Quick 1888 – Jonge Kracht

Rust 0-1, eindstand 0-4

Door Wil Oteman

Quick haakt voorlopig af voor het kampioenschap

De aangestelde scheidsrechter uit Elst had zich niet goed voorbereid op zijn rit naar sportpark De Dennen. Hij had geen rekening gehouden met de 3e Stevensloop in Nijmegen. Veel wegen naar en in Nijmegen en naar het sportpark De Dennen waren afgezet of omgeleid. Ruim een kwartier te laat begon de wedstrijd.
Een veel te slappe eerst helft en een veel betere tweede helft van Quick konden helaas niet voorkomen dat Quick een geflatteerde nederlaag leed. Het was de eerste thuisnederlaag in dit seizoen. Quick raakte drie keer de paal en een keer de lat. Daarnaast een aantal gemiste kansen, dat maakte het Jonge Kracht wel erg gemakkelijk.
Evenals vorige week startte Quick niet goed en de eerste kans binnen 6 minuten was voor Jonge Kracht. Dankzij een katachtige redding van doelman Tim Schoofs werd een snelle treffer voorkomen. Jonge Kracht speelde snel, fel op de bal en de man, waar Quick zich vooralsnog geen raad mee wist. Vooral de snelle linkerspits van Jonge Kracht onderscheidde zich met goede acties. Toch kwam Quick er in het begin af en toe goed uit en zo verdween een knal van linkerspits Taher Agha in de 10e minuut maar net over het doel. Het beste van het spel kwam echter van Jonge Kracht. Dat leverde soms gevaarlijke situaties op. Via een met name fysiek sterk middenveld en twee snelle buitenspelers waren de Huissenaren erg gevaarlijk. Rond de 15e minuut ontstond een scrimmage voor het doel van Jonge Kracht. De daardoor ontstane hoekschop kwam in tweede instantie bij Daniel van der Ploeg en in vrijstaande positie in het strafschopgebied schoot hij hoog over. Ondanks het fysieke overwicht van Jonge Kracht wist Quick een paar aardige aanvallen op te zetten. Door onnauwkeurigheid en het gebrek aan scherpte in de afronding bleef het 0-0.
In de 21e minuut leed Quick pijnlijk balverlies op het middenveld. De snelle rechter vleugelaanvaller werd direct aangespeeld en vanaf de achterlijn werd de bal teruggelegd op een inkomende Huissenaar. Volkomen vrijstaand scoorde de spits beheerst en onhoudbaar voor Tim de 0-1.
Enige minuten later brak de op rechts Lamin Jaiteh door en zijn schot werd maar half geblokkeerd. De rebound was voor Nick Dekker, maar zijn inzet was te zwak en hobbelde aan de verkeerde kant van de paal naast. Een vrije trap van Pepijn Ox op doel werd een makkelijke vangbal voor de doelman van Jonge Kracht. Jonge Kracht leunde lekker achterover en trachtte af en toe op de counter tot gevaarlijke aanvallen te komen. Maar de twee backs van Quick, Michael van Kol en Ajay Tahalele, hadden er nu wel beter zicht op. In de 40e minuut schampte een kopbal van Max de Wijze de bovenkant van de doellat. Twee goede kansen voor Quick in de slotfase van de eerste helft werden niet verzilverd door onnauwkeurigheid, te lage handelingssnelheid en het ontbreken van scherpte.

In de rust werd Pepijn vervangen door Mike Glaser. Quick pakte de zaken nu energieker aan hield Jonge Kracht stevig onder druk. Spits Nick werd onderuitgehaald en Max kogelde de vrije trap over de muur op de paal. Een paar minuten later brak Lamin op rechts door en zijn inzet op doel, werd na een misser van de doelman van Jonge Kracht, door een verdediger van de lijn gehaald. In de 55e minuut werd Taher weggestuurd door Lars Janssen. Zijn pass op de vrijstaande Nick werd niet benut door verkeerde timing. Weer een paar minuten later stuurde Nick Taher weg met een prachtige dieptepass en alleen voor de doelman miste Taher deze open kans. Direct daarna werden Ajay en Daniel gewisseld voor Max Broenland en Mido Brock. In de 75e minuut werd een vrije trap van Jonge Kracht. Via het hoofd van Max de Wijze viel de bal pardoes achter Tim, 0-2.
Jonathan Quaye middenvelder van Quick, schakelde de gevaarlijkste middenvelder van Jonge Kracht, M. Reijmers, volledig uit. Een aantal forse ingrepen van Reijmers leverde hem uiteindelijk toch nog een terechte gele kaart op.
Wederom werd er bij Quick gewisseld. Jamin en Taher werden gewisseld voor Quinten Tassenaar en Yassin Benhaddi. Quick bleef drukken. De scheidsrechter beoordeelde twee duels om de bal volkomen verkeerd. Quick kreeg daarvoor twee gele kaarten. Quick bleef maar drukken, maar door onzorgvuldigheid en te weinig duelkracht werd er niet gescoord. Nick liet nog een prachtige kopbal zien, maar dat werd een hoekschop. Even later legde Quinten de bal panklaar voor de opkomende Mido, maar ook die 100% kans ging er niet in. Door de aanvallende acties en het inschakelen van de verdedigers van Quick om tot een beter resultaat te komen, ontstond er ruimte voor Jonge Kracht. In de 88e en 90e minuut werden twee snelle uitbraken verzilverd en het werd een geflatteerde nederlaag 0-4. Door deze nederlaag en de winst van de bovenste twee, SCE en Trekvogels, is er een behoorlijk gat naar boven ontstaan. Volgende week naar DVOL.