Jonge Kracht – Quick 1888

Rust- en eindstand 1-1

Door Wil Oteman

Quick speelt met 10 man gelijk in Huissen

Quick stond vanmiddag in Huissen een altijd lastige tegenstander te wachten. Jonge Kracht schuwde geen enkel duel en daar moet Quick het niet van hebben. De Nijmeegse scheidsrechter J. Kok trad zeer lankmoedig op tegen de forse duels van Jonge Kracht en bestrafte Jonge Kracht met 1 gele kaart. Quick daarentegen kreeg 6 gele kaarten in dit overigens sportieve duel. Vooral de tweede gele kaart in de tweede helft voor Lars Janssen van Quick riep bij velen twijfels op. Ook liet de scheidsrechter zich nogal eens leiden door appelleren van zowel publiek als spelers van Jonge Kracht. Bij aanvang van de tweede helft onderscheidde de scheidsrechter zich door een ander gekleurd shirt aan te hebben. Op zich is daar niets mis mee, maar hij had dezelfde kleur geel aan als de doelman van Quick. Dat leidde nogal eens tot verwarring.

Voordat Quick goed en wel bij de les was viel in de 3e minuut een tegentreffer. Fors ingrijpen van Jonge Kracht op rechts bezorgde de rechterspits een vrije doorgang. Zijn lage voorzet werd door de Quick defensie gemist, maar niet door Jonge Kracht. Droog en onhoudbaar werd de bal in de rechter benedenhoek geschoten. 1-0. In de 15e minuut werd Lars Janssen met zijn eerste gele kaart bestraft na vasthouden van de tegenstander. Jonge Kracht bleef met veel inzet en forse duelkracht strijden en mede door onvoldoende ingrijpen bij Quick links achterin, kregen de Huissenaren enkele goede kansen om de score te verhogen. Het was vooral aan doelman Tim Schoofs te danken, die met geweldige reddingen er voor zorgde, dat de achterstand tot 1-0 beperkt bleef. Quick wist daar heel weinig tegenover te stellen en dat kwam vooral door onnauwkeurigheid, foute passes en veelvuldig balverlies. Een forse overtreding van achter op Maickel van Kol leverde de enige gele kaart op voor Jonge Kracht. In de 35e minuut kreeg Quick een hoekschop   te nemen en de opkomende koppers van Quick, Lars Janssen en Max de Wijze, werden onderuit gelopen voordat ze gevaarlijk konden worden. Maar het was uitstel van executie. Even later stoomde Max de Wijze op door het midden en zijn afstandsschot werd met een uiterste inspanning tot corner getikt door de doelman van Jonge Kracht. De daaropvolgende corner werd door Max de Wijze op de juiste wijze beoordeeld en zijn heerlijke kopbal betekende 1-1.Twee minuten later kreeg Quick twee goede kopkansen en vooral de laatste van Nick Dekker had eigenlijk moeten zitten. Vlak voor de rust kregen twee Quickspelers een gele kaart voor vermeende overtredingen. De rust brak aan met 1-1.
Bij aanvang van de tweede helft werd Mido Brok vervangen door Ajay Tahalele, die na een lange blessure zijn rentree maakte. Maickel werd vervangen door Quinten Tassenaar. Quick startte sterk en zette Jonge Kracht onder druk. Direct na de rust ontwikkelde Quinten van Quick op rechts een goede actie en zijn teruggelegde bal op Max de Wijze werd afgerond met een formidabele knal. Met een goede redding wist de doelman van Jonge Kracht een doelpunt te voorkomen. Jonge Kracht wist daar weinig tegenover te stellen en met de lange ballen wisten de Quickdefensie en doelman Tim wel raad. In de 60e minuut wederom een hoekschop voor Quick en de bal viel pardoes in het strafschopgebied voor de voeten van Lars Janssen. Hij reageerde te langzaam om uit te halen en de rebound verdween naast. Jonge Kracht bleef volharden in forse duelkracht en werkte  alleen maar met lange ballen. In de 60e minuut greep Lars ietwat te fors in. Een terechte vrije trap voor Jonge Kracht, maar de getoonde tweede gele voor Lars Janssen kaart was veel te zwaar. In de 70e minuut liet Max de Wijze van Quick zich vervangen wegens privéomstandigheden. Justin van Hest was zijn vervanger en hij toonde zich een waardige vervanger. Taher Aghar van Quick werd vervangen door Floyd Mulder. De laatste 20 minuten, met een man minder bij Quick, leidde niet tot hachelijke situaties. Integendeel, Quick heerste en kreeg nog enkele kansen. De laatste minuten waren voor Jonge Kracht dat man en macht inzette, maar niet tot scoren kwam. Doelman Tim redde vlak voor het eindsignaal nogmaals fraai en Quick behaalde een verdiend punt met een goede tweede helft en met een geweldige vechtlust en instelling. Complimenten en chapeau.
Op donderdag 24 november speelt Quick een uitwedstrijd tegen Union in de 3e ronde van de bekercompetitie