Scheidsrechter

Rozendal, J.

Accommodatie

Onbekend

Het was koud op de tribune, van waaruit ik neerkeek op het kunstgrasveld waarop Quick aantrad tegen het op de tweede plaats staande Spcl. Bemmel. Gelukkig maakte beide ploegen er een aantrekkelijke wedstrijd van, gespeeld in hoog tempo en geleid door een uitstekende scheidsrechter.

Ferdi Akankan had, deels noodgedwongen, een aantal aanpassingen in de opstelling gemaakt met ook weer eens een basisplaats voor Rutger Moolhuijzen. Quick 1888 gunde Spcl. Bemmel over het algemeen het balbezit, stond goed georganiseerd en probeerde er met snelle tegenaanvallen uit te komen. Na een snelle combinatie was na een klein kwartier de eerste kans voor Bemmel, maar Johan Knipping schoot vrijstaand te zacht in. Even later kon na een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied Dimitri Vrehe vanaf de achterlijn de bal terug leggen op Unal Oztürk. Er volgden schoten van Yassine Aarab en Maarten Versteegen, waarbij de laatste via Dimitri over de achterlijn ging van het Bemmelse doel.

Een voorzet van Dimitri ging nog gevaarlijk voor het doel langs, net buiten bereik van Maarten en Gianluca de Jong. Spcl. Bemmel was optisch wat sterker en kreeg ook, zeker in de ze 1e helft, de beste mogelijkheden. Een schot met een lastige stuit werd gekeerd door Sjors de Bruijn, die ook een laag schot naast tikte. De beste kans aan Bemmelse kant ontstond toen na een gelukkig klutsbal Rick Houterman plotsklaps vrij voor Sjors opdook, maar onze doelmanwierp zich tijdig in de baan van het schot. Daarbij moet ook wel worden opgemerkt, dat Sjors deze 1e helft het doel moest verdedigen waar door de rijp de ondergrond nog redelijk bevroren was en bedekt was met ijzige bovenlaag. Een extra handicap dus, maar Sjors verweerde zich opperbest.

Vrijwel direct na de rust kon Joffrey van Rossum  de bal na een pass van Dimitri net niet goed controleren, anders had hij vrij door kunnen lopen. Vijf minuten later zag Joffrey zijn schot, na een pass van Unal, geblokt. Eigenlijk waren er de tweede helft weinig echte kansen meer. In de 70e minuut moest Sjors nog gestrekt op een schot van Rob Vonk. Het spel golfde over en weer met twee ploegen die streden om elke meter.

Een kwartier voor het eind kwam Mark van Haarlem, voor het eerst sinds 11 september in de uitwedstrijd tegen Rohda (R) lange tijd, voor de moegestreden Maarten in het veld. Hij oogde meteen gretig en gedreven.  Joffrey kreeg kort voor tijd nog een gele kaart na een ietwat onschuldig ogende overtreding.

Sjors de Bruijn stort zich op de bal

De wedstrijd leek op 0 - 0 te gaan eindigen, waarmee beide ploegen tevreden konden zijn. Maar in de slotminuut van de reguliere speeltijd leek Quick 1888 plotseling toch de volle buit binnen te halen. Het inbrengen van Mark betaalde zich uit. Na een combinatie met Dimitri en Joffrey stond hij midden voor het doel vrij en schoot de bal van een meter of 25 laag, met een stuit in de hoek: 0 - 1.

Mark van Haarlem (nr.9) haalt uit voor zijn doelpunt: 0 - 1

Op het eind van de derde extra minuut volgde echter nog een vrije trap voor Bemmel, net buiten het strafschopgebied. Het schot van Nick Reijmers werd door Unal van richting veranderd en ging onbereikbaar voor Sjors in de touwen. Was het alsnog 1 - 1.

Quick 1888 mocht daarmee tevreden zijn. Gezien het spelbeeld was een gelijkspel ook de terechte uitslag, maar als je in blessuretijd met 1 - 0 voorstaat en de gelijkmaker op zo’n onfortuinlijke manier valt, dan overheerst achteraf toch het gevoel van teleurstelling.

Positief is dat Quick 1888 weer meer rust uitstraalde, meer als team speelde en goed georganiseerd was. Komend zondag thuis tegen Longa ’30, de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Ferdi vond het ook maar “Op zich een terechte uitslag, waarbij Bemmel meer balbezit had. Onze organisatie stond goed. Yassine speelde goed op Rick Houterman.  We hadden afgesproken elkaar goed te coachen en te wachten op een kansje. Wij zijn de eerste helft een paar keer gevaarlijk geweest. Ik bracht Mark het laatste kwartiertje en hij bewees meteen zijn klasse. We waren nog te slordig aan de bal. Als je dan zo laat de 1 - 0 maakt en het wordt toch nog 1 - 1, dan is dat jammer. Spcl. Bemmel heeft een goede, degelijke ploeg.”

Mark  maakte voor het eerst weer een paar minuten. “Dat was wel weer lekker. We hadden afgesproken dat ik er alleen maar in zou komen als het echt nodig was. Na een aantal slechte weken, waarin het los zand was, stonden we eindelijk weer eens goed. Ik voel geen pijn meer aan mijn voet, ik moet alleen nog kracht opdoen.”