Berghem Sport zo1 - Quick 1888 1 (zon) - Quick 1888

Berghem Sport zo1 - Quick 1888 1 (zon)

Berghem Sport zo1 - Quick 1888 1 (zon)

Berghem Sport zo1

2 - 3

Quick 1888 1 (zon)

Datum

19 augustus 2023 14:30

Accommodatie

Sportpark Noord
Nijmeegsebaan 5
6561KE
GROESBEEK
tel. 024-3972081

Zaterdag 19 augustus 2023

Berghem Sport - Quick 1888

Ruststand  1-1, eindstand 2 – 3

 

Door Wil Oteman

    

Op zaterdagmiddag 19 augustus 2023 speelde Quick in Groesbeek de tweede wedstrijd in het HV toernooi bij Germania tegen Berghem Sport. Berghem Sport komt uit in de 2e klasse Zuid. Ze hadden de eerste wedstrijd gelijk gespeeld en zoals bekend won Quick 1888 op donderdagavond met 5-2 van NEC 1 (am.). Berghem Sport was een sterke en prima tegenstander die uitstekend paste in het oefenschema van hoofdtrainer Bram Remkes. Bij Quick moesten een aantal spelers verstek laten gaan wegens vakantie, werk en blessures.
Al in de eerste minuten kwam Berghem over links gevaarlijk door, maar gelukkig redde doelman Tim Schoofs fraai. Berghem bleef zeer gevaarlijk via de linkerkant en enig geluk kon Quick niet worden ontzegd. Na 5 minuten werd de defensie van Quick opnieuw uitgespeeld en de fraaie schietkans ging maar net over. Trainer Bram Remkes ging naar de overkant om instructies te geven, hetgeen een verbetering opleverde en het directe gevaar was geweken. Quick speelde weer in een andere samenstelling en dat was wel weer even wennen. Maar gaandeweg kwam Quick beter in de wedstrijd en twee gevaarlijke kopballen van spits Nick Dekker werden fraai gepakt door de doelman van Berghem. Even later verscheen Nick alleen van de keeper, maar hij aarzelde iets te lang waardoor er tijdig kon worden ingegrepen. Bij een zeer ongelukkig moment in de defensie van Berghem kreeg Nick enigszins gelukkig de bal mee. De doelman was uit zijn doel en de inzet van Tim werd voor een leeg doel met een sliding uit het doek gegleden. Berghem kreeg ook kansen en Tim verrichtte een klasse redding toen een speler van Berghem alleen voor hem verscheen. Maar even later was het toch raak voor Berghem omdat de communicatie bij Quick niet klopte. Een voorzet van Berghem werd door Jonathan Quaye achterover terug gekopt. Tim was echter zijn doel al uitgekomen om de voorzet te onderscheppen en het gevolg was dat de bal met een keurige boogbal over hem heen in het doel verdween en dat was 0-1. Toch was Quick niet aangeslagen en met de stuwende krachten op het middenveld,  Mark Gijtenbeek, Unal Oztürk, Cenk Oztürk (geen directe familie!) en Sergio Vieira (4 nieuwkomers) zette Quick Berghem onder druk. Vlak voor rust werd Unal door Cenk heerlijk weggestuurd en zijn gestuurde voorzet bereikte bij de tweede paal de vrijstaande Sergio die beheerst zijn eerste doelpunt voor Quick scoorde, 1-1.  Daarmee brak de rust aan.
 
De tweede helft was voor beide teams qua niveau minder dan de eerste helft. Maar het bleef toch een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. Quick pakte het initiatief en begon druk uit te oefenen op de defensie van Berghem. Ajay Tahalele snelde weer eens langs te zijlijn en bracht Unal in stelling. In eerste instantie werd zijn inzet gestopt, maar de rebound was weer voor Unal en toen was het wel raak. Met een onhoudbaar schot zette Unal met zijn eerste doelpunt van het seizoen Quick op voorsprong, 2-1. Even later kapte Nick drie tegenstanders uit en stuurde Taher Agha weg. Op snelheid liep hij de laatste man er uit en omspeelde de doelman en scoorde 3-1. Berghem liet zich niet onbetuigd en was op zoek naar de aansluittreffer. Vooralsnog hadden Jonathan Quaye en Lars Janssen er goed het oog op, maar ze konden even later een tegentreffer niet voorkomen. Er werd niet goed door gedekt bij een aanval over rechts en de voorzet die volgde werd door de vrijstaande spits onhoudbaar binnen geknikt, 3-2. Berghem bleef aandringen, al waren de aanvallen van Quick niet van gevaar ontbloot. Quick kreeg veel ruimte maar vergat te scoren. Doelman Tim voorkwam vlak voor tijd met een geweldige redding dat de gelijkmaker viel. Het bleef bij deze overwinning van Quick en daardoor deed Quick mee voor de prijzen met 6 punten en een saldo van 8 voor en 4 tegen uit twee wedstrijden. Quick benutte 4 van de 5 penalty’s en Berghem miste er ook een.
Door deze 6 punten en gescoorde doelpunten eindigde Quick op de tweede plaats in het toernooi, hetzelfde resultaat als vorig jaar. 
Dinsdag 22 augustus speelt Quick thuis tegen Theole Za 1 (2e klas) uit Tiel.  Aanvang 20.00 uur.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!