RKSV Driel – Quick 1888

Ruststand 1-0, eindstand 2-1

Door Wil Oteman

Onverdiende eerste nederlaag voor Quick

De eerste 20 minuten waren volledig voor Driel dat Quick op alle fronten aftroefde. Op een zeer zwaar en glad veld ontbrak het bij Quick niet aan inzet en ijver in deze fase, maar het ontbrak wel aan onder andere pure duelkracht. Het eerste doelpunt voor Driel werd in buitenspelsituatie gescoord. Daar was iedereen het over eens. Ondanks het vlagsignaal en het onderhoud dat de scheidsrechter had met de vaste assistent scheidsrechter van Quick, Carlo Nuijs, geloofde hij zijn assistent niet en kende hij het doelpunt toe. Arrogantie ten top.

De tweede helft liet Driel zich niet van haar beste zijde zien. Het kenmerkte zich door vervelende overtredingen van de fors ingrijpende defensie, constant commentaar op elk fluitsignaal en dat laatste zou zich nog wreken. Een paar minuten voor het eindsignaal was de scheidsrechter het gedrag van enkele Drielspelers en vooral van supporters van Driel helemaal zat. Hij besloot er mee te stoppen en baande zich een weg naar de kleedkamer. Tien minuten later kwam hij terug om nog 6 minuten blessuretijd te spelen.

Na 10 minuten verrichtte doelman Tim Schoofs van Quick een puike redding en voorkwam daarmee al een vroege achterstand. Deze kans was het gevolg van de genoemde zwakke start van Quick en dat leidde in de 15e minuut tot de 1-0 voor Driel. Ondanks hevig protesten voor buitenspel bleef de scheidsrechter onvermurwbaar en bleef het 1-0. Enige minuten later trok Ajay Tahalele goed door op links, maar zijn aangesneden voorzet was net iets te hard voor de inkomende Mike Glaser. Quick pakte daarna het initiatief zonder tot echte goede kansen te komen. Pepijn Ox schoot een keer vol op doel en de inzet van Quinten Tassenaar had een beter lot verdiend. Zwaar gehinderd, maar goed de bal controlerend, trachtte hij zich een schietkans te creëren die door de keeper over de lat werd getikt. Daarmee brak de rust aan.

Driel gooide van meet af aan weer veel fysiek in de wedstrijd en de eerste kans was dan ook voor Driel. Lars Janssen redde fraai met zijn hoofd. Daarna kwam Quick goed terug in de wedstrijd, maar op een enkele inzet na was er geen goede kans. De trainer van Quick, Bram Remkes, greep in en wisselde 4 spelers. Engin Güngor, Taher Agha, Daniel van der Ploeg en Max Broenland kwamen er in voor Pepijn, Mido Brock, Quinten en Ajay. Quick zette nu nog veel meer druk op de robuuste en hard ingrijpende verdediging van Driel. De scheidsrechter kende nogal eens een vrije trap toe aan Quick en Max de Wijze schoot een vrije trap vol in de muur. Door de aanvallende inspiraties van Quick ontstond ruimte achterin en kreeg Driel de kans om te counteren. In 75e minuut werd in de rechter verdedigingsflank van Quick onvoldoende verdedigd en de voorzet bereikte de boomlange spits van Driel. Vrij voor Tim knikte hij raak 2-0. Quick zette nu alles op alles en na een hoekschop werd Nick Dekker dicht bij het doel onderuit geschopt. Ondanks hevige protesten kreeg Quick een strafschop en Jonathan Quaye schoot die  feilloos raak 2-1. Het laatste kwartier was het een al Quick dat de gelijkmaker zocht. Inzetten van Nick, Daniel  en Jonathan vielen niet goed en ook enkele vrije trappen werden gekeerd. Zoals gezegd nam de scheidsrechter de beslissing om een afkoelingsperiode in te lassen wegens genoemde redenen. Na 10 minuten werd de wedstrijd hervat en Quick zette Driel helemaal vast. Maar wat Quick ook probeerde, de terechte gelijkmaker wilde maar niet vallen.
Het was de eerste nederlaag in deze competitie, maar het fortuin lachte Quick toe. Ook de concurrenten lieten punten liggen. Een chapeau aan alle Quick-spelers die met hun inzet en strijdlust voor minimaal een punt gingen. Helaas.