Quick 1888 – DSZ

Ruststand 0-, eindstand 2-1

Door Wil Oteman

Quick loopt twee punten in op koploper SCE

Vandaag ontmoette Quick een zeer lastige tegenstander. DSZ heeft weinig voetballend vermogen, maar strijd en inzet des te meer. Quick weet daar alles van sinds de uitwedstrijd. Toen wonnen we ternauwernood met 0-1. DSZ verbaast zichzelf en anderen door op de 8e plaats van de ranglijst te staan. Vandaag stond ook de 2e periodetitel op spel en daarin had Trekvogels de beste papieren. Door hun winst vandaag en het gelijke spel van SCE pakte Trekvogels de 2e periodetitel. Zoals bekend had SCE de eerste periodetitel.

Quick had vandaag erg veel moeite met het scoren. Vooral in een dominante tweede helft verzuimde Quick zeker een viertal goede scoringskansen te verzilveren. Dat bracht onrust en geeft de tegenstander hoop. Gelukkig was DSZ niet bij machte om het Quick erg moeilijk te maken en was de overwinning van Quick dik verdiend.

Quick startte niet gelukkig en enige onoplettendheid in de 4e minuut leidde bij de eerste de beste aanval van DSZ tot een achterstand. Plotseling verscheen nummer 8 van DSZ alleen voor doelman Tim Schoofs en hij scoorde onhoudbaar de 0-1 voor DSZ. Quick was nu wakker en zette erg veel druk op de achterhoede van DSZ. In de 9e minuut kwam rechterspits Lamin Jaiteh binnendoor en met zijn linkervoet legde hij de bal op het hoofd van Quick-spits Nick Dekker. Zijn kopbal was hard maar recht op de keeper af. Quick bleef aanvallen, maar het oogde allemaal nogal onzorgvuldig. Tien minuten later wederom een voorzet van Lamin op Nick, maar nu liet Nick bij de aanname de bal van zijn voet springen. Linkerspits Taher Agha, liet de rechterverdediger nogal eens staan, maar zijn voortzetting was niet altijd even optimaal. In de 25e minuut werd Lamin weer weggestuurd en op snelheid liep hij zijn bewaker er uit. Lamin kreeg daardoor een prachtige schietkans, maar door te lang treuzelen ging deze kans verloren. In het restant van de tweede helft ontstonden diverse goede kansen voor Quick, maar het was te onrustig en niet goed genoeg om de stevig ingrijpende DSZ defensie te verontrusten. In de 40e minuut kreeg Lars Janssen een gele kaart wegens een hele lichte overtreding. Voetballend wist DSZ hier heel weinig tegenover te stellen, mede omdat de Quick achterhoede helemaal niets meer weg gaf. In minuut 44 en 45 kreeg nog Quick twee goede mogelijkheden om gelijk dan wel op voorsprong te komen. Eerst legde Max de Wijze, na een goede doorbraak, een geplaatste voorzet af die verkeerd werd beoordeeld. In dezelfde minuut legde Nick de bal panklaar af voor Taher. Diens inzet werd door een verdediger van de lijn gehaald.  Met een 0-1 stand brak de rust aan.

Quick tapte na de rust uit een ander vaatje en vanaf het begin werd de druk op DSZ alsmaar groter. Taher sneed naar binnen en met zijn rechtervoet schoot hij maar net over. Middenvelders Jonathan Quaye, Pepijn Ox en Daniel van der Ploeg bleven onvermoeibaar de voorhoede maar ondersteunen en de gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. In de 57e minuut gaf Daniel een sublieme pass op Taher. Zijn voorzet bereikte Nick, die beheerst en goed getimed de gelijkmaker binnentikte, 1-1. In de 61e minuut verscheen Lamin alleen voor de keeper, maar zijn inzet was te zwak. Maar het was uitstel van executie. Een minuut later kreeg Lamin weer een prachtige diepe bal, nu van Jonathan. Hij verschalkte met enig fortuin twee verdedigers en scoorde in de linkerbenedenhoek de dik verdiende 2-1. In de 65e minuut werden Daniel en Pepijn vervangen door Max Broenland en Mike Glaser. Met Max Broenland kwam er meer rust en combinerend vermogen in de ploeg. Rond de 70e minuut werd Taher schandalig neergelegd en met geel kwam deze DSZ-speler er heel goed mee weg. Zeker als je de gele kaart van Lars Janssen van Quick daar tegenover zet. Een vrije trap van Max de Wijze werd met meer geluk dan wijsheid maar net over gekopt door een DSZ-verdediger. Een volgende knal van Jonathan vloog maar net naast. In de 75e minuut paste trainer Bram Remkes een drievoudige wissel toe. Quinten Tassenaar, Mido Brock en Yassin Benhaddi vervingen respectievelijk Lamin, Taher en Nick. Twee prachtige aanvallen over links, ingezet door linksachter Ajay Tahalele, werden door Yassin niet goed afgerond. De slotfase kende prima aanvallen, maar konden niet succesvol worden afgerond. Tim Schoofs, de doelman van Quick, moest nog twee keer handelend optreden en deed dat met verve. De rechtsback van Quick, Michael van Kol, greep vlak voor tijd met een correcte sliding in en voorkwam daarmee een redelijke kans voor DSZ. Yassin kreeg de laatste kans voor Quick, maar alleen voor de keeper schoot hij naast. Dat was tevens het einde van een wedstrijd waar Quick een minimale maar verdiende overwinning behaalde en 2 punten inliep op de koploper.