Laarhuis, A.

Accommodatie

Onbekend

De Zweef kon met een complete, fitte selectie aantreden. Bij Quick 1888 ontbraken de nodige spelers, de zieken- en blessureboeg was overvol.

Het had zo mooi kunnen zijn. Na de goede overwinning vorige week tegen Rohda Raalte zou een overwinning op het nog puntloze De Zweef, Quick 1888 in de top van de ranglijst houden. Helaas, de werkelijkheid werd anders. Quick 1888 ging in een wedstrijd waarin de spelers zich een slag in de rondte liepen, uiteindelijk puntloos naar huis. Terwijl Quick toch de beter voetballende ploeg was.

Hoe kon dat zo gebeuren? Heel eenvoudig. Doordat Quick 1888 na vier minuten met tien man kwam te staan. Aan de zijlijn stortte Gerrit Brunnekreef van De Zweef met een luide kreet ter aarde. Hij moest behandeld worden. Niemand had gezien wat er gebeurde. De bank van De Zweef (waar het pal voor gebeurde) niet, onze bank niet, de toeschouwers niet en ik al helemaal niet aan de andere kant van het veld op de kleine tribune. Maar de  neutrale assistent scheidsrechter wel. Unal Oztürk zou een trappende beweging naar achteren hebben gemaakt. Dat leverde hem na de blessurebehandeling de rode kaart op en Quick 1888 kon met tien man verder. Een domper, ruim 85 minuten met een man minder spelen.

Timo Hya onderschept de bal

Ondanks het numeriek overwicht van de thuisploeg was Quick 1888 hierna de beter voetballende ploeg. Wel moesten er door de spelers nu natuurlijk extra meters gemaakt worden en dat zou het team in de slotfase opbreken.

De kansen waren spaarzaam. De beste in die eerste helft waren nog voor Quick via twee afstandsschoten van Gianluca de Jong, die keeper Paul Damman beide keren achterwaarts over zijn doel moest tikken. Bij De Zweef had routinier en aanvoerder Niels Hageman een voorbeeldfunctie. Hij werkte hard en ging de duels fel in. Kort voor het half uur was hij dicht bij een treffer, maar Sjors de Bruijn was op tijd om de bal met zijn lichaam te blokken, waarna Adrian Javad de bal, die nog richting doel rolde, uiteindelijk definitief wegtrapte.

Een paar minuten later wist Dimitri Vrehe, op rechts weggestuurd door Timo Hya, stijlvol langs zijn verdediger te glippen en de achterlijn te halen. Zijn voorzet werd echter tot hoekschop geblokt. Waar eerder al een speler van De Zweef een makkelijk gegeven gele kaart voorgehouden kreeg, overkwam Bas Peters acht minuten voor de rust hetzelfde.

Youssef Ouchene wist kort voor rust nog een keer op rechts goed door te komen, maar zijn voorzet was helaas vrij zwak.

Sjors de Bruijn wordt geassisteerd door Bas Peters en Youssef Ouchene

Rust dus 0 – 0. De Zweef toonde aan over geen geweldige ploeg te beschikken en ik had het gevoel dat als de jongens het koppie erbij zouden houden, winst toch nog mogelijk moest zijn.

Direct na de rust moest Sjors echter al voorkomen dat Sven Dikkers zou scoren door tijdig goed in de baan van het schot te glijden. Sjors moest ook een bal boven Hegeman wegstompen en zeven minuten na de rust verzuimde Stijn Klein Robbenhaar vrij voor Sjors de score te openen; hij schoot naast.

Quick 1888 kreeg ook nog een kans. Na een goed lopende aanval via Timo en Dimitri kon Nourdin Al Mansouri de bal bij de tweede paal net niet goed inkoppen.

Na een kwartier spelen was er een wonderlijk moment waar te nemen. Bij een vrije trap voor Quick 1888 kwam in het strafschopgebied van De Zweef de bal toch echt tegen de arm van een Nijverdaller. Iedereen langs de lijn had het gezien. De scheidsrechter floot…. Maar voor een handsbal van Bas! Hij gaf, tot ieders verbazing, de thuisploeg een vrije trap. Ongelooflijk!!

Een paar minuten daarna kwam de strafschop uiteindelijk toch. Dimitri maakte het zijn tegenstander dusdanig lastig dat deze de frêle linksbuiten bij de achterlijn ten val bracht. De scheidsrechter floot, maar het duurde nog eigenlijk bijna een eeuwigheid voordat hij definitief naar de stip wees. Gianluca benutte de pingel, bij het ontbreken van Mark van Haarlem,  onberispelijk: 0 - 1.

Gianluca de Jong benut de strafschop

Zie je wel dat het kon. Het was ook meer dan verdiend op dat moment. Quick 1888 was de toonaangevende ploeg, ondanks het gemis van een extra speler. Echter, Dimitri moest zich meteen geblesseerd laten wisselen. Calvin Coenen kwam voor hem in het veld en maakte zo zijn debuut in het Eerste van Quick. Pim probeerde het even later met een wel zeer ver schot. Hij had goed gezien dat de keeper ver voor zijn doel stond. Maar de bal ging over het doel.

Daarna maakte Sjors zijn enige foutje. Hij liet een hoge bal los, maar Bas was ter plaatse om het schot dat volgde te blokken. In de 72e minuut viel dan ineens de gelijkmaker. Adrian Javad haalde eerst nog de bal voor de lijn weg, maar daarna schoot Sven Dekkers de bal alsnog in het doel: 1 - 1.

Er volgde ook direct een tweede wissel bij De Zweef. De thuisploeg kreeg door het onverwachte doelpunt weer meer vertrouwen. Quick 1888 kreeg het steeds moeilijker, de krachten namen steeds meer af en verschillende spelers liepen op hun tandvlees. Er volgde nog een gele kaart voor een speler van De Zweef voor ordinair onderuit schoppen van Gianluca. Acht minuten voor tijd de derde en laatste wissel bij De Zweef.

Kort daarna was er toch nog een mogelijkheid voor Quick 1888. Nourdin trok van links naar binnen, maar schoot naast het doel, met Gianluca in de zestien in vrije positie. Vijf minuten voor tijd was Timo helemaal leeg en kwam Pascal Sevenich voor hem in het veld. De tweede debutant vandaag.

Twee minuten voor tijd kwam dan toch nog de nekslag. Bij een inworp voor Quick 1888 ontstond er een misverstand tussen Pim en Nourdin, dat leidde tot onnodig balverlies. De bal werd in feite blind naar het centrum geschoten, waar Adrian verkeerd uitstapte, vervolgens Youssef naar binnen moest en dus zijn eigen man moest vrijlaten. Daar werd de bal op gespeeld en invaller Marco ten Dam maakte geen fout en scoorde de 2 - 1.

Al in blessuretijd kwam Rutger Moolhuijzen nog in het veld voor Youssef, Bas trok nog mee naar voren, maar het hielp allemaal niet. Ook in blessuretijd kwam Quick 1888 niet meer tot kansen en zo bleef het bij een onverdiende 2 - 1 nederlaag.

Het verlies mag Unal zich aanrekenen, want ondanks de spelers die ontbraken had Quick van dit De Zweef normaal gesproken moeten kunnen winnen. Aan de spelers heeft het verder niet gelegen. Niemand uitgezonderd werkten ze zich allemaal een slag in de rondte. Maar helaas, op het laatst zakte de kracht uit de benen en De Zweef bleef opportunistisch aandringen. Sjors keepte geweldig, maar het leverde dit keer geen punt op.

Debutant Calvin Groenen duelleert

Volgende week tegen Heino dat, na de slechte start tegen Rohda Raalte, twee wedstrijden won. Hopelijk zijn er dan weer meer spelers fit.

Voor Ferdi Akankan natuurlijk ook een teleurstelling.:“Je verliest de wedstrijd in minuut nummer vier. Zij waren niet best, met elf man win je de wedstrijd. Tot de rust speelden we met één man voorop, de tweede helft met twee man. We hoopten op een uitval en die kwam ook. Maar het kostte veel energie. Iedereen was moe, de ruimtes werden groot. Zij speelden opportunistisch met lange ballen. Sjors keepte als een tijger. Het geeft geen bevredigend gevoel. Van de week de schade opnemen, want volgende week wacht ook weer een pittig potje.”

Ook Youssef vond het een “slechte tegenstander. Met elf man hadden we ze weggetikt. Vanaf de vijfde minuut sta je met tien man. Een domme rode kaart. Je loopt je kapot. Na de 0 - 1 kwamen we niet meer onder de druk uit. Bij de gelijkmaker werd er niet goed doorgedekt.. Bij de 2 - 1 moest ik naar binnen en mijn man vrijlaten, ik moest kiezen. Ik was op het eind helemaal kapot.”