Quick 1888 1 (zon) - WVW 1 (zon) - Quick 1888

Quick 1888 1 (zon) - WVW 1 (zon)

Quick 1888 1 (zon) - WVW 1 (zon)

Quick 1888 1 (zon)

6 - 1

WVW 1 (zon)

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 41

Datum

17 september 2023 14:00

Scheidsrechter

A.J. Nijenhuis

Accommodatie

Sportpark De Dennen
Dennenstraat 25
6543JP
NIJMEGEN
tel. 024-3770219

Zondag 17 September 2023

Quick 1888 – WVW

Ruststand 4-1, eindstand 6-1

 

Door Wil Oteman

 

Quick plaatst zich voor de volgende knock out ronde voor de beker

 

Vlak voor aanvang van de wedstrijd werd de sfeer opgeluisterd door vuurwerk en knalpotten. Het was niet duidelijk wie daar verantwoordelijk voor was, maar naar verluidt waren het overmoedige en fanatieke Weurtse supporters.
Na 6 minuten spelen vond de scheidsrechter dat hij niet genoeg opviel en vroeg om een felgeel hesje en liet Peter Schulpen een ander shirt uit zijn kleedkamer halen.
De wedstrijd was nog geen tien minuten oud toen bij een onschuldige aanval van WVW onvoldoende werd ingegrepen. Middenvelder en aanvoerder Dion van Dijk van WVW werd in schietpositie gebracht en zijn schuiver in de hoek kon Luc Gietelink net niet stoppen. Dus de onverwachte 0-1.
Of Quick hiervan schrok werd niet geheel duidelijk, maar nu werd er veel meer druk gezet op de defensie van WVW. In de 13e minuut werd Nick Dekker volledig vrij gespeeld en zijn voorzet naar de opkomende Max Broenland was op maat. De kopbal van Max was , 1-1. Een minuut later speelde Max Buesink zich vrij en stuurde Nick weg. Alleen voor de doelman van WVW faalde Nick niet en het was 2-1. Vijf minuten later kopte Max de Wijze uit een corner steenhard binnen. Via de onderkant van de lat en de rug van de WVW doelman werd het weer een hoekschop. In de 24e minuut speelde Cenk Oztürk zich knap vrij en zijn indraaiend schot vloog aan de verkeerde kant van de paal naast. Twee minuten later kreeg Quick een hoekschop. Met een variant werd het nu een korte corner en via Nick, Max Boenland en Cenk kwam de bal weer bij Nick terecht. Met de buitenkant van zijn voet schoot hij de bal knap binnen via de binnenkant van de paal, 3-1. Het laatste wapenfeit voor de rust  was een prachtige aanval over rechts. Met zijn bekende sleepbeweging stelde Cenk Oztürk spits Max Buesink in staat om voor de 4-1 te zorgen. Rust. 4-1
 
Na de rust een volledig dominant Quick dat zich echter geen raad wist met de vele kansen. De kansen regen zich aaneen en door onzorgvuldigheid en geen scherpte in de afronding vielen er nog geen doelpunten. In de eerste helft was Max Buesink reeds een keer omver gekegeld in het strafschopgebied en dat gebeurde rond de 6oe minuut wederom. De scheidsrechter had beide overtredingen waarschijnlijk niet waargenomen.. Quick wisselde een vijftal spelers en hield de druk constant op het doel van WVW. Het povere WVW kwam niet eenmaal voor het doel van Quick en doelman Luc Gietelink had een zeer rustige middag. Schoten van Mark Gijtenbeek, Jonathan Quaye en de opkomende Lars Janssen en Max de Wijze misten de juiste richting of werden op tijd geblokt. Met de stuwende krachten op het middenveld zoals Jonathan Francisco, Sergio Vieira, Maickel van Kol en Quinten Tassenaar leidde dat vooralsnog niet tot doelpunten. In de 65e minuut kon Max Buesink., ondanks dat hij vastgehouden werd, met de punt van zijn schoen Unal Oztürk bereiken en dat was 5-1. Diverse kansen voor Quick werden niet benut en een schot van Yassin Benhaddi vloog naast. Quick bleef ook volharden in het nemen van korte corners die nogal eens tot onbegrip leidde. Vlak voor tijd legde de doorgebroken Nick Dekker de bal terug op Unal Oztürk en zijn inzet betekende 6-1. Dat was tevens de eindstand van deze zeer eenzijdige wedstrijd die gold als een prima generale voor de eerste competitiewedstrijd volgende week.
Zoals vermeld plaatste Quick zich voor de volgende knock out bekerronde op 22 oktober. Met het prachtige doelsaldo van 12 voor en 3 tegen uit 3 wedstrijden, was Quick duidelijk de sterkste in de poule. Chapeau.
Volgende week zondag, 24 september 2023,  de eerste competitiewedstrijd tegen het volledig onbekende Vorstenbosche Boys uit Vorstenbosch. Niet onderschatten en scherpte in de afrondingen zijn belangrijke ingrediënten om tot succes te komen. Veel succes mannen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!