Laat je Quickhart sneller kloppen bij de Qlub van 100

Laat je Quickhart sneller kloppen bij de Qlub van 100

12 mei 2021 11:30


Je ziet de Qlub van 100 niet, maar toch tegelijk wel wanneer je op De Dennen bent. Neerlands enige Qlub van 100, die je schrijft met een Q, is de invisible vliegende keep van Quick. Door een aanvulling op sponsorgeld prijkt Quick’s KNVB beker uit 1949 in een vitrine van de kantine. Omringd door meubilair, Real Madrid poster, vazen met kunstbloemen, eveneens mogelijk gemaakt door de Qlub van 100. Liefst ver van de schijnwerpers steekt de Qlub van 100 alle onderdelen van omnivereniging Quick een hart onder de riem wanneer financiën doelstellingen in de weg staan. Tegelijkertijd biedt deze speciale Qlub haar leden, ook al kan nu door corona het vertrouwde Tischtennis, Bingo en Indoor Soccer de jaarlijkse feestavond nog niet doorgaan, in Quickstijl een extra derde helft gevoel. Door het letterlijk tragisch uitsterven van leden, is De Vliegende Keep van Quick op zoek naar jong bloed.

MICHEL_DREIS-LEO_OTTEN-BEWERKT-1366-911-MET_LOGO.jpg

MICHEL DREIS (LINKS) EN LEO OTTEN, BEVLOGEN BESTUURSLEDEN VAN DE QLUB VAN 100.

 

DOOR: MAARTEN OMVLEE

 

Vijftig euro

De elf jaar geleden opgerichte Qlub van 100 doet haar naam eer aan vanwege meer dan honderd leden. Terwijl de contributie geen honderd euro is, wat je bij de naam zou verwachten. Voor vijftig euro per twee seizoenen kan je al als lid je Quickhart sneller laten kloppen. De Qlub binnen de Club heeft met Michel Dreis, Erik Cuppen, Erwin Hoogeveen, Danny Hompus, Leo Otten en Fred Roelofs, een bestuur van zes personen volgens de Quick1888-website. Hoewel de als voorzitter bekend staande Michel Dreis daar anders over denkt: “Wij zijn geen hiërarchisch bestuur. Meer een gelijkwaardige harde kern van de Qlub. Om het voortouw te nemen wanneer Quick bij ons aanklopt en er activiteiten worden georganiseerd vergaderen we regelmatig met z’n zessen. Om zulke zaken te communiceren met onze leden.” Leunend op de Qlub van 100-tafel in het clubhuis legt Michel uit, met de geestdrift van begin augustus 1985, de maand waarin de voormalige Quick E-pupil debuteert in het eerste van Quick, dat het bij de Qlub van 100 draait om saamhorigheid: “Als Quick’ers en oud-quick’ers samen betrokken willen blijven bij de club waar je mooie momenten hebt meegemaakt, is een prima drijfveer om lid te worden van de Qlub van 100. Evenals nu willen bijdragen aan het blijven bruisen van Quick. Als je zonder Quickverleden onze club een warm hart toedraagt, ben je natuurlijk ook van harte welkom bij de Qlub van 100.”

 

Smeerolie

Leo Otten, nu penningmeester van de Qlub van 100, vroeger vijftien seizoenen Quick’s rechterflankspeler met het loopvermogen van een hazewind, benadrukt het Quickgevoel: “Door lid te worden van de Qlub van 100 krijg je automatisch meer zicht op onze hele club. Je gaat begrijpen wat ervoor nodig is om die grote vereniging levendig en levensvatbaar te houden. Daar willen wij als een soort smeerolie bij helpen. Ik weet als fanatiek oud cricketer dat Quick meer is dan voetbal alleen. Vandaar dat we graag ingaan op vragen vanuit allerlei hoeken van Quick. Zo heeft de Qlub van 100 meebetaald aan schrobmachines voor de OC Huismanhal en zijn we bezig om de aanschaf van een cricketmat te ondersteunen.” 

UitreikingKNVBBeker1949Quick1888-102-BEWERKT-1366-911.jpg

LEO OTTEN (EERSTE LINKS) EN MICHEL DREIS (EERSTE RECHTS) EN ANDERE QLUB VAN 100 LEDEN BLIJ MET DE KNVB BEKER. (FOTO ROB KOPPERS)

 

Kers op de taart

De informele voorzitter haakt in op de mythe dat de aanschaf van de KNVB beker uit 1949 het enige succes zou zijn in het elfjarig bestaan van de Qlub van 100: “Die beker springt vanzelfsprekend het meest in het oog. We spraken daar vroeger als spelers vaak over in de kleedkamer. Het was een jongensdroom om die cup naar Quick te halen. Met als kers op de taart Michael van Praag die de cup op 24 september 2017 uitreikte aan Rob Lamers: jarenlang sponsor en voorzitter. We zijn de enige amateurclub met een KNVB beker in het clubhuis. Iedereen wordt door De Dennenappel op De Dennen dagelijks doordrenkt met het rijke verleden van Quick. Gelukkig staat de beker in een vitrine op een sokkel waarop alle geldschieters te zien zijn. Zo weet men meteen dat het aanschaffen van de replica niet ten koste is gegaan van contributiegeld. En wordt duidelijk dat de Qlub van 100 deels heeft bijgedragen aan de aanschaf. Dat verklaart direct onze handelswijze. Bij grote bedragen schenken wij doorgaans een deel van het benodigde geld. We willen onze kas gezond houden en clubmensen met wensen uitdagen ook zelf giften te genereren. Ook is er regelmatig contact met Ton Thannhauser, van de Stichting Quick Promotions, om te horen welke wensen wij kunnen ondersteunen om bijvoorbeeld de accommodatie van Quick verder te optimaliseren.”

 

Meer dan een beker

Het geeft volgens Michel Dreis voldoening om aan te geven dat de Qlub van 100 in elf jaar meer mogelijk heeft gemaakt dan slechts een schitterende beker: “Denk daarbij aan wat niet meteen met ons geassocieerd wordt: het interieur en de aankleding van de kantine met onder meer de nieuwe hoekbank, de jaarlijkse bijdrage aan de Sinterklaasviering, de nieuwe schermen op het terras voor de kantine. Daar helpen wij ook aan mee. We willen vanuit de Qlub van 100, met ons Quickhart, de uitstraling van onze bijzondere KNVB-bekerwinnaar van 1949 ondersteunen. Met de bedoeling een bijdrage te leveren aan initiatieven die van nut zijn voor alle leden van Quick. Waardoor Quick-leden zich thuis voelen bij hun club en anderen die ons sportpark bezoeken, merken dat onze club z’n zaakjes op orde heeft en leeft. Een gezellig, hedendaags clubhuis en goed onderhouden sportcomplex is in die context een evident visitekaartje.”

UitreikingKNVBBeker1949Quick1888-087-BEWERKT-1366-911.jpg

MICHAEL VAN PRAAG EN MICHEL DREIS TORSEN DE REPLICA VAN DE DENNNENAPPEL UIT 1949. (FOTO ROB KOPPERS)

 Invisible bijdragen

Met een minimumcontributie van vijftig euro per twee seizoenen wordt het lidmaatschap van de Qlub van 100 expres laagdrempelig gehouden. Met de laatste bijdragen aan het kantineterras moet de bodem van de Qlubkas in zicht zijn, zou je denken. Penningmeester Otten weet gelukkig beter: “Dat wij regelmatig geld kunnen geven, komt mede door leden die uit eigen beweging meer betalen dan de minimum vijftig euro. Wie dat zijn is niet belangrijk. Net als met het helpen van de club, is het niet van belang dat mensen weten dat wij financieel geholpen hebben. Invisible bijdragen is juist de jus van het hart dat wij Quick graag met z’n allen onder de riem steken. Het versterkt ons Quickgevoel.”

 

Geen Hand-ophoud-vereniging

De Qlub van 100 is geen passieve Hand-Ophoud-Vereniging. Verbroedering met Quick als grootste gemene deler vindt plaats door het hele jaar heen. De afgelopen jaren zijn de Qlub van 100-leden bij elkaar gekomen voor een Tischtennisturnier, Superbingo, Indoor Soccer Event en feestavond. Zo’n zes keer per jaar stuurt Erik Cuppen de leden een informatieve e-mail over de evenementen en de ophanden zijn de aanvragen voor financiële steun. Kortom de Qlub van 100 is er naast het ondersteunen van Quick ook om te ontspannen in een sfeer alsof iedereen net de wedstrijd van z’n leven heeft gespeeld. Ouderwets een derde helft beleven met het sportpark en de kantine van Quick als vertrouwde plek voor een sfeervol reunie van gelijkgestemden. Waar netwerken even eenvoudig verloopt als het delen van een meter bier. Dit jaar staat de jaarlijkse feestavond met live muziek gepland voor 28 augustus. Het is te hopen dat die avond ondanks coronaperikelen door kan gaan. Omdat elkaar weer ontmoeten hoog in het vaandel staat van de Qlub van 100 en voelt als veel te lang geleden. Het is de bedoeling dat op zaterdag 28 augustus het nieuwe, volledig geupdate ledendoek, dat bij de kleedkamers onder de kantine hangt, feestelijk onthuld wordt.QLUB_VAN_100_LEDENDOEK.jpg

ALLE LEDEN VAN DE QLUB VAN 100 ZIJN ZICHTBAAR OP HET LEVENSGROTE LEDENDOEK DAT BIJ DE KLEEDKAMERS HANGT.

 

Kom op het ledendoek!

De Vliegende Keep van Quick is door het overlijden van trouwe leden op zoek naar jong bloed. Spreekt de Qlub van 100 jou aan?, aarzel dan niet, want het is de moeite waard om onderdeel uit te maken van een groep eensgezinden die ervan houdt gezamenlijk Quick’er te zijn of te worden op een manier die, genietend van het verleden, de toekomst van onze club nieuw leven inblaast. Wie lid wil worden kan zich aanmelden bij Leo Otten (leootten@upcmail.nl) of Erik Cuppen (erikcuppen@hotmail.com). Tot ziens op de feestavond van De Bijzondere Roodzwarte Brigade op 28 augustus. Indien je op tijd bent met aanmelden, staat jouw naam ook op het nieuwe ledendoek

Bron: maartenomvlee.nl
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!