Scheidsrechter

Migchelbrink, H.

Accommodatie

Onbekend

Quick 1888 verloor vorige week met 10 spelers van De Zweef. Daarentegen won tegenstander Heino de laatste twee wedstrijden, nadat de eerste wedstrijd een verliespartij opleverde in de derby tegen Rohda . De prangende vraag vandaag was of Quick 1888 zich zou herstellen en de weg naar boven zou inslaan of dat het toch meer naar beneden moest gaan kijken. Beide clubs hadden elkaar tot nu nog nooit in competitieverband gespeeld. Heino speelde ook vorig seizoen in deze 1e  Klasse.

Gelukkig keerde Kay Thomassen weer naast Bas Peters terug in het centrum na zijn blessure, Adrian Javad schoof door naar het middenveld. Maar op de blessurelijst prijken nog steeds de namen van Mark van Haarlem, Yassine Aarab en Lennard Walterbos. De lijst werd verder aangevuld met Pascal Sevenich (ziek) en Unal Ozturk, die naar aanleiding van zijn rode kaart de komende weken geschorst is.

Quick 1888 begon wel goed aan de wedstrijd. Al in de 1e minuut van de wedstrijd kreeg Ico Nijboer van Heino de gele kaart vanwege vasthouden van Dimitri Vrehe, die direct dreigde door de linies heen te breken. In de tiende minuut zette Gianluca de Jong  Dimitri vrij voor keeper Robin Keizer, maar die kon Dimitri (vooralsnog) van scoren afhouden. Verder ging het zo’n beetje gelijk op en was  het een gelijk opgaande strijd. In de 18e minuut zette Joffrey van Rossum, die nota bene de hele week ziek was geweest, Quick met een fraaie actie op voorsprong. Uitgeweken naar de linkerkant wist hij in de buurt van de achterlijn te geraken. Vanuit een zeer moeilijke hoek wist hij de bal toch bij de tweede paal in te draaien: 1 – 0.

Dat zag er goed uit, zou Quick de score kunnen uitbouwen? Het tegendeel gebeurde. Quick 1888 zakte in, het tempo zakte, het werd gezapig en er werd slordig balverlies geleden. Ook werd er veel ruimte weggegeven, waardoor Heino alle gelegenheid kreeg om richting doel van Quick 1888 op te trekken.

Joffrey van Rossum (niet zichtbaar) heeft zojuist de score geopend

Heino kwam in de 35e minuut op gelijke hoogte, maar het had daarvoor wel een beoordelingsfout van scheidsrechter Migchelbrink nodig. Uit een vrije trap kopte Bram Eijkelkamp de bal ongehinderd in, nadat hij eerst Kay Thomassen met twee handen wegduwde. Deze was daardoor kansloos in het kopduel.

Dimitri stuitte een paar minuten later wederom op de alert spelende keeper. Vijf minuten na de gelijkmaker kwam Heino ook nog op voorsprong. Na een steekpass kwam Heino-speler Robin Gerritsen vrij in het strafschopgebied. Sjors de Bruijn kwam uit en bracht hem onnodig ten val, waarop de scheidsrechter terecht naar de stip wees. Douwe Booij wist er wel raad mee en zette de 1-2 op het bord.

In blessuretijd kopte Dimitri uit een vrije trap van Pim Geurts, geheel vrijstaand binnen het vijfmetergebied, nog in de handen van Heino-keeper Robin Keizer. Het was dus een teleurstellende ruststand en als Quick 1888 de drie punten thuis wilde houden, zou het na de rust toch uit een ander vaatje moeten tappen.

Na rust bleef Joffrey in de kleedkamer achter en meldde Maarten Versteegen zich in de frontlinie. Quick 1888 stak nu merkbaar meer energie in de wedstrijd. Kennelijk had hetgeen er in de rust gezegd was effect gehad. Al na nog geen vier minuten kwam Quick 1888 weer op gelijke hoogte. Een voorzet van Timo Hya kwam tegen de hand van een verdediger. Opnieuw een strafschop en Dimitri wist daar wel raad mee en schoor onberispelijk raak: 2 -2 .

Niet veel later moest opnieuw een gele kaart aan een speler van Heino worden voorgehouden, voor het vasthouden van een speler van Quick 1888. De thuisploeg was in deze 2e helft nu veel actiever en het tempo lag ook hoger. Nourdin Al Mansouri glipte door de vijandelijke linies na een vrije trap, maar leverde een slap schot af. Niet veel later was een steekpass van Timo iets te scherp voor Nourdin. Heino had niet veel meer in te brengen en moest zich tot verdedigen beperken. De keeper redde nog een keer knap toen Dimitri na een individuele actie alleen op hem afkwam. Een kwartier voor tijd probeerde Adrian Javad het met een afstandsschot, maar de keeper pakte dat stijlvol. Daarna volgde opnieuw een gele kaart voor Heino en opnieuw was dit voor vasthouden na een gevaarlijke aanval van Quick 1888. Tien minuten voor tijd kwam Quick 1888 dan ook verdiend op voorsprong. Maarten haalde op de rechterkant de achterlijn en legde terug op de mee opgerukte Youssef Ouchene, zo’n tien meter buiten het strafschopgebied. Youssef produceerde een prachtig schot dat over keeper Robin Keizer heen in het doel zeilde: 3 - 2.

Youssef Ouchene wordt bedolven door zijn teamgenoten na de 3 - 2

Twee minuten later werd er opnieuw geel getrokken voor een Heino-speler en…..opnieuw voor vasthouden van een tegenstander. Quick 1888 leek op weg naar meer. Vijf minuten voor tijd probeerde Dimitri het , na een mooie combinatie, zonder resultaat met een stift. Een minuut later lag plotsklaps de gelijkmaker er aan de andere kant in. Er volgde een half mislukte, hoge trap van Heino, die in het strafschopgebied zeilde. Sjors bleef eerst staan en liet het over aan de verdedigers. De bal werd omhoog gekopt, stuitte nog een keer waarna Sjors de bal, dicht bij het doel, wilde  wegstompen, maar de bal volledig miste. Heino-speler Robin Gerritsen was hem te vlug af en kopte de bal in het doel: 3 - 3.

Quick 1888 zou toch niet, door zo’n zeldzame fout van Sjors, twee onnodige punten verspelen? Nee dus. Vanaf de aftrap passte Youssef de bal naar Maarten, die over de rechterkant doorkwam en de keeper met een diagonaal schot verschalkte: 4 - 3.

Maarten Versteegen schiet Quick 1888 opnieuw naar een voorsprong: 4-3

Twee minuten voor tijd besliste Dimitr met zijn tweede doelpunt van de dag definitief de wedstrijd. Adrian Javad won op het middenveld een kopduel, waarna de bal bij Timo bereikte. Die passte precies op tijd op de sprintende Dimitri die vervolgens alleen voor de keeper, de bal in de lange hoek schoot: 5 – 3.  Even daarvoor was Calvin Groenen nog in het veld gekomen voor Nourdin.

Dimitri Vrehe zorgt voor het slotaccoord: 5 - 3

Zo werd het toch nog een redelijk ruime overwinning. Verdiend, dat zeker, maar het spel in de eerste helft stemde, na een redelijk begin, niet vrolijk. Laag tempo, veel balverlies. Kortom, een gezapig potje. Er werd in die fase veel te veel ruimte gelaten aan de tegenstander. Na de rust ging dat beter. Bij balbezit van Heino bleven de linies korter op elkaar, waardoor het beter te belopen was en de tegenstander minder ruimte kreeg.

Volgende week Alcides uit in Meppel en daarna komt het Groesbeekse Germania op bezoek. Quick 1888 is na vier wedstrijden met 7 punten terug te vinden op de 4e plaats, op 5 punten van koploper SC Bemmel, dat tot nu toe alle vier wedstrijden won. Verbazingwekkend dat Rohda Raalte opnieuw verloor, nu tegen De Zweef.

Ferdi Akankan zag het zo: “Het begin was nog wel oké, maar het werd al snel een gezapig potje. Het veld werd veel te groot, dat viel niet te belopen en zij hadden op het middenveld steeds een man vrij. Bij de 1 - 1 werd Kay in de rug geduwd.  Na de rust gingen we met drie man voorin spelen. We hadden gezegd dat we binnen een kwartier wilden  scoren. We hadden het daarna eerder moeten beslissen. Ze kwamen er niet echt meer uit. De 3 - 3 was een fout van Sjors. Maar we hebben aangetoond dat we kunnen scoren.”

Ook Dimitri Vrehe vond dat we “goed begonnen. Bij de gelijkmaker werd een overtreding op Kay gemaakt. Die jongen duwde met twee handen in zijn rug. De eerste helft was de beleving ver te zoeken, we leden toen veel balverlies. Met Maarten erbij in de tweede helft maakten we snel een doelpunt. Wel leuk dat ik twee keer gescoord heb. Gianluca gunde me de strafschop. ”