Ruststand 1-0, eindstand 2-2

Door Wil Oteman

QUICK verspeelt 2-0 voorsprong in de slotfase

De afgelaste wedstrijd tegen DIO van zondag 6 maart werd deze avond ingehaald.
Quick begon sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde in een aantal goede kansen. Al in de 6e minuut brak Quinten Tassenaar op links door en zijn voorzet werd door Germain Trim in de handen van de DIO-doelman gekopt. Quick bleef druk uitoefenen op de defensie van DIO met goed en sterk voetbal waartegen DIO weinig kon uitrichten. In de 15e minuut werd een doorbraak in het midden opgezet door Nick Dekker en hij bracht Floyd Mulder in stelling. Een geweldige mooie schietkans volgde en de doelman van DIO kon maar ternauwernood met de voet redding brengen. Enkele minuten later soleerde Germain op links langs enkele verdedigers van DIO, draaide naar binnen en zijn schot verdween maar net naast. Wederom een hoekschop voor Quick en de kopbal van Floyd verdween andermaal in de handen van de DIO-doelman. Na een half uur kwam DIO toe aan de eerste gevaarlijke uitval. Na zwak verdedigend werk van de Quick-defensie kon een DIO-speler in vrijstaande positie op doel schieten en met een uiterste inspanning kon de Oscar van Wezel de bal via de paal corner tikken. Quick overklaste DIO en een doelpunt voor Quick zat er aan te komen. Aanval op aanval rolde op het DIO-doel af maar onnauwkeurigheid in het afronden stond scoren in de weg. In de 40e  minuut leek dan toch het openingsdoelpunt te vallen door Quinten, maar het ontbrak op dat moment aan koelbloedigheid en precisie. Twee minuten later was het toch raak voor Quick.  Een prachtige aanval van Quick door het midden van de defensie belandde bij aanvoerde Mike Glaser. Zijn steekpass op Quinten werd door hem teruggelegd op Germain. De ingeschoten bal werd van de doellijn gehaald en de rebound was voor Nick. Zijn bal kwam tegen de paal en de op de juiste plaats staande Lars Janssen tikte de bal beheerst binnen. De rust brak dan ook aan met een zeer verdiende 1-0 aan.

Quick pakte na de rust de draad weer op waar het gebleven was en de druk op  DIO nam toe. Het was de precisie die ontbrak, maar de druk bleef aanhouden en dat leidde in de 49e minuut tot een doelpunt. Na een prachtige diepe bal van Mike tussen twee verdedigers door kwam de bal bij Quinten exact op maat in zijn voeten terecht. Quinten sneed knap naar binnen en dook dreigend op voor de keeper. Hij week steeds verder uit naar rechts en precies op tijd haalde hij uit en het werd 2-0. Quick bleef de bovenliggende partij en bleef kansen creëren. In de 60e minuut wisselde DIO 3 spelers en er kwam iets meer gevaar, vooral vanaf de rechterkant. Een minuut na die wissel had Nick de drie nul op zijn schoen, maar hij kwam een stap te kort om beheerst te kunnen afronden na een goede voorzet van  Germain. In de 66e minuut een hachelijk moment voor het Quick-doel en op ietwat gelukkige wijze werd een tegentreffer voorkomen. In de gevaarlijke tegenstoot van Quick legde Quinten de bal terug op Nick en zijn uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied werd corner getikt. Na een forse charge op Quinten moest hij worden vervangen door Mahdimonazer. In de 71e minuut kreeg de voorstopper een terechte gele kaart wegens herhaaldelijke overtreding van achter op Nick. Uiteindelijk waren de vele overtredingen op Nick de oorzaak dat hij gewisseld moest worden voor Yasin Benhaddi. De scheidsrechter raakte de greep op de wedstrijd enigszins kwijt en zijn fluitsignalen werden onnavolgbaar. In de 85e minuut leek de Quick-defensie correct in te grijpen bij een aanval van DIO door het midden, maar de Nijmeegse scheidsrechter floot op appelleren van DIO spelers voor een onterechte penalty en dat was 2-1. In de 89e minuut werd Floyd tussen drie man gemangeld in het strafschopgebied, maar nu weigerde hij voor een strafschop voor Quick te fluiten. In blessuretijd, toen Quick er voor ging om de marge weer op twee doelpunten verschil te brengen, viel het onverdiende doelpunt aan de andere kant en werd het 2-2.
Wederom verzuimden we, net als vorige week tegen Vorden, de voorsprong te koesteren en de wedstrijd uit te spelen. Erg Jammer na een hele goede wedstrijd en de gehele wedstrijd de bovenliggende partij te zijn geweest.

Zondag 20 maart ontvangen WSV uit Apeldoorn waar we, na het debacle in Apeldoorn, nog een appeltje mee hebben te schillen.