Broekman, R.

Accommodatie

Onbekend

In een heerlijk najaarszonnetje werd de bustocht naar Hengelo aanvaard. Ook Tubantia heeft hun sportpark De Bijenkorf grondig gerenoveerd en hebben, net als wij, een geheel nieuw clubhuis gebouwd. Naast de bekende blessurelijst ontbraken nu ook Joffrey van Rossum (moest werken) en ook Rutger Moolhuijzen (achillespees).

Daarnaast begon de wedstrijd opnieuw dramatisch voor Quick 1888. Net als tegen Rohda (R) keek men in de allereerste minuut al tegen een achterstand aan. Sterker nog, de thuisclub had er maar 35 seconden voor nodig om op voorsprong te komen. Een lange bal van achteren uit door Tubantia werd door Kay Thomassen (wellicht gehinderd door de laaghangende, felle zon) verkeerd ingeschat. Daardoor stond spits Taifun Hazir plotseling oog in oog met Sjors de Bruijn. Deze was op de schuiver volkomen kansloos:
1 – 0.

Kay Thomassen wordt van achteren neergelegd

In de openingsperiode liep Quick 1888 achter de feiten, maar ook achter de tegenstander aan. Men kreeg maar geen grip op het spelletje van de thuisploeg. Al kreeg het via Maarten Versteegen wel een enorme kans om de schade vrij snel na 6 minuten te herstellen, maar vrij voor de keeper maaide Maarten over de bal heen.
Een volgende tegenslag kreeg Quick 1888 na 10 minuten te verwerken, toen Kay door een opspelende hamstring het speelveld moest verlaten. Het noopte coach Ferdi Akankan vrij vroeg wijzigingen in het elftal door te voeren. Zo ging Adrian Javad naast Bas Peters in het centrum spelen en kwam Pascal Sevenich het middenveld versterken.

Eerst zorgde Sjors met een katachtige reflex ervoor dat de achterstand overbrugbaar bleef, voordat Quick 1888 na een half uur eigenlijk vanuit het niets op gelijke hoogte kwam. Langzaam maar zeker kwam de ploeg beter in zijn spel, kreeg het steeds meer grip op het spel van Tubantia, toen de tweede Nijmeegse kans nu wel doeltreffend was. Pascal lanceerde aan de linkerkant Dimitri Vrehe, die zijn directe tegenstander Gabriël Youssef (en niet voor de laatste keer) veel te snel af was. Hij tikte op het juiste moment de bal door aan Maarten, die nu wel zijn voet juist tegen de bal zette en doelman Olde Hendrikman in de lange hoek verschalkte: 1 – 1.

Maarten Versteegen scoort de 1 - 1

Het bleek helaas ook de laatste actie van Maarten, want ook hij moest hierna geblesseerd uitvallen en moest Ferdi Akankan al zijn tweede wissel inzetten. De logische vervanger was Nourdin Al Mansouri, die de aanval kwam ondersteunen.

Quick 1888 kwam steeds beter in het spel en kreeg in het veld de overhand. In blessuretijd nam het dan ook verdiend de leiding. Opnieuw liet Dimitri zijn directe tegenstander (die ook al geel had ontvangen) zijn hielen zien, als ook het centrale duo van de thuisploeg. Schuin op de achterlijn trok hij vervolgens de bal strak voor, waar Gianluca de bal maar voor het intikken had: 1 – 2.

Gianluca de Jong brengt Quick op voorsprong: 1 - 2

Met zo’n voorsprong (zo pal voor rust) smaakte de thee ook erg lekker. En de ploeg bleek erg gretig, want het stond al een paar minuten op het veld voordat de thuisploeg weer uit hun kleedkamer kwam. Quick 1888 ging op dezelfde voet door als het laatste kwartier voor de pauze. Men heerste, maar de volgende tegenslag volgde na 10 minuten in deze 2e helft. In de laatste minuten van de 1e helft had Nourdin al voor wat roering gezorgd met een overtreding die door het fanatieke thuispubliek (onterecht) bestempeld werd als zou hij de rode kaart hiervoor moeten krijgen. Maar gelukkig niet door de prima leidende scheidsrechter Broekman, die het toen bij een berisping liet. Maar bij het volgende opstootje tussen Nourdin en zijn directe tegenstander op de rand van het strafschopgebied trok de leidsman wel de rode kaart, toen Nourdin een trappende beweging maakte.

Quick 1888 moest de resterende 35 minuten met 10 man verder. Het trok zich logischerwjs meer terug, liet het spel dicteren door de thuisploeg en gokte (met succes !!) op de snelheid van Dimitri. Tubantia bleek in feite niet bij machte de Nijmeegse ploeg echt onder druk te zetten en creeërde maar één echte scoringskans in deze overtalsituatie. En dat was nog wel uit een spelhervatting. Uit een hoekschop mocht een speler vanaf de vijfmeterlijn volkomen vrij inkoppen. Maar Sjors bleek niet meer te passeren en ranselde met een spectaculaire, katachtige reflex de bal uit zijn doel.

Ongeveer een kwartier voor tijd werd Dimitri opnieuw de diepte ingestuurd. Aanvoerder Rory Oude Voshaar van de thuisploeg haakte hem in het strafschopgebied, waardoor er maar één straf was: strafschop. Dimitri eiste zelf de bal op en benutte de strafschop op koelbloedige wijze: 1 – 3.

Dimitri Vrehe scoort uit een strafschop de 1 - 3

Het lukte Tubantia maar niet Quick 1888 verdedigend in de problemen te brengen. Defensief stond het goed georganiseerd, waardoor Quick vrij gemakkelijk overeind bleef en, ondanks de ondertalsituatie, de gevaarlijkste ploeg. In de 81e minuut onderschepte Dimitri opnieuw de bal bij een aanvalopbouw van de thuisploeg. Hij kreeg op de middellijn de bal pardoes van de tegenstander inzijn voeten gespeeld. Op pure snelheid was hij de achterhoede wederom te snel af en passeerde opnieuw de wanhopige Twentse goalie: 1 – 4.

Dimitri Vrehe scoort opnieuw: 1 - 4

De wedstrijd was gespeeld. Dat Tubantia in de 85e minuut alsnog een doelpunt mocht maken via Ousmane Bangoura was niet meer dan een cosmetische correctie. Na amper 3 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Broekman voor de laatste maal en konden de armen definitief de lucht in. Een prachtige teamprestatie, dat prima met de vele tegenvallers omgingen en onverdroten bleef strijden voor een goed resultaat. En die ook terecht kreeg. Dit is het Quick dat wij zo graag willen zien: met zijn allen blijven voetballen en knokken. En ook nog met leuk voetbal.  Een voorlopige derde plaats is meer dan van te voren was gehoopt. Maar de verschillen in deze 1e Klasse zijn erg klein, iedereen kan van iedereen winnen. Elk duel zal vanaf het begin keihard gewerkt moeten worden voor een goed resultaat. Maar met dit soort wedstrijden en instelling ziet dat er goed uit.

In de bus naar Nijmegen sprak ik Timo Hya even over de wedstrijd. “We begonnen weer slecht en stonden weer binnen een minuut achter. En dit is niet de eerste keer dat we van een achterstand moeten terugkomen. Ook daarna bleven we eerst slordig voetballen, maar we kregen wel steeds meer grip op de wedstrijd. De gelijkmaker was al een opsteker, maar de voorsprong zo pal voor rust was wel lekker. Dan ga je best wel relax de rust in. Het was balen dat Nourdin het veld af moest. Daarna gingen we erg compact en goed spelen en kan Dimitri met zijn acties voor een 1- 4 voorsprong zorgen. Dat tweede tegendoelpunt was infeite de enige goed actie van hen. Ik denk dat al met al een goede overwinning hebben behaald. Bij die rode kaart van Nourdin heeft volgens mij dat akkefietje voor de rust ook een rol gespeeld. Als dit niet gebeurd was zou het met een gele kaart zijn opgelost.”