HAVO – Quick 1888
Ruststand 0-1, eindstand 0-2

Door Wil Oteman

Quick wint verdiend maar verzuimt te score op te voeren

Het werd een uiterst sportief duel tegen een aardige tegenstander die niet op de onderste plaats hoort te staan. De doelpunten van Quick werden over beide helften verdeeld en gescoord door Jonathan Quaye en Ajay Tahalele. Beide spelers maken al jaren deel uit van de selectie en hadden nog nooit een velddoelpunt gescoord.
De eerste gevaarlijke aanval kwam van HAVO en de lange spits schoot maar net voorlangs. Quick antwoordde enige minuten later met een pass van Ajay op Nick Dekker die ook voorlangs schoot. In de 9e minuut kwam Quick op voorsprong. Een aanval over links liep via Ajay naar Nick. Nick legde de bal klaar voor Jonathan die met een geplaatst schot via de bovenkant en de binnenkant van de paal raak schoot. Een fantastische goal.
In de 17e minuut ontstond een scrimmage voor het Havo doel en het was Jonathan die nu via de lat overschoot. Enige minuten later werd Pepijn Ox van Quick in stelling gebracht en zijn vlammend schot vloog voorlangs. Quick bleef de druk er op houden en enkele goede kansen werden niet benut. HAVO probeerde tot aanvaardbare aanvallen te komen en vooralsnog gaf de defensie van Quick helemaal niets weg. Behalve één keer. Een doorbraak waarbij de spits een schietkans kreeg, maar waar de doelman Tim Schoofs fraai redde. De rebound was weer voor HAVO en de volgende inzet werd door Max de Wijze van de lijn gehaald. Yassin Benhaddi kreeg een geweldige schietkans, maar via de doelman werd het een hoekschop. Enige minuten werd Yassin door Mido Brock wederom alleen voor de doelman van HAVO gezet, maar het ontbrak aan scherpte om te scoren. In de 44e minuut leidde geknoei achterin bij Quick tot de gelijkmaker, maar op advies werd deze treffer afgekeurd wegens buitenspel. Daarna brak de rust aan.
In de tweede helft was Max Broenland vervangen door Daniel van der Ploeg. Max B. wist zich niet staande te houden op het zware veld wegens verkeerd schoeisel. Overigens hadden meer spelers daar last van. Yassin richtte bij zijn eerste schietkans na de rust te hoog. HAVO kwam in de 52e minuut met een gevaarlijke uitbraak in goede schietpositie, maar het was Lars Janssen die deze kans verijdelde. In de 65e minuut gaf Ajay het goede voorbeeld door te laten zien hoe je met een schietkans moet omgaan. Opkomend door het midden controleerde hij de bal en haalde snoeihard en onhoudbaar uit en daarmee werd het 0-2. In de 70e minuut leek het er op dat Jonathan onderuit werd gehaald, maar de scheidsrechter loste de verzoeken om een penalty op door een buitenspel situatie te hebben gezien. Even later weer een doorbraak van HAVO en met een redding op de doellijn werd een doelpunt voorkomen. Tim pakte de rebound op fraaie wijze. Een zeer snelle aanval volgde en goed combinerend sneed Quick door de defensie van HAVO, maar invaller Taher Agha schoot in vrijstaande positie naast. Nick werd even later als laatste in stelling gebracht na een goede aanval, maar de doelman van HAVO redde fraai. Ondanks enkele goede kansen voor HAVO tijdens de wedstrijd kwam de zege van Quick nauwelijks in gevaar. Er werd door Quick verzuimd om de score op te voeren. Bij Quick werden naast Taher Chido Monty en Quinten Tassenaar in de loop van de wedstrijd ingebracht.
Donderdag 1 dec om 20.30 uur wordt het restant van de gestaakte wedstrijd Quick - DVOL gespeeld. Het is de laatste wedstrijd voor de eerste periode en bij winst pakt Quick de 1e periodetitel.
Zondag 4 dec 2022 komt FC Jeugd uit Ede op bezoek.