links met Engin, kon met veel geluk tot hoekschop worden verwerkt.

Quick hield de druk erop en er ontstonden enige kleine kansjes die echter niet tot de gelijkmaker leidden. Op slag van rust ontstond een chaotische situatie in het centrum van Quick. Verdedigend gingen een aantal zaken fout en een Spero-speler werd volkomen vrij gezet voor het doel. Een simpel intikkertje was voldoende om de 2-0 te laten aantekenen.

Quick begon zeer voortvarend aan de tweede helft en zette veel druk richting het Spero-doel. Er ontstonden wederom kleine kansjes die vooralsnog niets opleverden. Een zeer goed lopende aanval over rechts werd breed gelegd op de opkomende linksback Chello. Zijn loepzuivere pass over de Spero defensie, bereikte de als een duiveltje achter de defensie van Spero opduikende Pepijn. Op heerlijke wijze gleed Pepijn de bal onhoudbaar binnen en de aansluittreffer was een feit. Nog ruim 20 minuten waren te spelen en Quick ging op jacht naar de gelijkmaker. De aanvallen van Spero stelden niet veel voor en met de hoge ballen in het centrum van Quick wist Lars wel raad. Aanval op aanval rolde op het Spero-doel af, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat het niet altijd even goed was. Iedereen dacht de gelijkmaker een kwestie van tijd was. Een minuut voor tijd leek een hoge bal een simpele vangbal te worden voor Karim. Door onverklaarbare oorzaak had hij de bal niet klemvast en liet hem vallen. De Spero-aanvaller voor wie hij de bal wegplukte, kon de bal daarna simpel over hem intikken en de stand toch nog tot de onverdiende zege tot 3-1 verhogen

Een niet terechte en geflatteerde nederlaag tegen een tegenstander die tot weinig combinatievoetbal in staat is en veelal met hoge en lange ballen werkt. Revanche in competitieverband moet zeker tot de mogelijkheden behoren.

 

Zondag 8 Maart  2020
VIOD – Quick 1888
Ruststand 1-0, eindstand 1-2

Quick boekt belangrijke overwinning in strijd tegen degradatie

 
Quick heeft in de lastige uitwedstrijd tegen mededegradant VIOD een zwaar bevochten overwinning behaald. VIOD dat veel fysiek sterke spelers in hun team heeft, trof een gemotiveerd en een goed en technisch Quick. De overwinning was niet onverdiend na een gelijk opgaande eerste helft. De tweede helft was Quick de bovenliggende partij en daardoor is de verwinning verdiend te noemen.
In de eerste 10 minuten gebeurde heel weinig en het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Beide achterhoedes heersten en gaven vooralsnog niets weg. Echter, in de 12e minuut wist Quick-spits Engin Gungor zich te ontdoen van zijn twee belagers en uit een moeilijke hoek schoot hij  onverwachts op doel. De keeper kon met een uiterste inspanning de bal uit de hoek tikken en gaf daarmee een corner weg. Twee minuten later wist de linkerspits van VIOD de Quicker Chelo Lopez op snelheid te kloppen en zijn inzet werd door de Quick doelman Karim Boudhoum met een prima redding tot hoekschop verwerkt. In de 16e minuut verloor Misha Dzjangirjane op een knullige manier de bal op een fatale plaats. In de scrimmage die daarna in het strafschopgebied ontstond werd een schot op doel van richting veranderd en dat was zelfs Karim te machtig. Quick nam het initiatief en probeerde veel druk te zetten op de stevige ingrijpende defensie van VIOD. Dat resulteerde in een doorbraak op links van Yacin Benhaddi, maar vanaf de achterlijn legde hij de bal niet zorgvuldig terug op inkomende spelers en voorbij was deze reële mogelijkheid.
VIOD kreeg heel weinig mogelijkheden en op een paar schietkansen na was het kruit echt op bij VIOD. Vlak voor de rust wederom een strakke voorzet van Yacin en de goed voor zijn man komende Taher Agha kopte rakelings naast en daarmee brak de rust aan.
Na de rust startte Quick fel en agressief en dat resulteerde al in de 47e minuut tot de gelijkmaker. Engin veroverde zeer slim de bal op rechts en zijn voorzet werd volkomen verkeerd beoordeeld door de VIOD-defensie. Echter niet door de watervlugge Taher die beheerst met het hoofd de 1-1 scoorde en de grabbelde doelman van VIOD kansloos liet. Het spel golfde nu op en neer en Quick loerde op counters. VIOD probeerde met lange en hoge ballen de voorwaartsen te bereiken maar achterin bij Quick, met aan het hoofd Said Hamidi, stond het zeer goed en indien nodig werd stevig ingegrepen. Dat resulteerde in vier gele kaarten, waarvan zeker één kaart niet terecht was. Zelfs de scheidsrechter beaamde na afloop dat hij daar te snel mee was geweest. VIOD bleef hierin niet achter en incasseerde eveneens een aantal kaarten. Het was overigens toch een zeer sportieve ontmoeting. Jammer dat Quick zich liet leiden om ook met lange ballen te werken en veel balverlies was daarvan het gevolg. In de 35e minuut  wist de sterk spelende aanvoerder van Quick, Mike Glaser, op het middenveld een bal te veroveren en hij zette een aanval in op rechts met Taher. Deze bereikte in een wirwar van spelers Chelo die onhoudbaar en strak raak kogelde in de linkerbovenhoek en derhalve voor 1-2 zorgde.
VIOD stroopte de mouwen op en met lange en hoge ballen werden de grote spitsen in stelling gebracht. Maar het ontbrak VIOD aan enig inzicht en slimheid om te scoren. De uitvallen van Quick waren levensgevaarlijk en met meer overleg en inzicht had er zomaar gescoord kunnen worden. De een na laatste redding bij Quick was van de Quick-doelman, die liggend op de grond redding bracht op een inzet van een van de grote spitsen. De laatste redding was van de onvermoeibare Unal Ozturk die op de doellijn redding bracht.

 Wil Oteman

Zondag 16 februari 2020
Quick 1888 – DCS
Ruststand 1-1, eindstand 2-5

Quick laat het volledig afweten in cruciale wedstrijd

Van te voren: Quick twee na laatste met 11 punten, DCS met Vorden en VIOD daar 6 punten boven. Bij winst dus de achterstand op DCS tot 3 punten teruggebracht. Je zou dus een tot op het bot gemotiveerd en strijdbaar Quick verwachten. Niets bleek minder waar.
De week ervoor werd het volledige amateur- en betaald voetbal programma afgelast vanwege storm Ciara. Dit keer zorgde storm Dennis voor een harde wind, die min of meer in de lengte van het veld vanaf de Graafseweg waaide. Die maakte het voetbal lastig.
 De eerste 25 minuten zag ik niet, maar ik liet me vertellen dat DCS, met de wind min of meer in de rug, sterker was, maar geen echte kansen kreeg. Eénmaal voorkwam Chelo Lopez een kans door een doorgebroken speler aan zijn arm te trekken, met een gele kaart als gevolg, wat ook rood had kunnen zijn. Daarvoor had Quick meteen na de start een goede kans laten liggen.
 Tien minuten voor de rust leidde onnodig balverlies een voorzet van Alex Scheffer in, die bij de tweede paal door Joost Baarslag simpel ingetikt werd. 0-1. Weer een onnodige goal. Karin Boudhoum die op doel stond – Zev de Bruijn is geblesseerd – was kansloos.
Quick kon bij rust toch opgelucht ademhalen, omdat Yacin Benhaddi vanaf even buiten het strafschopgebied een vrije trap door de muur hard inschoot; de bal leek houdbaar. 1-1 rust.
 Na de rust verscheen Jordy Wijnhoven in het veld voor Misha Dzjangirjane.
Zes minuten na de rust kwam Quick opnieuw op achterstand en opnieuw door een onnodig doelpunt. Een voorzet werd in eerste instantie door Serge de Vries gemist, maar hij kreeg vervolgens alle gelegenheid en tijd om de bal te controleren, zich langs twee man te wurmen en vanuit een kleine hoek in te schieten. 1-2.
Trainer Ivo Rossen paste een dubbele wissel toe: Osama Salem en Sami Belhadi voor Engin Güngor en Taher Taher. Aanvallers voor aanvallers.
Een klein kwartiertje later viel de derde treffer voor DCS. Een snelle aanval over links, een lage voorzet en bij de eerste paal de intikker van Juri Joosten.
Een kwartier voor tijd eindelijk een kans voor Quick, maar Jordy wist de hoge bal in het strafschopgebied niet te controleren waarna de keeper de bal eenvoudig kon vangen.
Intussen voetbalde DCS veel gemakkelijker dan Quick, het kreeg ook ruimte.
Vijf minuten voor tijd zorgde invaller Jan Simon Sluis met een ver schot voor de vierde treffer voor DCS. 1-4. Een minuut later werd het zelfs 1-5 doordat Alex Scheffer een voorzet van Jeff Lammers kon intikken.
Nadat Mike Glaser een bal had doorgekopt kon Osama, nadat hij mooi twee verdedigers omspeelde, vanuit een kleine hoek voor de tweede treffer voor Quick zorgen. 2-5. Schrale troost.
 Quick bewees zichzelf vandaag een hele slechte dienst. Wat winst had moeten zijn werd een dik verdiende nederlaag. Het was mat, er stond geen team, er werd de hele wedstrijd nauwelijks een kans gecreëerd. Gelukkig verloor Varsseveld ook, maar DVC ’26 haalde een punt en kwam weer op gelijke hoogte. Als ze zo doorgaan wordt het moeilijk het hoofd boven water te houden. De knop moet heel snel om en de punten zullen vanaf nu gepakt moeten worden. Te beginnen tegen Spero uit, de wedstrijd die op 1 maart wordt ingehaald.

 Wim Veenendaal

Zondag 2 februari 2020

Quick 1888 – Union
Ruststand 2-0, eindstand 4-2

Quick wint en verlaat weer de laatste plaats

Het was vies weer op De Dennen, nat en winderig.

In Malden verloor Quick tegen Union kansloos met 6-1. Vorige week was Quick even kansloos tegen Eendracht ’30.  Tijd voor revanche.

 Quick begon goed aan de wedstrijd en was duidelijk de betere ploeg. Pas na een half uur kwam Union wat beter in de wedstrijd, zonder kansen te krijgen. Quick daarentegen kreeg er een aantal, zo schoot Taher Taher in goede positie naast.

In de 23e minuut kwam Quick op de verdiende voorsprong. Een mooie aanval, met Mike Glaser aan de basis, leidde tot een hard schot van Unal Oztürk, dat keeper Roel Barends nog wel wist te keren, maar Taher had geen moeite de bal vervolgens in te schieten. 1-0.

Engin Güngor, gevaarlijk met zijn snelheid en behendigheid, schoot naast en kreeg later nog een levensgrote kans op de 2-0, maar hij schoot, nog gehinderd, opnieuw naast.

Ook werd bij een kansrijke aanval Engin net buiten de 16 ten val gebracht. Een gele kaart, dat had ook een rode kunnen zijn. De vrije trap leverde niets op.

Twee minuten voor de rust zette een pass van Lars Janssen Engin vrij. De keeper wist ten koste van een overtreding te voorkomen dat Engin zou scoren. Strafschop, keeper eruit met rood en Union met tien man verder. Nadat Wouter Aalbers, normaal veldspeler, erin was gekomen als keeper, benutte Engin de strafschop. 2-0.

 Vijf minuten na de rust leek de wedstrijd gespeeld. Na een ingooi voor Quick ging het snel, Engin draaide weg bij twee verdedigers, kwam alleen voor de keeper, passeerde ook die en schoot de derde treffer in het lege doel. 3-0. De wedstrijd gespeeld zou je zeggen.

Niets was echter minder waar. Quick was niet attent. Door balverlies kwam Ingo Cursters alleen voor Zev de Bruijn, die gleed uit bij het uitkomen, waardoor het voor Custers een koud kunstje was de aansluitingstreffer te maken. 3-1.

Twee minuten later stond de 3-2 op het bord. Niet consequent verdedigen na een kort genomen hoekschop gaf Robin Custers de gelegenheid om bijna vanaf de achterlijn de bal voor het doel te brengen. Die zeilde over Zev heen in de verre kruising. 3-2. Paniek in de tent.

Daarna ging Union tegen het aangeslagen Quick met tien man op zoek naar de gelijkmaker. Dat deed het met verve. Bij Quick was alle rust verdwenen. Te gehaast werden Taher en Engin voorin gezocht, waardoor Quick veel balverlies leed en de kansen die er kwamen werden gemist.

Engin kreeg een grote kans op de 4-2 na een fraaie dieptepass van Chelo Lopez, maar wist de keeper niet te passeren. De mooiste kans op de 4-2 kreeg Taher, die het vrij voor de keeper met een lob probeerde, maar de bal simpel in handen van de keeper schoot. Zo bleef het tot het eind spannend.

Pas in de extra tijd maakte Engin met zijn derde treffer aan alle onzekerheid een eind. Hij kwam opnieuw vrij voor de keeper na een pass van Chelo.

Inmiddels had Ivo Rossen driemaal gewisseld: Mike Lemmers voor Misha Dzjangirjane, Sami Belgadi voor Yacin Benhaddi en Osama Salem voor Taher.

Quick kreeg ook nog vijf gele kaarten, waarvan na de 4-2 nog de tweede voor Soufian Boukali.

Positieve punten: de overwinning (de derde pas) en de drie punten, de vele kansen, het frisse spel in de eerste helft, zeker het eerst half uur.

Negatief: opnieuw vele kansen gemist, waardoor de opponent in de wedstrijd blijft, opnieuw de terugval, de wisselvalligheid, het opnieuw weggeven van de doelpunten, het gebrek aan rust om de wedstrijd tegen tien man uit te spelen, de vele, onnodige, gele kaarten, die ons in de loop van het seizoen kunnen opbreken.

Gelukkig weer weg van de laatste plaats. Maar om de weg verder naar boven in de slaan zijn er meer overwinningen nodig. De jonge jongens zullen toch een spoedcursus volwassen voetballer worden moeten volgen. Dat ze kunnen voetballen laten ze bij vlagen duidelijk zien, nu nog stabiel worden.

Wim VeenendaalZondag 26 januari 2020
Eendracht ’30 – Quick 1888
Ruststand 3-0, eindstand 5-0

Oude fouten doen Quick de das om

De eerste wedstrijd na de winterstop.

Dat Quick uiteindelijk in Mook kansloos verloor van Eendracht ’30 had het voor het grootste gedeelte aan zichzelf te wijten. De overwinning was zonder meer verdiend, maar Eendracht kreeg die toch min of meer in het schoot geworpen.

Quick gaf de doelpunten kinderlijk eenvoudig weg en miste diverse grote kansen. Daarnaast had het tweemaal het geluk niet aan haar zijde. Een vrije trap ging via de lat over de achterlijn en later in de wedstrijd ketste de bal bij weer zo’n grote kans via de paal terug in het veld.

 Quick had in het begin bijna succes via een indraaiende hoekschop. Al snel werd duidelijk hoe Eendracht het spel wilde spelen: De ballen van achteruit of vanaf het middenveld snel naar de spitsen. En daarmee had de achterhoede van Quick alle mogelijke moeite.

Toch viel de 1-0 op andere wijze. Een hoekschop kwam via een hoofd achter de tweede paal terecht, waar Daley Hoogakker helemaal vrijstaand alle tijd kreeg om de bal hard, diagonaal in de touwen te schieten: 1-0.

Quick kreeg daarna een aantal goede mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Enging Güngor schoot hard niet ver over, Taher Taher schoot in kansrijke positie voorlangs en Jordy Wijnhoven liet de bal na een vrije trap vrij voor de keeper wegspringen.

In minuut 22 kwam Eendracht op 2-0 door een buitenspeldoelpunt. Scheidsrechter Hupkens wuifde ten onrechte het vlagsignaal weg. Daley Hoogakker kreeg daardoor, vanaf niet ver over de middenlijn, vrije doortocht richting keeper Zev de Bruijn na balverlies van Mike Glaser en de daaropvolgende pass. 2-0. Drie minuten later was het beslist. Centrale verdediger Chelo Lopez verspeelde de bal op kinderlijke wijze aan Daley Hoogakker, die wel raad wist met dit buitenkansje. 3-0.

Eigenlijk drie cadeautjes, twee van Quick, een van de scheidsrechter. Wedstrijd gespeeld.

Trainer Ivo Rossen wisselde kort na de 3-0 de ongelukkig spelende Chelo voor Yacin Benhaddi.

Quick kreeg nog twee mogelijkheden: keeper Bas Schoolmeesters werkte een schot van Engin tot hoekschop en Jordy liet opnieuw de bal vrij voor doel wegspringen na een vrije trap van Engin.

In de extra tijd van de eerste helft kreeg Jordy nog een gele kaart na een kopduel op het middenveld.

 Na de rust stond Karim Boudhoum onder de lat, Zev was geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven. Quick kwam sterk uit de kleedkamer, het was de beste fase in de wedstrijd van Quick, en het kreeg enkele, soms grote kansen. Het moest ook wel, wilde Quick er nog een wedstrijd van maken. Na twee minuten werd een bal opzij van Engin onderschept (waarom schoot hij niet?) en wist hij daarna niet te scoren. Twee minuten later schoot Yacin een vrije trap op de lat. 

Ja, en als je dan die treffer niet maakt en er opnieuw een cadeautje weggegeven wordt, dan is het helemaal over en sluiten. Net geen kwartier gespeeld in de tweede helft scoorde Marciano de Zeeuw bij de eerste paal uit een hoekschop de 4-0. Hij was daarbij de man bij de paal en Karim te sterk of te slim af – ook dit dus een cadeautje.

Quick probeerde het nog wel, kwam nog een aantal malen gevaarlijk bij het doel van Eendracht, maar wist niet te scoren. Taher wist vrijwel op de doellijn bij de tweede paal de voorzet van Engin niet binnen te schieten. Mike Glaser raakte daardoor zo gefrustreerd dat hij zelf nog twee grote fouten maakte. Eerst verspeelde hij de bal, á la Chelo, maar wist Lars Janssen met een grote inspanning nog een vijfde treffer te voorkomen. In blessuretijd schoof Mike Glaser de bal in de voeten van een tegenstander, waarna Carlito de Zeeuw voor de vijfde treffer kon zorgen.

 

Tijd voor de heren om snel uit de winterslaap te komen, want zondag komt Union op bezoek, waartegen we dit seizoen kansloos de grootste nederlaag leden. Tijd voor de revanche!

Wim Veenendaal

 


Zondag 15 december 2019
Quick 1888 – DIO ‘30
Ruststand 1-1, eindstand 5-1

Quick bindt koploper DIO ’30 aan zegekar

Een stevige wind blies dwars over het veld,  het voelde koud aan en het bleef droog tot enkele druppels op het laatst na.

Het spel van Quick was echter, zeker in de tweede helft, zowel verfrissend als hartverwarmend.
De eerste 20 minuten zag ik niet, omdat ik achter de kassa zat, maar van horen zeggen was Quick in die fase al de bovenliggende partij. In die fase geen echte kansen voor beide teams, alhoewel Quick zeker één aanval beter had kunnen uitspelen.
Ik had beter weg kunnen blijven, want drie minuten na mijn aankomst op de tribune kreeg eerst Said Hamidi een gele kaart. Vervolgens gaf scheidsrechter Stienezen een gemakkelijke vrije trap aan DIO. Die werd genomen door Luc Verhoeven en - niet gedekt - ingetikt door Dadier Casal, onverdiend op achterstand. 0-1.
En als je in de hoek zit waar de klappen vallen, denk je al gauw… het zal toch weer niet?
Maar Quick rechtte de rug. Twee minuten later al schoot Jordy Wijnhoven uit de draai naast, maar zo’n vijf minuten daarna scoorde Jordy uit een strafschop de gelijkmaker.
1-1. Die kreeg Quick omdat de voorzet van Engin Güngor duidelijk tegen de arm van een verdediger kwam. Even daarvoor had Engin geel gekregen voor commentaar. Engin kreeg voor de rust nog twee kansen: een schot ineens uit de lucht over de uitgelopen keeper naast, diep gestuurd door Jordy,  en drie minuten voor de rust schoot hij alleen voor de keeper tegen hem aan, waar een stift op zijn plaats geweest was.
 Een kwartiertje na de rust kwam Rinaigel Haard in het veld voor Taher Taher, die voorin weinig kon bewerkstelligen.
Na een dikke twintig minuten brak Engin de wedstrijd open. Op rechts doorgebroken liet hij keeper Dennis Amati met een droog, diagonaal schot kansloos. 2-1. Daarna voetbalde eigenlijk alleen Quick en overklaste het DIO.
Twee minuten later was het al 3-1. Invaller Jelle Hoes werkte een voorzet van Engin in eigen doel.
In het vervolg kreeg DIO twee riante mogelijkheden. Eerst haalde Lars Janssen, na een snelle aanval van DIO de bal voor de lijn weg toen Zev de Bruijn al gepasseerd was.  Twee minuten voor tijd  schoot invaller Dani Bloemberg, wel nog gehinderd, vrij voor Zev tot verwondering van iedereen naast.
Daarvoor had Quick echter alweer twee keer gescoord en de stand opgeschroefd naar
5-1. Invaller Mike Lemmers (voor Yacin Benhaddi) kon bij de tweede paal een afgemeten voorzet van Jordy intikken. Engin leverde een strak ver schot af dat als een granaat in de touwen plofte. 
Een dik verdiende overwinning. De tweede van het seizoen. De jongens streden met elkaar en voor elkaar. Achterin gaf de verdediging nauwelijks iets weg. Engin speelde geweldig en kreeg kort voor tijd dan ook een publiekswissel. Eindelijk werden er eens kansen benut.
Zo kan Quick met een goed gevoel de winterstop in, wetend dat als het zo voetbalt het van iedereen kan winnen. 

Wim Veenendaal


Zondag 8 december 2019
DVC ’26 - Quick 1888
Rust- en eindstand 0-0

Quick verzuimt drie punten mee te nemen naar Nijmegen

Vandaag stond een uitermate belangrijk degradatie duel gepland. Zeker voor Quick dat de boodschap ter harte had genomen na het debacle van vorige week in Varsseveld. Toen we het bijna verlaten sportpark betraden (ongeveer 50 toeschouwers waaronder een aantal uit Nijmegen),  stond de uitslag (1-1) van de vorige wedstrijd nog op het scorebord vermeld. We zeiden tegen elkaar dat we tekenden voor deze uitslag.
Het werd een wedstrijd waar Quick met name in de eerste helft de ruim bovenliggende partij was. Ondanks het gemis van enkele spelers speelde Quick een puike eerste helft waarin niets werd weg gegeven. Een tweetal afstandsschoten waren de enige wapenfeiten van DVC.  Doelman Zev de Bruijn wist die onschadelijk te maken.
Quick daarentegen dartelde nogal eens door de DVC defensie en het was een wonder dat Quick niet scoorde. Een vrije trap op de paal, twee keer alleen voor de DVC-doelman en schoten die maar net over en naast vlogen accentueerden de overmacht van Quick. Het ontbrak Quick aan geluk en scherpte in de afrondingen. Dat euvel was herkenbaar, maar het beloofde veel goeds voor de tweede helft.
Opvallend was de scheidsrechter die uit de buurt kwam en die evenals bij de uitwedstrijd tegen DCS, kwistig met gele kaarten strooide. De tweede helft waren er een aantal discutabele beslissingen waar beide elftallen last van hadden, maar de gele kaarten bleven nu achterwege. 
De tweede helft begon heel anders dan we hadden verwacht. Twee omzettingen bij DVC, waar Quick onvoldoende op anticipeerde, leidden tot een heus offensief. De laatste man van DVC schoof heel vaak door en fungeerde als een extra aanvaller. Na een kwartier spelen werden de rollen omgedraaid. Na interventies van Ivo Rossen, de trainer van Quick, kregen onze blauwwitten(!)! de overhand en lag het initiatief weer geheel bij Quick. De keeper van DVC groeide uit naar grootse hoogte en haalde een drietal schoten uit de bovenhoek. Dat verraste zelfs de gehele bank van DVC. In een scrimmage voor het doel werd de bal een drietal keren ingebracht en deze inzetten werden allen op de doellijn gepareerd. We kwamen vanaf links tweemaal alleen voor de keeper en evenzo vele malen redde de doelman met de voet. Het bleef bij een doelpuntloze uitslag van een wedstrijd die we in ieder geval niet mochten verliezen. Een compliment aan het gehele team, dat met veel strijd en inzet streed, is meer dan terecht. Jammer dat we wederom niet werden beloond.


Wil Oteman

Zondag 1 december 2019
Varsseveld – Quick 1888
Ruststand 0-0, eindstand 4-0

 Gehandicapt Quick verliest kelderduel en staat steviger op de laatste plaats

 Het was koud en droog en er werd gespeeld op een hobbelig grasveld.

Quick was ernstig gehandicapt, het miste de nodige spelers door blessures, bezoek aan het buitenland en uitsluiting. Daardoor stonden twee spelers uit het tweede elftal in de basis: Michael Onderstal en Selman Ordu, die het alle twee niet slecht deden. Verder sommige spelers niet geheel fit in het veld of op de bank.

Quick laatste, Varsseveld een na laatste, kortom, het ging ergens om.

 De eerste helft ging gelijk op met zeer matig voetbal van beide kanten. Het eerste kwartier geen kansen. Kort daarna kregen beide teams een grote kans. Eerst redde Zev de Bruijn na een schot van dichtbij na een hoekschop. Meteen erna stopte de keeper aan de andere kant met de voeten op een schot van Selman. Kort voor de rust werkte Zev nog een schot over de lat.

Ik had het idee: het team dat scoort heeft grote kans te winnen.

Dat doelpunt viel zes minuten na de rust, helaas in het doel van Quick. Jorrit Haverkamp nam de bal, die toevallig hoog uit de lucht bij hem terecht kwam, ineens op de pantoffel en de bal sloeg als een granaat onhoudbaar in de touwen. 1-0.

Daarna strooide scheidsrechter Donners met gele kaarten, liefst vijf in acht minuten, waarvan vier voor Quick.

Mike Glaser voorkwam met een sliding dat Luke Groot Wassink kon scoren, maar uit de hoekschop kopte Martijn ten Brink bij de eerste paal in, de bal nog aangeraakt door Zev. 2-0. Drie minuten later schoot aanvoerder Dave Ankersmit een vrije trap keihard in de kruising. 3-0. Zeven minuten voor tijd kon Jorrit Haverkamp van dichtbij de vierde treffer intikken. 4-0.

 Quick had in Varsseveld nog nooit gewonnen. Gezien de eerste helft: als er ooit een kans was om punten te pakken in Varsseveld was het vandaag. De zondagstreffer brak zes minuten na de rust de wedstrijd open. Daarna viel het wat uit elkaar en kreeg Varsseveld de ruimte. Quick wist slechts een enkele keer voor dreiging te zorgen.

Het zijn zware tijden. Volgende week tegen DVC ’26 zijn Lars Janssen en Unal Oztürk weer beschikbaar. Hoe het dan met de geblesseerden is? Ivo Rossen zal weer moeten puzzelen.

Zondag 15 december de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen DIO ’30.

 

Wim Veenendaal


Zondag 24 november 2019
Quick 1888 – Concordia Wehl
Rust- en eindstand 0-0

 Quick behaalt met 10 man een verdienstelijk gelijkspel

Het was windstil op De Dennen en er scheen een bleek zonnetje.
Dat zonnetje scheen uiteindelijk ook maar bleek voor Quick. Quick moest namelijk genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Quick kwam namelijk in de laatste minuut voor de rust met tien man te staan, nadat scheidsrechter Omar Khalifa in een fair duel net buiten het strafschopgebied tussen Lars Janssen en de spits van Concordia een overtreding van de eerste zag en dat “beloonde” met een rode kaart, kennelijk vanwege het wederrechtelijk ontnemen van een kans. Naar velen volkomen onterecht. Een op een kopte de langere Lars de bal, de spits bleef staan, Lars liep tegen hem op, een val en de scheidsrechter floot. Keeper Zev de Bruijn haalde de goed genomen vrije trap uit de bovenhoek.
Het was niet de enige redding van Zev.
In de eerste twintig minuten, die gelijk opgingen kregen beide ploegen ieder een kans. Ook nu haalde Zev de bal na een goed schot uit de hoek.
Aan de andere kant stopte keeper Stijn Spikker het harde schot van Said Hamidi.
Quick had het geluk niet aan haar zijde toen Yacin Benhaddi vijf minuten voor de rust van ver hard op de lat knalde.
Op het halve uur moest Ajay Tahalele zich met een vervelende blessure laten vervangen door Engin Güngor, die op zijn beurt na de rust geblesseerd in de kleedkamer achterbleef. Voor hem kwam Sami Belgadi in het veld.
De hele tweede helft speelde Quick dus met 10 man en het moet gezegd het tiental hield goed stand, speelde als team met volledige inzet. Ja, Concordia Wehl kreeg een aantal kansen, met name door een paar afstandsschoten, maar daarbij was Zev steeds op zijn post. Halverwege de tweede helft leidde de enige fout tot een echte kans voor Concordia, maar nu stopte Zev het schot van Marco Corba met zijn voeten.
Maar ook Quick kreeg kansen. Al in de vijfde minuut stopte de keeper een hard schot van Sami met zijn vuisten en joeg Yacin daarna de bal hoog over. Een vrije trap van Yacin ging gevaarlijk richting hoek; het werd weg gestompt door de keeper. Een schot van Mike Lemmers werd geblokt.
Mike kreeg, opnieuw niet terecht naar veler mening de gele kaart, waar beide spelers hard het duel ingingen en de gele kaart eerder bij de ander terecht had moeten komen. Mike raakte bij het duel dan ook geblesseerd en moest zich later laten vervangen.
Sami kreeg ook nog geel, waarschijnlijk voor het geven van commentaar.
Tien minuten voor tijd kregen enkel Quickers bij een aanval achtereenvolgens de gelegenheid om te schieten, maar niemand drukte af. Tot uiteindelijk Said dat wel deed, maar zijn schot door de keeper uit de hoek zag worden gehaald.
 
Al met al een dik verdiend gelijkspel, de eerste keer de nul gehouden met tien man. Een compliment waard. Maar wat als die rode kaart niet gegeven was? Tegen dit Concordia had er meer ingezeten. Jammer.
In de stand schiet Quick er niet echt veel mee op. Onderin wonnen DCS en DVC ’26 en lopen dus verder weg. De wedstrijd SDOUC – MASV werd gestaakt bij een 1-0 achterstand thuis tegen koploper MASV. Varsseveld verloor en staat nu 1 punt boven Quick. En laat Quick nu net volgende week naar Varsseveld toe moeten! Een kans om geschiedenis te schrijven en daar eindelijk eens te winnen.       
 
Wim Veenendaal


Zondag 10 november 2019
Quick 1888 – WAVV
Ruststand 1-2, eindstand 2-4
 
Onnodig verlies tegen WAVV houdt Quick op laatste plaats
 
Vorige week uit bij de koploper, nu ontving Quick het op de tweede plaats staande WAVV. Opnieuw was het reusachtige verschil in stand op de ranglijst op het veld niet terug te zien.
De eerste twintig minuten ging gelijk op met enkele halve mogelijkheden voor beide teams. Daarna moest een verdediger de bal voor de doellijn weghalen, toen Engin Güngor schoot, met de keeper ver uit zijn doel.
Op het halve uur kwam WAVV op voorsprong. Een diagonaal schot werd door Lars Janssen nog wel aangeraakt, maar niet gestopt, waarna Kevin van Woerkom de bal kon intikken. 0-1.
Quick toog ten aanval. Twee minuten later een kans voor Jordy Wijnhoven, die na een steekpass van Unal Oztürk over schoot. In minuut 36 een gewonnen duel op het middenveld. Een steekpass zette Engin vrij, die de uitlopende keeper met een schot in de hoek passeerde. De verdiende gelijkmaker. 1-1. Een minuut later opnieuw een schot van Jordy over het doel na goed opkomen van Mirza Redzepagic.
In de laatste minuut miste Unal en uitgelezen mogelijkheid, eigenlijk niet te missen kans, op de voorsprong. Engin weer diep gestuurd, tikte de bal opzij, maar van dichtbij schoot Unal, met vrij zicht en de keeper uit zijn doel, naast.
In blessuretijd kon Johathan Slootmans geheel vrij en hoog boven iedereen opspringend een vrije trap inkoppen. 1-2. In plaats van een voorsprong een achterstand.
 
Tien minuten na de rust zorgde Kevin van Woerkom met een diagonaal schot voor de
1-3, nadat hij Ajay Tahalele had uitgekapt.
Zes minuten later liet Engin de kans op de gelijkmaker liggen, nadat Jordy de bal had doorgekopt. In vrije positie schoot Engin naast. Quick viel verder aan en Said Hamidi zorgde bijna halverwege de tweede helft met een droog schot voor de aansluitingstreffer. 2-3. Nog alle kans op de gelijkmaker. Een schot van Unal werd door een speler net over de lat gekopt.
Beide teams wisselden. Bij Quick kwam Chelo Lopez erin voor Mirza en Mike Lemmers voor Yacin Benhaddi.
Quick kreeg nog twee vrije trappen niet ver buiten de zestien, redelijk recht voor doel, maar beiden werden kort na elkaar op dezelfde wijze verprutst. Engin tikte de bal beide keren opzij naar Unal, wiens schot geblokt werd, in plaats van zelf een poging te ondernemen.
In plaats daarvan maakte WAVV door een vierde treffer aan alle onzekerheid een eind na onnodig balverlies. Invaller Melvin van Osenbruggen mocht het vonnis voltrekken. 2-4.
 
We schreven het al eerder: Quick kan aardig voetballen en doet vaak grote gedeelten van de wedstrijd niet onder voor de tegenstander, is soms beter. Maar als je voorin zulke grote kansen niet maakt en achterin de doelpunten relatief makkelijk weggeeft, dan wordt het moeilijk punten pakken.

 

Wim Veenendaal


Zondag 3 november 2019
MASV – Quick 1888
Ruststand 2-0, eindstand 4-1

Quick verliest ook van koploper MASV

Het op de laatste plaats staande Quick op bezoek bij de koploper. Een wedstrijd waar je dus geen punten mag verwachten. Dat gebeurde ook niet, maar Quick voetbalde aanvankelijk goed mee. En kreeg het eerste kwartier een paar mogelijkheden. Een schot via een speler hoekschop, Lars Janssen die vrij naast kopte. Een goede actie van Taher Taher, waarbij Jordy Wijnhoven niet attent reageerde op de van de achterlijn terug gespeelde bal.
In minuut 19 de 1-0, na een verre, strakke uittrap van de keeper, de bal opzij gelegd naar Benjamin Ahuluheluw, die na een kapbeweging de bal strak in de hoek schoot. Keeper Zev de Bruijn - nieuw, zijn eerste basisplaats - kansloos. 1-0.
MASV werd nu duidelijk sterker en voetbalde ook beter. Een vrije trap van Tim Keurntjes ging op de lat. Vijf minuten voor de rust zorgde Angelo Siep voor de 2-0. Hij ging snel langs twee man en schoot laag in.
In de laatste minuut voor rust had Jordy voor de aansluitingstreffer moeten zorgen. Vanaf de helft van Quick een bal terug op de keeper, Jordy onderschepte die en kwam alleen voor de keeper, maar scoorde niet.
Na de rust verscheen Sami Belgadi in het veld voor Jordy.
Quick probeerde terug te komen in de wedstrijd en kreeg ook een paar mogelijkheden.  Ajay Tahalele schoot  hard op de vuisten van de keeper en een minuut later was een schot van Taher  ook een prooi voor de keeper. Een schot van Soufian Boukali ging via een speler over. Na een vrije trap volgde dicht bij het doel een schot van Lars dat de keeper wist te keren, Taher wist daarna de rebound niet binnen te tikken.
Een kwartier na rust was het gedaan. Op een verre bal reageerde Zev wat aarzelend, waarna hij in het strafschopgebied in botsing kwam met Benjamin Ahuluheluw, die gretig viel. Geel voor Zev en een strafschop, die benut werd door Tim Keurntjes. 3-0.
Nog een hard schot van Unal Oztürk op de vuisten van de keeper, na een kort genomen vrije trap, waarna Mike Glaser er niet in slaagde de terugspringende bal binnen te tikken.
Kort daarna, een kwartier voor tijd, de 4-0 door een diagonaal schot van Angelo Siep.
Tien minuten voor tijd een overtreding op Taher, die lag op de grond. Werd er wat gezegd, werd hij getrapt? In ieder geval vloog Taher overeind tegen een speler van MASV aan. Gevolg opstootje en rode kaart voor Taher. Laten provoceren dus.
Bij Quick waren intussen Soufian en Enging Güngor vervangen door Osama Salem en Misha Dzjangirjane.
Op het eind van de wedstrijd ontsnapte Quick nog tweemaal op miraculeuze wijze aan een grotere nederlaag. Eerst voorkwam Zev en later Lars dat Angelo Siep van dichtbij kon scoren. Zij wierpen zich beide in de baan van het schot.
Lars zorgde ervoor dat Quick met tien man toch nog scoorde. Hij kopte bij de tweede paal een hoekschop in. 4-1.
 
Op zich een verdiende nederlaag, maar Quick had toch ook een aantal goede mogelijkheden om te scoren. De spelers zullen toch beter oog voor de medespeler moeten hebben, en minder voor de bal. Ze kunnen dat, ze bewezen in Vorden dat ze geweldig samen kunnen spelen. Nu vaker doen!

 

Wim Veenendaal


Zondag 27 oktober 2019

Quick 1888 – VIOD

Ruststand 0-2, eindstand 1-3

Quick stelt teleur met verlies

 Quick begon met dezelfde basis als vorige week aan de wedstrijd tegen VIOD. Toen speelde Quick sterk en had het moeten winnen. Nu ging Quick verdiend en eigenlijk kansloos  ten onder tegen VIOD.

Quick bleek erg kwetsbaar bij diepe ballen richting spitsen. In de tiende minuut was Dion Teloh bij zo’n bal Chelo Lopz te snel af. Hij had daarna geluk in het duel met Chelo en de terug gesnelde Mike Glaser en met de bal die door de benen van de uitlopende Karim Boudhoum in het doel rolde. 0-1.

Na dik twintig minuten voorkwam Karim de 2-0.

Chelo kreeg een gele kaart.

Zeven minuten voor de rust werd het 0-2. De bal werd na een vrije trap terug gelegd en Jorn Eijkelkamp liet Karim kansloos met een strak schot in de kruising. 0-2.

In de rust wisselde trainer Ivo Rossen Osama Salem  en Jordi Wijnhoven voor Sami Belgadi en Lars Janssen.

Tien minuten na de rust kwam Quick terug in de wedstrijd doordat Mike een hoekschop inkopte. 1-2.

Even later een schot van Sofyan Boukali waar de keeper de nodige moeite mee had. Even later echter moest Karim Dion Teloh van een tweede doelpunt afhouden.

Ajay Tahalele raakte geblesseerd en moest zich laten vervangen door Yacin Benhaddi.

Een minuut later, in minuut 67, viel de beslissing. Barlverlies in een duel op het middenveld leidde ertoe dat Lex Overbeek vrij op het doel af kon. Hij schoot hard, diagonaal, de derde treffer voor VIOD  in. 1-3.

Er was nog geel voor Jorn Eijkelkamp omdat hij Engin Güngor opzichtig vasthield toen die door dreigde te breken richting VIOD-doel en een kwartier voor tijd kreeg Chelo zijn tweede gele kaart, ook voor vasthouden, op het middenveld. Ook Lex Overbeek kreeg nog geel, ook voor vasthouden van Engin en zes minuten voor tijd kreeg ook Taher Taher een terechte gele kaart.

Zoals gezegd, min of meer kansloos, weinig gecreëerd en achterin kwetsbaar.

Zondag naar koploper MASV. Het zal dan moeilijk worden om de laatste plaats te verlaten.

 

Wim VeenendaalZondag 20 oktober 2019

Vorden – Quick 1888

Ruststand 1-2, eindstand 4-3

 Quick geeft de punten weg en staat op de laatste plaats

 Wie Quick de eerste helft in en tegen Vorden op het goed bespeelbare grasveld in de stromende regen zag spelen, zal niet vermoed hebben dat Quick de wedstrijd als verliezer zou afsluiten.

Quick speelde in hoog tempo, met veel inzet en creëerde een stuk of vijf hele goede kansen, de eersten al na vijf en zes minuten. Op miraculeuze en gelukkige wijze wist de keeper een doelpunt te voorkomen. Na een kwartier kwam Quick toch verdiend op voorsprong. Jordy Wijnhoven schoot een voorzet van Unal Oztürk binnen. 0-1. Acht minuten later werd het 0-2 door een prachtig doelpunt van opnieuw Jordy. Van achteruit aangespeeld, passeerde bij vanaf de middenlijn twee spelers en stiftte de bal schitterend over de uitlopende keeper. Quick was heer en meester en Vorden wist nauwelijks voor gevaar te zorgen.

Zes minuten voor de rust kreeg Vorden echter een cadeautje van keeper Karim Boudhoum, waardoor Koen Oosterhuis eenvoudig voor de aansluitingstreffer kon zorgen. 1-2. Karim kon zonder iemand in de buurt de bal vangen, liet hem wegspringen, pakte hem weer, liet hem weer los, waarna die eenvoudig ingeschoten kon worden. Een domper na het goede spel en daardoor had Vorden weer hoop.

 

Na de rust trok Vorden voortvarend naar voren. Meteen al in de eerste minuut moest Karim de gelijkmaker voorkomen na een combinatie door het centrum. Na vier minuten was het toch raak. Vorden nam een vrije trap snel, Quick was uit positie, Daan Horstman was door, legde opzij naar Ate Barendsen die eenvoudig de 2-2 op het bord kon zetten. Vorden schroefde het tempo op, duidelijk op zoek naar de 3-2. Die kwam er niet, integendeel, in minuut 65 kon Engin Güngor door na een steekpass en hij passeerde keeper Robin Versteegen op onberispelijke wijze. 3-2. Een juichend Quick.

Als de voor Osama Salem ingevallen Sami Benhaddi de bal vanaf rechts ineens naar links had verlegd naar de versnellende Taher Taher dan had die de voorsprong nog kunnen uitbouwen. Sami deed dat niet en liep zich vast.

In plaats daarvan werd het een kwartier voor tijd gelijk, opnieuw door onzekerheid van Karim en de verdedigers wisten de bal ook niet weg te krijgenEen knullig doelpunt. Een verre ingooi die twee keer stuiterde. Karim leek de bal op te pakken, maar liet die los en in de drukte gaf een van de Quickers het laatste tikje voor de 3-3. Heel Vorden juichte, opgelucht om toch een punt.

Een minuut na de gelijkmaker moest Vorden met tien man verder omdat Daan Horstman rood kreeg van scheidsrechter Harmsen.

En met tien man wist Vorden zeven minuten voor tijd ook nog de 4-3 te scoren via Koen Oosterhuis, die Mike Glaser in het duel aftroefde. Heel Vorden juichte en haalde opgelucht adem. Wat een wedstrijd!

Quick probeerde het nog maar het leverde niets op. Zo stond Quick, onverdiend, na een zeer goede eerste helft waarbij het Vorden overspeelde, en een enerverende wedstrijd, uiteindelijk met lege handen.

Een citaat uit het verslag op de website van Vorden: “En Quick … met drie punten staan zij onderaan, maar gezien de wedstrijd van vandaag komt het allemaal echt wel goed met deze ploeg, wat een kwaliteit!”

 

Wim VeenendaalZondag 13 oktober 2019

Quick 1888 – SDOUC

Ruststand 0-1, eindstand 1-4

 Quick verliest weer ruim door doelpunten in slotfase

SDOUC trad aan zonder Jesse Vreman, die van een vakantie genoot. Desondanks begon SDOUC sterk aan de wedstrijd en kreeg het binnen tien minuten twee grote kansen.

Na een kleine twintig minuten de eerste kans voor Quick. Taher Taher schoot op de voeten van de keeper. Daarna kwam Quick beter in de wedstrijd en ging het spel min of meer gelijk op, met nog een redding van Karim Boudhoum op een schot van Cas Kemperman en een actie van Taher, die net niet tot een doelpunt leidde en een schot van Mike Glaser dat geblokt werd.

In minuut 42, weer op het eind van een speelhelft dus, zette SDOUC Quick toch nog op achterstand. Jochem Vinkenvleugel tikte bij de eerste paal een voorzet van Cas Kemperman in.
Dezelfde Vinkenvleugel zorgde na dik tien minuten in de tweede helft met een strak schot voor de 0-2.

Jordy Wijnhoven had na bijna twintig minuten voor de aansluitingstreffer moeten zorgen, maar hij schoot tegen de keeper op. Uit de hoekschop werd het alsnog 1-2. Mike Glaser kopte de bal in, de keeper haalde de bal nog net uit de hoek, maar Taher tikte de bal alsnog in.

Kort na elkaar kregen Taher  een terechte en Ajay Tahalele een te gemakkelijk gegeven gele kaart.

Twintig minuten voor tijd kwam bij SDOUC Stan van de Pavert in het veld.

Acht minuten voor tijd nog een kans voor Quick: Lars Janssen kopte een voorzet van Taher in, die de keeper uit de hoek haalde.

Daarna maakte invaller van de Pavert drie minuten voor tijd en in de laatste minuut, na twee keer onnodig balverlies aan alle onzekerheid een eind. Hij kon beide keren ongehinderd alleen op Karim af en benutte de beide kansen: 1-3 en 1-4.

 

Wim VeenendaalZondag 6 oktober 2019

Union – Quick 1888

Ruststand 3-1, eindstand 6-1

Kansloze nederlaag Quick op regenachtig De Kluis

We kunnen er kort over zijn. De hele dag regende het, dus ook tijdens de wedstrijd. Geen pretje voor de spelers, maar zeker niet voor de toeschouwers.

Het begon zo mooi. Al in de derde minuut kwam Quick op voorsprong, nadat Taher Taher de bal na een hoekschop van dichtbij in kon tikken. 0-1.

Helaas was het drie minuten later alweer gelijk, nadat Niels Voss een voorzet binnen kon schieten.
In de 22ste minuut kwam Quick op achterstand. Keeper Karim Boudhoum zag een vrije trap van Rob Custers over zich heen zeilen. De bal verdween via de binnenkant van de tweede paal in het doel: 2-1.
Een minuut later voorkwam Karim de 3-1, maar die kwam er alsnog in de laatste minuut voor de rust toen invaller Matthias Haenen de 3-1 inschoot.

Union was die eerste helft met de wind mee sterker en voetbalde beter.

Kort na rust had Jordy Wijnhoven de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar keeper Roel Barends hield hem van een doelpunt af.

Quick had de tweede helft wel meer spelaandeel, maar Union maakte goed gebruik van de ruimte die Quick nu bood en had meer en betere mogelijkheden. Tien minuten na de rust was de wedstrijd beslist. Een pass van links werd in de verdediging van Quick verkeerd beoordeeld en Ingo Custers kon de 4-1 ongehinderd inschieten. 4-1. Een kwartier voor tijd zette dezelfde speler ook de 5-1 op het bord met een prachtig schot. Voor de eindstand tekende invaller Ilyas Oubaha met opnieuw een prachtig diagonaal schot.

Al met al een kansloze nederlaag die maar gauw vergeten moet worden (of juist niet?).

 

Wim VeenendaalZondag 29 september 2019

Quick 1888 – SV Spero

Ruststand 3-1, eindstand 5-1

 

Jong Quick verrast aangenaam met ruime overwinning op Spero

 

Spero is altijd een moeilijke tegenstander voor Quick, alhoewel Quick het afgelopen seizoen de wedstrijd twee keer winnend afsloot.

 

Dit keer leek het in het begin mis te gaan. Als snel stond Spero op een voorsprong, door een weliswaar mooi afstandsschot, dat echter houdbaar leek voor keeper Karim Boudhoum. 0-1. Spero kreeg daarna nog een paar mogelijkheden.

Na een kwartier scoorde Jordy Wijnhoven voor Quick de gelijkmaker vanaf de strafschopstip, na een duidelijke handsbal van een van de Elster verdedigers. 1-1

Het was een levendige wedstrijd, met een fel en enthousiast spelend Quick .Dat kwam na een dik half uur op voorsprong. Taher Taher raakte de bal uit de voorzet van Jordy weliswaar niet vol, maar keeper Jamie Dekkers, ging de andere kant uit. 2-1.

Net in de extra tijd van de eerste helft werd het ook nog 3-1. Uit een hoekschop schoot Chelo Lopez hard in, de bal werd gestopt en Jordy kon de bal van dichtbij inschieten.

 

Meteen na de rust zette Taher Quick op 4-1, nadat hij eerst door goed storen de bal veroverd had schoot hij de bal in.

Spero toog daarna ten aanval. Het creëerde wel kansen, maar of Karim was op zijn post, of de voorwaartsen hadden het vizier niet op scherp staan.

In de vierde minuut van de extra tijd werd het ook nog 5-1 door Mike Lemmers, die een voorzet van Unal Oztürk vrij kon inschieten.

 

Al met al een mooie overwinning, alhoewel geflatteerd, want Spero kreeg ook kansen. Een aantal van die kansen werd ingeleid doordat iemand op het middenveld te lang met de bal liep in plaats van af te spelen naar een vrijstaande speler. Dit leidde dan de aanval van Spero in. Karim was enkele malen goed in een op een situaties, dan wel tijdig uit zijn doel.

 

Wim Veenendaal

 Zondag 22 september 2019

DCS – Quick 1888

Ruststand 1-1, eindstand 2-1

 

Geen onverdiend, maar wel ongelukkig verlies Quick in eerste competitiewedstrijd

 

Een ten opzichte van twee seizoenen terug volledig vernieuwd basisteam trad in Zevenaar aan tegen DCS. Alleen Unal Oztürk maakt van dat team deel uit van de selectie. Hij zat sneller dan verwacht na zijn tegen BVC opgelopen bekkenblessure weer op de bank.

Nieuw aanwinst Engin Güngor moet eerst nog drie wedstrijd schorsing uitzitten voor hij zijn nieuwe debuut in de competitie voor Quick kan maken. Immers, als jeugdspeler maakte hij veertien jaar geleden al deel uit van de selectie van Quick.

 

De wedstrijd begon voor Quick geweldig. Al in de vierde minuut bereikte Said Hamidi met een voortreffelijke pass van achteruit Taher Taher op links. Die had een fraaie actie in huis, speelde de bal vanaf de achterlijn terug en Soufian Boukali was ter plekke om de bal in te schieten. 0-1.

 

Daarna nam DCS echter meer en meer de wedstrijd in handen. Het kon gemakkelijk combineren en wist de ruimte tussen de spelers van Quick makkelijk te vinden.

Kort na de voorsprong ging een schot van de gevaarlijk meegekomen Noud Croes voor het doel langs over de achterlijn.

Keeper Tijn Verstegen moest na een dik kwartier Jelle Smalbraak van een treffer afhouden.

Mirza Redzepagic moest zich even later laten vervangen door Unal.

Er waren kansen voor Taher met een schot gepakt door keeper Desley ten Westenend en Jordi Wijnhoven die de bal over de uitlopende keeper, maar ook het doel lobde. Blessure na de botsing met de keeper.

Op het eind van de eerste helft kregen Ajay Tahalele en Jordi geel van scheidsrechter Reintjes uit Didam.

In blessuretijd viel dan toch nog de gelijkmaker. Uit een hoekschop kopte Jelle Smalbraak van dichtbij de gelijkmaker in. 1-1. Ook de ruststand.

 

Na de rust meteen een schot van Jarno Geurds naast na de eerste de beste aanval. Het was een voorbode voor een fel aanvallend DCS.

Al snel kreeg ook Taher geel.

Quick wisselde nog twee maal met Mish Dzangirjane voor Yacin Benhaadi voor en Sami Belgadi voor Ajay.

DCS kreeg wel een aantal kansen maar het was allemaal net niet.

Je denkt dan al gauw aan die oude voetbalwet: een sterkere ploeg scoort maar niet, dan valt het doelpunt aan de andere kant. Dat bleek dit keer niet het geval.

Quick moest alle zeilen bijzetten om een treffer te voorkomen. Chelo Lopez haalde een bal weg voor de lijn, er werden schoten van dichtbij geblokt.

Zo leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen. Maar waar scheidsrechter Reintjes liefst tien minuten extra tijd vandaan haalde? OK, er was een drinkpauze van een minuut, er waren een paar blessurebehandelingen, er waren wissels, maar tien minuten? Normaal gesproken wordt dat hooguit vier of vijf minuten.

Nu viel in de zevende minuut van de extra tijd toch nog de tweede tegentreffer. Quick was juist met veel spelers op de helft van DCS. Een bal wed naar voren gespeeld. Een speler in een sprintduel met Misha en die wist de bal voor de speler weg te trappen…. net  over de uitgelopen Tijn heen in het lege doel. 2-1. Zeer schlemielig, maar eerlijk is eerlijk de overwinning van DCS was verdiend. Het verlies van Quick was ongelukkig. De jongens hadden hard genoeg voor gewerkt voor het punt maar al met al met te weinig rust aan de bal waardoor er te weinig kansen gecreëerd werden.

Wim Veenendaal

SDOUC (zon) - Quick 1888 1 (zon)

SDOUC (zon) - Quick 1888 1 (zon)

Zondag 11 oktober 2020 SDOUC – QUICK 1888 Ruststand 2-1, eindstand  4 - 2 Wil Oteman Onnodig verlies van Quick 1888 tegen een beter SDOUC  In een spannend duel met te weinig goed voetbal verzuimde Quick diverse goede kansen te benutten en met tot driemaal toe onnodig balverlies was de nederlaag een feit. Het moet gezegd worden dat SDOUC het beste van het spel had en er meer com... meer ยป

  • 11 oktober 14:00
27-09-2020

Concordia-W (zon) - Quick 1888 1 (zon)

20-09-2020

Quick 1888 1 (zon) - DVC '26 (zon)

12-09-2020

Quick 1888 1 (zon) - Bennekom

05-09-2020

Quick 1888 1 (zon) - Batavia '90

30-08-2020

Spero (zon) - Quick 1888 1 (zon)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!