Gelderlander-artikel en SCE

Gelderlander-artikel en SCE

19 juli 2020 20:00


Het voetbalbestuur van Quick 1888 en het bestuur van SCE hebben het incident, dat ontstaan is na het Gelderlander-artikel, naar tevredenheid opgelost.

Onderstaand bericht is geplaatst op de website van collega-vereniging SCE

03-07-20   Zaterdag 16 mei j.l. heeft er een artikel in de Gelderlander gestaan over de voetbalvereniging Quick 1888 met betrekking tot de manier waarop door Quick 1888 jeugdspelers bij andere amateurvoetbalverenigingen zouden zijn benaderd. Ik ben ook in dat artikel geciteerd. Mijn antwoorden op vragen van de journalist zijn dan wel op een juiste manier in dat artikel weergegeven,  maar hadden voornamelijk betrekking op zaken die inmiddels in goed overleg met het Quick-bestuur waren opgelost. Door de inkadering in het frame van het artikel hebben ze er echter onbedoeld toe bijgedragen dat hierdoor van het jeugdopleidingsplan van Quick 1888 ten onrechte een negatief beeld is gecreëerd en dat Quick 1888 reputatieschade heeft ondervonden door dat krantenartikel.
Vooruitkijkende hebben we afgesproken dat de beide verenigingen samen bestaande afspraken gaan evalueren, teneinde onduidelijke en vage situatie in dit opzicht in de toekomst zo veel mogelijk te voorkomen. Voorts gaan we bespreken of het in 2014 door de Nijmeegse voetbalverenigingen gesloten convenant en de aanvullende opmerkingen bij dat convenant (2017), met betrekking tot externe scouting, op onderdelen aanpassing behoeft.
Berry Aalders, bestuurslid S.C.E

 

 https://sce-nijmegen.nl/organisatie/bestuur/hoofdbestuur/hoofdbestuurnieuws/

In een gesprek tussen vertegenwoordigers van de besturen van SCE en Quick 1888 heeft SCE-woordvoerder Berry Aalders gezegd dat hij bij nader inzien beter niet had kunnen meewerken aan het tot stand komen van het genoemde Gelderlander-artikel. Dit heeft geleid tot het hier geciteerde bericht op de website van vv SCE.

Daarmee beschouwt het voetbalbestuur van Quick 1888 het incident met SCE als gesloten. Wij zijn verheugd dat de vanouds goede relatie met onze collega-vereniging SCE in de toekomst kan worden gecontinueerd.

 

Voetbalbestuur Quick 1888  

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!