Quick 1888 - Blauwwit

Ruststand 2-0, eindstand 4-1

Door Wil Oteman

Quick begint goed aan de competitie

Na een prima voorbereiding en 3 ruime overwinning in de bekerkompetitie, waardoor Quick de volgende ronde bereikte,  volgde vandaag de eerste  competitiewedstrijd. De Nijmeegse derby tegen Blauw Wit stond op het programma op de Dennen. Al in de 3e minuut kon de Quick-aanhang juichen. Na een goede voorzet van Ajay Tahalele belandde de bal bij Taher Aga en zijn inzet kwam via de paal bij Pepijn Ox terecht. De rebound werd door Pepijn onberispelijk benut 1-0. Het eerste half uur was volledig voor Quick en Blauw Wit kwam er niet aan te pas. In de 14e minuut werd Taher in het strafschopgebied van Blauw Wit volledig onderuit gelopen, maar de Nijmeegse scheidsrechter T. Schenk wuifde alle verzoeken om een strafschop weg. In de 20e minuut was het toch raak. Een voorzet van Pepijn werd door Quick spits Nick Dekker. met de borst doodgelegd en hij rondde vervolgens fraai af, 2-0. De overtredingen van Taher en Max Broenland van Quick werden zeer zwaar bestraft met geel en enkele grove overtredingen van Blauw Wit werden onbestraft gelaten. Hiermede brak de rust aan.

Na de rust zette Blauw Wit veel druk en in de 51e minuut betekende een onhoudbaar schot in de bovenhoek de aansluittreffer 2-1. Na wederom een zware overtreding in de 54 minuut op een Quickspeler werd de toegekende vrije trap op de rand van het strafschop feilloos raak gekogeld door Max de Wijze, de laatste man van Quick, 3-1. Natrappen van Joep Martens van Blauw Wit werd niet geconstateerd en daar kwam hij heel goed mee weg. Twee overtredingen op Quickspelers in het strafschopgebied van Blauw Wit werden niet gehonoreerd met een penalty. De laatste overtreding leverde wel een vrije trap op voor Quick en Pepijn bracht de bal hoog in. De afgeweerde bal kwam weer bij Pepijn terecht en hij bracht de bal met de zijkant zeer subtiel in het doelgebied. Door een volkomen verkeerde beoordeling van de doelman vloog de bal in de verste bovenhoek en Quick kwam hiermee op 4-1.

De wedstrijd was hiermee gelopen. Doelman Tim Schoofs verrichtte nog enkele goede reddingen en Blauw Wit mocht van geluk spreken dat de verdiende nederlaag niet hoger uitviel.