Scheidsrechter

Eleveld, L.P.

Accommodatie

Onbekend

De nummer 2 tegen de nummer 3. De ploeg met de meeste doelpunten voor tegen het elftal dat de minste doelpunten incasseerde. Quick 1888 is zeker van de tweede plaats en het kampioenschap van de 3e periode, waardoor nacompetitie om promotie naar de Hoofdklasse zeker is.  Maar Quick had vooraf nog steeds kans op het kampioenschap, indien BVC’12 in de laatste twee wedstrijden puntverlies zou lijden. Spcl. Bemmel won de eerste periode en is verzekerd van de derde plaats maar belangrijker, ook van de nacompetitie. Het kon dus vrijuit voetballen.  Beide ploegen misten spelers vanwege blessures. Bij Quick 1888 was Joffrey van Rossum geschorst. Lennard Walterbos had daardoor een basisplek op het middenveld. De wedstrijd stond onder leiding van de Groningse scheidsrechter Eleveld en twee provinciegenoten als assistent-scheidsrechters.

Aanvankelijk voetbalde Spcl. Bemmel wat makkelijker en zorgvuldiger, maar na een minuut of tien kwam Quick 1888 wat beter in de wedstrijd. Het leidde tot een gele kaart voor Davy Hendriks voor een overtreding op Lennard. In de 13e minuut! (hoezo ongeluksgetal) volgde na een hoekschop een afgrijselijke botsing tussen doelman Bram van der Sluis en Yassine Aarab. Beiden bleven liggen, er was veel bloed en beiden werden vijf minuten op het veld behandeld alvorens gewisseld te worden. Voor Bemmel kwam reservedoelman Luuk Magdelijns in het veld, voor Quick betrad Rutger Moolhuijzen het veld.

De ongelukkige botsing van Yassine Aarab met doelman van der Sluis in beeld. Beiden moesten naar het ziekenhuis, waarbij Yassine geopereerd moest worden aan zijn neus en oogkas. Beterschap, Yassine !!

Quick 1888 was direct na de hervatting in de 19e minuut nog aan het zoeken, toen via een steekpass door het centrum liefst drie of vier spelers van Bemmel vrij kwamen. Ricky Houterman pikte de bal uiteindelijk op en scoorde. Sjors de Bruijn deed eigenlijk nauwelijks een poging de bal te stoppen, want Ricky Houterman stond pakweg twee meter buitenspel. De neutrale assistent vlagde echter niet en scheidsrechter Eleveld volgde diens advies op en floot niet. Doelpunt: 0 - 1.

Beide slachtoffers worden 1e hulp geboden op het voetbalveld

Quick 1888 ging nu op zoek naar de gelijkmaker, want eigenlijk telde alleen winst. Unal Oztürk nam een voorzet van Mark van Haarlem ineens op de slof, maar schoot huizenhoog over. Een voorzet van Dimitri Vrehe werd een prooi voor de doelman. Na een hele mooie aanval, waarbij Timo Hya Mark op links aanspeelde, schoot laatstgenoemde keihard op de buitenkant kruising. Twee minuten later was het wel raak. Na een hoekschop van Unal bleef de bal dicht bij het doel liggen, waarna Dimitri zijn voet er tegenaan zette: 1 - 1.

Dimitri Vrehe (nr.13) scoort zijn wekelijkse doelpunt: 1 - 1

Daarna volgde voor Quick 1888 de beste periode van de wedstrijd en leek het op weg naar een voorsprong. Drie minuten na de gelijkmaker volgde een fraaie aanval, waarbij Mark met een lichaamsschijnbeweging zijn man passeerde, en met een mooie crosspass Lennard op de linkerkant wist te bereiken, waarna Dimitri zijn schot na de voorzet ternauwernood tot hoekschop geblokt zag. Even later stond Dimitri net buitenspel na twee doorkopballen van Timo en Mark. Echter, aan de andere kant moest Sjors in de extra tijd van 5 minuten nog handelend optreden om een vrije trap van Niels van Muijen over de lat te tikken.

Mark van Haarlem wordt op de huid gezeten door zijn tegenstander

Quick 1888 wist de tweede helft zichzelf eigenlijk geen noemenswaardige kansen te creëren. Ferdi Akankan probeerde met de wissel Nourdin Al Mansouri voor Unal weer extra spirit te krijgen, maar hij was koud in het veld toen Bemmel in de 66e minuut Quick 1888  opnieuw op achterstand zette. Adrian Javad kopte de bal heel ongelukkig, na een vrije trap van Ricky Houterman, achterover over Sjors heen, die net op weg was om de bal op te vangen: 1- 2.

Het was duidelijk dat er nu alleen maar meer ruimte voor Spcl. Bemmel zou ontstaan. Quick 1888 moest nu volop de aanval kiezen en wisselde nogmaals: aanvaller Calvin Groenen voor middenvelder Lennard. Bemmel kon nu counteren naar hartenlust en voetbalde nu gemakkelijk met een hoofdrol voor aanvoerder Ricky Houterman, die na het noodgedwongen vertrek van Yassine zeeën van ruimte voor zichzelf creëerde. Er vielen gaten op het middenveld, waarvan de gasten optimaal van profiteerden. Acht minuten voor tijd snelde Rob Vonk vrijwel ongehinderd langs drie man, nadat hij door zijn broer Tim aangespeeld was. Hij kon de bal simpel in het doel schuiven: 1 – 3. De wedstrijd gespeeld en, gezien de voorsprong die BVC’12 op dat moment had bij Stevo, ook einde aan de droom van  het kampioenschap.  BVC’12 natuurlijk gefeliciteerd met het kampioenschap!

Lennard Walterbos wordt in de rug opgevangen bij een kopbal.

Is dat erg? Nee. Is dat jammer? Ja. Quick 1888 was na de winterstop geweldig bezig met een prachtige serie. Het scoorde zoveel en gemakkelijk via het aanvallende superduo Dimitri en Mark, had achterin de zaak, ondanks het wegvallen van de geblesseerde Kay Thomassen de laatste wedstrijden, goed op orde en had een goed functionerend middenveld. En als er door de tegenstander een gaatje werd gevonden, was daar ook nog Sjors als zeer betrouwbare sluitpost. De laatste twee wedstrijden werd het minder. De tegnestanders stelden zich beter in op het frivole spel van Quick. Het resulteerde uiteindelijk, na 8 achtereenvolgende zeges, in een  verdiende verlies tegen SC Bemmel. Er is nog geen man overboord, er is nog steeds een kans op promotie via de nacompetitie. Maar dat zal echter niet eenvoudig worden, want 22 ploegen strijden om twee plaatsen in de Hoofdklasse.

18 Mei start die nacompetitie. Quick 1888 begint tegen de laagste geklasseerde periodekampioen uit de 1e klasse C. In de poule van drie speelt Quick verder tegen de nummer 13 van de Hoofdklasse A.  Afhankelijk van de uitslag is de volgende wedstrijd voor Quick op 21 of 25 mei. Mocht Quick 1888 die poule winnen, dan volgt een finalepoule met twee andere poulewinnaars. Alleen de winnaar daarvan promoveert naar de Hoofdklasse. De data voor die wedstrijden zijn 28 mei, 1 en 5 juni.

Maar eerst volgende week naar Lichtenvoorde om de laatste competitiewedstrijd tegen Longa ’30 te spelen. Gaat Quick 1888 dan via winst zelfvertrouwen tanken? Of laat trainer Ferdi Akankan spelers buiten de ploeg vanwege pijntjes en risico op kaarten? We zullen het zien.

Inmiddels was na de wedstrijd nog steeds niet duidelijk hoe het met Yassine gesteld was. Zowel Bram van der Sluis als hij waren naar het ziekenhuis gebracht. Van der Sluis had een stevige hoofdwond, dat met hechtingen was gedicht. Yassine moest met een op verschillende plaatsten gebroken neus en een gebroken oogkas een operatie ondergaan.

Ferdi Akankan vond  het “jammer. Je moet met de spirit spelen dat je bij winst kampioen kunt worden. Dat heb ik het meest gemist. Het was een slag op het middenveld. Veel jongens bleven onder hun niveau. In balbezit waren we matig. Na het uitvallen van Yassine was er even onduidelijkheid. De 0 - 1 was duidelijk buitenspel, dat heeft de assistent na afloop ook erkend. Er lag ruimte aan de zijkanten, daar hebben we te weinig gebruik van gemaakt. Vandaag was het er niet. Jammer van die kopbal van Adrian, met de 1 - 2 was het gebeurd. De ruimtes werden daarna heel groot.”

Voor Lennard Walterbos was het na zijn lange blessureperiode zijn tweede basisplaats. “Het was voor mij nog onwennig. Ik mis nog wedstrijdritme. Jammer dat we geen tweede elftal hebben. Ik kijk niet met een goed gevoel terug op vandaag. Het liep totaal niet, de vorige keer ook al niet. Het is op zich niet onlogisch dat het een keer gebeurt, maar het is heel ongelukkig dat het nu gebeurt. Het ging voor Bemmel nergens meer over en dan kunnen ze voetballen.  Na het uitvallen van Yassine vielen we even stil. Jammer dat niemand zijn rol oppikt. Daardoor kreeg Ricky Houterman veel vrijheid. Ik ben er niet tevreden over. Het zou fantastisch zijn als we alsnog via de nacompetitie naar de Hoofdklasse promoveren.”