Angeren 1 (zon) - Quick 1888 1 (zon) - Quick 1888

Angeren 1 (zon) - Quick 1888 1 (zon)

Angeren 1 (zon) - Quick 1888 1 (zon)

Angeren 1 (zon)

2 - 3

Quick 1888 1 (zon)

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 41

Datum

3 september 2023 14:00

Scheidsrechter

M.C. Geerlings

Accommodatie

Sportpark De Poel
Poelsestraat 52
6687BJ
ANGEREN
tel. 026-3251844

Zondag 3 September  2023

Angeren - Quick 1888

Ruststand 1-2, eindstand 2 – 3

 

Door Wil Oteman

 

Quick wint de altijd lastige uitwedstrijd tegen Angeren

 

In deze eerste wedstrijd in de poulefase van de KNVB-bekercompetitie kwam Quick niet goed uit de startblokken. Het initiatief lag volledig bij Angeren. Goed combinerend werd het middenveld van Quick nogal eens overlopen, maar gelukkig leidde dat vooralsnog niet tot reële scoringskansen voor Angeren. Maar in de 13e minuut was het toch raak voor Angeren. Na een slimme combinatie door het centrum van Quick kwam de spits van Angeren alleen voor doelman Luc Gietelink. Onhoudbaar bracht hij Angeren op een verdiende voorsprong 1-0. Doelman Luc onderscheidde zich in deze fase en reageerde zeer alert op een aantal doorbraken van Angeren. In de 25e minuut gelastte de scheids een drinkpauze in. Dat was de ommekeer voor Quick. Gelaafd aan een energiedrankje pakte Quick de wedstrijd veel beter op en zette veel druk naar voren. Dat resulteerde in een aanval over rechts via Max Buesink. Door zijn doorzetten behield Max balbezit en gaf een zuivere hoge bal op de meegelopen Quinten Tassenaar. Zijn tegendraadse kopbal was onhoudbaar en het stond 1-1. Quick behield het overwicht en Angeren kon alleen maar verdedigen. In de 41e minuut liep een heerlijke aanval van Quick door het centrum van Angeren en de volkomen vrijgespeelde Max Broenland schoot alleen voor de doelman raak. Maar op advies van assistent scheidsrechter keurde de scheidsrechter het doelpunt af. Volkomen onterecht en dat was later ook te zien op de door Angelo Verweij opgenomen videobeelden. Maar het was uitstel van executie. Vlak voor de rust was de laatste man van Angeren in balbezit. Max Buesink bleef hem op zijn huid zitten en toen hij de bal wegtrapte, blokte Max de trap. De volledig verbouwereerde doelman was kansloos toen de geblokte bal in het doel verdween 1-2. Bij de rust.
 
Na de pauze kwam Quick wederom niet goed uit de kleedkamer en de wedstrijd was nog geen minuut oud, toen een misverstand in de Quick defensie de 2-2 inluidde. Even later liep wederom een mooie aanval van Quick door de defensie van Angeren en Max Broenland verscheen alleen voor de doelman. Met de voet wist de doelman de inzet te keren. Fysiek liet Angeren zich meer gelden en daar had Quick veel moeite mee. De scheidsrechter was daar nogal coulant in en liet veel lopen in het voordeel van Angeren. Angeren bleef drukken en Quick werd steeds verder achteruit gedrongen en dat leidde tot enige gevaarlijke situaties. Toen er een valpartij ontstond in het strafschopgebied van Quick, besloot de scheids een penalty te geven. Doelman Luc koos de goede hoek en klemvast plukte hij de bal uit de hoek. Quick putte daar moed uit en trok ten aanval. Maar het was allemaal te onsamenhangend om gevaarlijk te worden. Integendeel. Angeren creëerde een doorbraak en een laag teruggetrokken voorzet werd tot geluk van Quick huizenhoog over gegleden. In de slotfase trok Quick ten aanval en kreeg het diverse vrije trappen te nemen. Uit een hoekschop werd de bal onvoldoende weggewerkt door Angeren. Ruim in de extra tijd ontstond er een scrimmage voor het doel van Angeren en Lars Janssen van Quick werd matchwinnaar door het laatste tikje te geven om de 2-3 op het scorebord te laten oplichten. Kort daarna floot de scheidsrechter af.
Al met al een zeer matig Quick dat veel beter en geconcentreerder moet kunnen spelen. Dat moet dan volgende week thuis in de tweede bekerwedstrijd tegen Driel. Succes mannen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!