Berchem Sport  - Quick 1888 (oefenwedstrijd)
Ruststand 0-1, eindstand 0-4

Door Wil Oteman

Quick wint ruim van eersteklasser Berchem Sport

Vandaag waren alle competitiewedstrijden uitgesteld of afgelast. Het had te maken met de coronamaatregelen van het kabinet. Let wel, coronamaatregelen zijn heel hard nodig. Echter deze maatregelen kunnen niet. Er mag niet getraind worden na 17.00 uur, maar er mogen wel wedstrijden worden gespeeld! Een ondoordachte maatregel en geen kennis van zaken. Uiteindelijk zijn alle competitiewedstrijden er terecht uitgehaald. Toch vonden veel trainers om nu de winterstop in te laten gaan veel te vroeg. Er werden deze zondag volop oefenwedstrijden gespeeld, dus ook door Quick. Berghem Sport, 1e klasser uit Zuid 1, werd bereid gevonden om tegen Quick te oefenen. Omdat de eerste aankomende wedstrijd Lars Janssen geschorst is vanwege zijn twee gele kaarten, experimenteerde trainer Worm Rutger met de opstelling. Jonathan Quaye kreeg een controlerende rol op het middenveld, Chelo Lopez kwam centraal te staan en Chido Monty op zijn vertrouwde rechtsbackpositie. Er werd in het begin nogal wat balverlies geleden omdat combinaties niet goed liepen en passes niet aankwamen. Maar gaandeweg begon het bij Quick te lopen en vooral Jonathan onderscheidde zich in zijn rol op het middenveld.
Op een prachtig gerenommeerd sportpark werd om 13.00 uur afgetrapt. Het was even wennen, want we kenden elkaar niet en wij hadden nog niet vaak tegen een tegenstander uit zuid geoefend. Na een wat aftastend begin was Quick in de 8e minuut voor het eerst gevaarlijk. Mike Glaser stuurde Germain Trim op links goed weg. Zijn voorzet belandde bij de Quick-spits Nick Dekker, die volledig vrij stond en een prachtige kopkans kreeg. Hij schampte de bal in plaats van die vol te raken en de bal verdween naast. In de 11e minuut was het wel raak voor Quick. Didier Casal ontving de bal aan de linkerkant en draaide naar binnen. Zijn inzet belandde op de paal en de terugspringende bal werd zeer attent door Pepijn Ox binnengetikt, 0-1. Even later kopte Lars Janssen, hoog opspringend, uit een corner steenhard over. Een minuut later belandde een vrije trap van Pepijn op het hoofd van Nick, maar die richtte niet goed. Een paar minuten later een geplaatste voorzet van Germain weer op het hoofd van Nick en nu werd de bal van de lijn gehaald.  In de 36e minuut weer een corner voor Quick en nu werd de bal steenhard gekopt door Jonathan. Zijn kopbal spatte uiteen op de lat. Diverse goede kansen waren niet aan Quick besteed, maar geeft wel de suprematie aan van een goed spelend Quick. De eerste schietkans voor Berghem Sport in de 44e minuut ging naast!

De tweede helft had trainer Rutger van Quick al zijn wissels ingezet en dat vereiste nogal wat omzettingen in het elftal. Het duurde even voordat Quick weer bij de les was. Berghem Sport zetten nu ook iets meer druk en dat resulteerde in een aantal goede schietkansen. Maar de doelpunten werden door Quick gemaakt. In de 54e minuut scoorde Quinten Tassenaar fraai de 0-2 nadat hij met een lichaamsbeweging het centrale duo het bos instuurde. De druk van Berghem Sport nam iets toe, maar dat leidde niet tot grote kansen en de Quick-defensie kwam niet noemenswaardig in gevaar. In de 82e minuut leek een ongevaarlijke aanval van Quick op niets uit te lopen, maar Cyrus Saberi-Far scoorde tussen twee verdedigers de 0-3. Twee minuten later werd Didier weggestuurd en hij frommelde zich tussen een aantal verdedigers door. Uiteindelijk kwam hij in een schietpositie en dat leverde  de eindstand 0-4 op.
Resumerend kan worden gesteld dat Quick een prima eerste helft speelde tegen een zeer povere eersteklasser. De tweede helft was enigszins minder door de vele wissels, maar er werd wel volop gescoord.