Quick 1888 – VVG ‘25
Rust- en eindstand 0-0

Door Wil Oteman

In een zeer matige wedstrijd houdt Quick 1 punt over

In een weekend met wederom aangescherpte maatregelen door het kabinet voor amateurverenigingen wegens ernstig oplopende besmettingen inzake corona, ontvingen we vandaag VVG ’25. Een betrekkelijke nieuwkomer in de tweede klasse uit Gaanderen. Tijdens deze trieste zondag, slecht weer, bijna onuitvoerbare coronamaatregelen en last but not least, een slechte wedstrijd met een zeer matig Quick.
Trainer Rutger Worm van Quick kon vandaag geen beroep doen op de geblesseerden Engin Güngor, Mido Brock en Nick Decker.
Vermeldenswaard is een uitwedstrijd van Quick 2 eerder deze morgen. In een altijd lastige en beladen wedstrijd tegen NEC 2 werd knap met 3 - 4 gewonnen  door een heerlijke vrije trap in de laatste minuut van Tim vd Broek. Hierdoor blijft Quick 2 ongeslagen.
Over de eerste 20 minuten van de wedstrijd Quick 1 – VVG ’25 valt werkelijk helemaal niets te vertellen. Net als vorige week bepaalden veel onnodig balverlies, geen combinerend vermogen, veel lopen met de bal en slechte passes het wedstrijdbeeld. De enige die opviel was de Nijmeegse scheidsrechter R. Kroessen, die zich nadrukkelijk profileerde. Als er goed geturfd is werd ongeveer 30 maal gefloten en daar zat de aftrap bij! In de 21e minuut eindelijk een gevaarlijke Quick aanval met Dadier Casal en Germain Trim. Het liep op niets uit omdat een misverstand tussen beide spelers tot onnodig balverlies leidde. Enkele minuten later moest Lars Janssen zich laten vervangen. Tijdens een hoekschop voor VVG ’25 kwam Lars ten val en ging een VVG speler vol op zijn dijbeen staan. Voor Lars was het onmogelijk om verder te spelen. Zijn vervanger was Chido Monty. Daardoor moest het een en ander in het elftal omgezet worden. Chelo Lopez verhuisde naar het centrum en Chido kwam op zijn vertrouwde rechtsbackpositie te staan. In de 30e minuut leed Quick, na slordig voetbal en geklungel links op het middenveld, onnodig balverlies. Dat leidde tot een gevaarlijke aanval en Dany Langeveld van VVG ’25 haalde vol uit. Met een prachtige redding wist Oscar van Wezel, de doelman van Quick, een achterstand te voorkomen. Na een half uur werd Pepijn Ox van Quick na een harde charge fors onderuit gehaald. De terechte gele kaart was een minimale straf. VVG ‘25 schuwde geen enkel duel en ondanks dat het geen slechte ploeg is, grepen ze vooral achterin vaak fors in. Overigens was het een sportief duel. Enkele minuten voor de rust werd Dadier schitterend weggestuurd door Pepijn. Tijdens zijn sprint had de onberekenbare Dadier twee mogelijkheden. De bal afleggen op de mee sprintende Germain Trim of alleen op doel af gaan en proberen te scoren. Dadier hield echter in en gaf daarmee de achterhoede van VVG’25 de tijd om in te grijpen. Daarmee brak de rust aan.
De tweede helft kwam VVG’25 wat beter in het spel en liet af en toe zien dat het wel tot aardig voetbal in staat was. Maar bij VVG’25 ontbreekt het aan creëren van kansen en ook aan afmakers. Quick daarentegen creëert af en toe nog wel eens een goede mogelijkheid, maar de scherpte en koelbloedigheid ontbreekt dan. Bij Quick werd in de 55e minuut de niet fitte Yacin Benhaddi gewisseld voor spits Floyd Mulder. Dat was ook het sein om over te schakelen naar het 4-3-3 systeem, waarin Quick met het spelerspotentieel beter tot zijn recht kan komen. Het spel golfde op en neer, zonder dat beide ploegen tot goed voetbal kwamen, laat staan dat er reële scoringskansen kwamen. Tien minuten later werden de twee spitsen van Quick, Dadier en Germain, vervangen door Ossama Rotbi en Quinten Tassenaar. Aanvallend veranderde dat niet veel en de wedstrijd kabbelde naar het einde. Chido van Quick kreeg een onduidelijke gele kaart, waarover de scheidsrechter later in zijn verklaring erg warrig was. Het laatst vermeldenswaardige feit was een actie van Quick. De hardwerkende en een zeer gemotiveerde Floyd kogelde met een formidabel afstandsschot op doel, nadat hij zich met een prachtige actie had vrijgespeeld. Met een zekere redding haalde de doelman een punt binnen voor VVG’25.