Scheidsrechter

Migchelbrink, H.

Accommodatie

Onbekend

Op een zonovergoten De Dennen speelden de nummers 2 en 4 van de 1e klasse E tegen elkaar. Quick had met 36 punten niet alleen drie punten meer dan Tubantia, maar ook een wedstrijd minder gespeeld dan de club uit het Overijsselse Hengelo. Tubantia had de laatste vijf wedstrijden niet verloren: twee overwinningen en drie maal gelijk gespeeld. Quick 18888  won vier van de laatste vijf duels met grote doelcijfers en verloor alleen, onverdiend, van koploper BVC ’12. Alle ingrediënten voor een boeiende en spannende pot voetbal.

Maar dat liep anders. Het werd namelijk geen spannende maar wel een leuke wedstrijd, tenminste als je supporter van Quick 1888 was of gewoon een voetballiefhebber. Het was deze middag regelmatig genieten geblazen van het voetbal dat de thuisploeg vandaag weer op de mat legde.

Quick 1888 was vanaf het begin scherp en voetbalde bij vlagen weer sprankelend en scoorde liefst zeven maal. Maar dat hadden er ook meer dan tien kunnen zijn. Keek Quick voor de winterstop bij zo’n vijftal wedstrijden al vroeg tegen een achterstand aan (waaronder o.a. de heenwedstrijd tegen Tubantia), dit keer was het Quick 1888 zelf dat al heel snel scoorde. Al in de vierde minuut zette Mark van Haarlem de thuisploeg op voorsprong. Na een vloeiende aanval glipte Dimitri Vrehe over de linkerkant na een pass van Adrian Javad door de linie heen en legde de bal panklaar voor Mark, die de bal in het lege doel kon schieten: 1 - 0.

Mark van Haaarlem scoort na 4 minuten de openingsgoal: 1 - 0

Twee minuten later voorkwam Tubantia-keeper Remco Olde Hendrikman dat Dimitri Quick 1888 toen al op een 2 - 0 voorsprong zette, toen deze alleen voor de doelman verscheen. Hierna moest Sjors voor de eerste keer (maar ook direct de laatste keer in de 1e helft) reddend optreden dat spits Tayfun Hazir gelijk zou maken, nadat Kay Thomassen een bal te kort terug kopte op zijn doelman.

Er volgde een fase waarin Quick 1888 wat minder dwingend speelde, veel gevaarlijker bleef.  In die periode schoot Timo Hya naast en werd Unal Oztürk een paar keer goed vrij gezet, maar waren zijn voorzetten niet accuraat genoeg.  Mark veroverde na een foutieve pass zelf weer de bal en stuurde Dimitri diep, maar die schoot via de vingertoppen van de keeper over. Niet veel later, in de 30e minuut, zorgde Dimitri toch voor de verdiende 2 - 0.  Bas Peters speelde vanaf de middellijn Mark aan en stuurde Dimitri diep. Op zijn bekende eigen wijze omspeelde hij op snelheid de keeper en schoot de bal in het lege doel:  2 - 0.

Dimitri Vrehe omspeelt de doelman en scoort de 2 - 0

Vijf minuten later was de wedstrijd gespeeld. Nu Youssef Ouchene veroverde de bal in een vroeg stadium, speelde opnieuw Dimitri aan,  die schitterend langs een man of vijf en ook langs de kansloze keeper soleerde: 3 - 0.
In de laatste minuut voor de rust veroverde Dimitri de bal door goed storen , passeerde weer een aantal verdedigers en tekende opnieuw voor een assist op Mark: 4 - 0.

opnieuw is Dimitri Vrehe succesvol: 3 - 0

Met een dergelijke  stand is het logisch dat de concentratie er na de rust niet op alle momenten meer is. Zeker niet na de 5 – 0 in de 55e minuut , die tot stand kwam via een prachtig schot van Unal van zo’n 25 meter in de kruising, op aangeven van Dimitri. Niet veel later stuurde Kay opnieuw Unal de diepte in, die de bal opzij legde op de inkomende Timo, maar zijn schot ging net naast.

Vervolgens kwam bij Tubantia in de 63e minuut de 18-jarige Orhein Eilyo in het veld. Hij stond nog geen twee minuten als invaller in het veld of hij had de eretreffer er in liggen met een prachtig schot, waarop Sjors het antwoord moest schuldig blijven.

Mark van Haarlem bepaalt de ruststand: 4 - 0

Maar nauwelijks twee minuten later zette Mark het verschil weer op vijf. Na een combinatie tussen Unal en Dimitri kon Mark simpel door het centrum richting doel: 6 - 1. Een hattrick.

De hattrick van Mark van Haarlem: 6 - 2

Quick 1888 was echter in deze fase wat slordig, gaf te veel ruimte weg en er ontstonden zodoende ook kansen voor Tubantia, dat de tweede helft offensiever speelde. Adrian verspeelde de bal onnodig aan Orhein Eilyo. Sjors leek in eerste instantie zijn schot te keren, maar via een hoge stuit ging de bal alsnog over de opspringende Youssef heen in het doel:  6 - 2.

Ferdi Akankan wisselde na 70 minuten Joffrey van Rossum voor Pascal Sevenich en een vijtal minuten later mocht Mark alvast douchen. Nourdin Al Mansouri was zijn vervanger. Een hoekschop van Pascal draaide bijna bij de eerste paal in het doel. Nourdin had meer geluk. Hij stond koud twee minuten in het veld toen hij de 7 - 2 op het bord zette. Timo zette met een splijtende pass Dimitri vrij voor de doelman. Hij legde de bal opzij naar de inkomende Nourdin, die vrij door kon lopen: 7 - 2.

Nourdin Al Mansouri bepaalt de eindstand: 7 - 2

Adrian moest even later geblesseerd het veld verlaten en voor hem mocht Calvin Groenen nog wat speelminuten maken. Er volgden in de laatste tien minuten nog een aantal kansen: een half geblokt schot van Nourdin, een schot op de lat van Dimitri, maar ook Tubantia kreeg nog een levensgrote kans op een derde treffer na een voorzet van Tayfun Hazir.

Al met al een fantastische uitslag op de Oudejaarsdag voor Quick 1888 (immers de club werd op 10 april 1888 opgericht). Vandaar dat er na afloop oliebollen waren, veel oliebollen! Wat draait de ploeg op het moment goed. Je zou wensen dat ze niet zouden verslappen, maar dat kan bijna niet anders bij zo’n stand. Jammer ook dat BVC’12 de moeilijke uitwedstrijd tegen Rohda Raalte met 3-2 wist te winnen, waardoor de achterstand vier punten blijft met nog vijf wedstrijden te gaan. Quick 1888 blijft uiteraard bovenaan in de derde periode met 15 punten uit 5 wedstrijden en een doelsaldo van 25-5(!), met Alcides op 3 punten achterstand. Twee kansen dus om de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse te bereiken. Maar zoals Quick 1888 nu speelt kan het eigenlijk alleen maar van zichzelf verliezen. Door kansen te missen, door persoonlijke fouten, door te slap te spelen. Maar dat lijkt niet te gaan gebeuren. Het spelplezier spat ervan af en alle spelers gunnen elkaar de bal. Het koppel Dimitri en Mark is levensgevaarlijk als ze goed worden aangespeeld en ze kunnen ook nog eens zelf kansen creëren. Elke verdediging zal er zijn handen aan vol hebben. Vandaag maakte Dimitri twee doelpunten en gaf vijf assists. Mark scoorde weer eens drie keer (en een assist). Je kan met minder thuiskomen! Ook positief: weer geen gele kaarten. Houden zo! Vijf finales te gaan! De Zweef thuis, TVC ’28 thuis, Rigtersbleek uit, SC Bemmel thuis en Longa ’30 uit. Succes heren!

Bas Peters komt net een teenlengte tekort

Ferdi Akankan: “We zitten in een lekkere flow. We kunnen met dezelfde basis spelen. We kwamen vroeg op 1 - 0. En dan loop je zo gemakkelijk uit. De jongens gunnen elkaar de ballen. Soms was het wel iets slordiger. Je ziet combinaties, achterin waren Kay en Bas een rots in de branding. De tweede helft ging het te gemakkelijk. Ik ben weer tevreden, er is plezier en gezelligheid.”

Bas Peters vond het “heel leuk om zo te voetballen. Lekker, iedereen gunt elkaar de bal. We speelden een hele goede eerste helft. We kwamen wat minder scherp uit de kleedkamer. Voor Sjors en de verdediging jammer van de tegendoelpunten. Het plezier straalt ervan af. Iedereen heeft er zin in. We stralen wel wat uit.”