Quick 1888 1 (zon) - NEC 1 am - Quick 1888

Quick 1888 1 (zon) - NEC 1 am

Quick 1888 1 (zon) - NEC 1 am

Quick 1888 1 (zon)

5 - 2

NEC 1 am

Datum

17 augustus 2023 19:00

Accommodatie

Sportpark Noord
Nijmeegsebaan 5
6561KE
GROESBEEK
tel. 024-3972081

Donderdag 17 Mei 2023

Quick 1888 - NEC (am.)

Ruststand 2-1, eindstand 5-2    

 

Door Wil Oteman

 

Op donderdagavond speelde Quick de tweede oefenwedstrijd als voorbereiding op de start van het nieuwe seizoen 2023-2024. Ditmaal in het kader van het   jaarlijkse HV Cup toernooi (voorheen Willy Verbeet toernooi) bij Germania in Groesbeek. Dit toernooi kent altijd een sterk deelnemersveld. De planning om de eerste wedstrijd tegen NEC (am.) te spelen, dat ook uitkomt in de komende competitie met Quick 1888, was niet zo´n gelukkige keuze van de organisatie. Trainer Bram Remkes liet zich echter niet in de kaart kijken en koos voor een systeem dat we in ieder geval niet tegen NEC spelen. Nieuwkomer Cenk Oztürk scoorde zijn eerste doelpunt voor Quick 1 en eveneens nieuwkomer Max Buesink scoorde in de tweede helft een glaszuivere hattrick. Drie doelpunten in een helft en achter elkaar!
NEC startte erg sterk en hun combinatievoetbal en opbouw was erg goed en zeer verzorgd. Met vaak maar een keer de bal te raken wisten ze elkaar goed te vinden en het middenveld van Quick had het er in het begin erg moeilijk mee. NEC schuwde het duel niet en van hun stevig duels werden Max de Wijze en Max Buesink de dupe. Gelukkig leverde dat geen ernstige blessures op. Vooralsnog leidde het fysieke overwicht en combinatievoetbal van NEC niet tot kansen mede omdat de defensie van Quick met Lars Janssen en Max de Wijze prima stond. NEC profileerde zich erg sterk aan de linkerkant en dat noopte Bram Remkes tot een tactische aanpassing. Dat haalde meteen de angel uit de aanval over links van NEC en daarmee was het aanvallend gevaar grotendeels verdwenen. Quick kreeg steeds beter grip op het combinatievoetbal van NEC en dat leidde tot onder andere tot de eerste kopkans van Max de Wijze. De bal werd vol op de hand van een verdediger van NEC gekopt, maar de scheidsrechter weigerde een strafschop te geven. Quick had de laatste 25 minuten de betere spelopvatting en dat resulteerde in een behoorlijk overwicht en de druk op het doel van NEC werd steeds groter. De laatste 10 minuten van de eerste helft waren spectaculair te noemen. Ajay Tahalele ondernam op links een geweldige rush langs de zijlijn en na goed doorzetten leverde zijn strakke, afgemeten pass op Cenk succes op. Zeer beheerst tikte Cenk de 1-0 binnen. Door een misverstand in de defensie van Quick en het negeren van een buitenspelsignaal scoorde NEC binnen een minuut de gelijkmaker, 1-1. Maar Nick Dekker was vlak voor de rust trefzeker. Een uitstekende pass van Max Buesink op de opkomende rechtsachter Maickel van Kol verschafte hem een vrije doorloop op rechts. Maickels strakke en aangesneden voorzet bereikte Nick en beheerst scoorde hij 2-1. Daarmee brak de rust aan.
 
De tweede helft was nog geen 5 minuten oud toen enige onachtzaamheid bij Quick achterin de gelijkmaker inluidde. Onhoudbaar voor doelman Tim Schoofs vloog de bal in het doel en het was 2-2. Enkele minuten later wist Tim met een geweldige redding een achterstand te voorkomen. Daarna was het wel gedaan met de aanvallende acties van NEC. Het blijft een gevaarlijke ploeg met goede voetballers die nu nog een achterstand vertoonde op conditioneel gebied, maar in de competitie mag er geen sprake zijn van onderschatting. Quick pakte het initiatief en gaf dat niet meer af. Een prachtige kopbal van de opkomende Max de Wijze werd uitstekend gestopt door de doelman van NEC. Taher Agha ging alleen op de NEC doelman af, maar legde niet goed af op twee vrijstaande Quickspelers. De volgende kans was weer voor Taher en nu werd hij onderuit geschoffeld door een verdediger, zonder de intentie om de bal te spelen. De scheidsrechter vond het wederom niet nodig om een penalty te geven. Maar het was uitstel van executie. Het laatste kwartier was voor Max Buesink die op aangeven van zijn medespelers in staat werd gesteld om een zuivere hattrick te produceren. Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere en daarmee kwam een verdiende 5-2 uitslag tot stand.
Na elke  wedstrijd moeten er per team verplicht 5 strafschoppen worden genomen. Dit om bij gelijke stand na 2 wedstrijden in de eindrangschikking te kunnen bepalen op welke plaats elk team eindigt. Quick benutte alle strafschoppen feilloos en NEC miste er twee.
Zaterdag 19 augustus speelt Quick tegen Berghem Sport 1 (2e Klasse), weer  in het kader van het HV Cup toernooi van Germania in Groesbeek. Aanvang 14.30 uur.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!