SDOUC  -  Quick 1888
Rust- en eindstand 1-0

Door Wil Oteman

Quick krijgt te weinig tegen de koploper uit Ulft

Het door blessures geteisterde Quick trad in een spannende en sportieve wedstrijd aan tegen koploper SDOUC. De geblesseerde spelers bij Quick waren Soufian Boukali, Dadier Casal, Engin Güngor en Chido Monty. Daar kwam na 10 minuten aanvoerder Mike Glaser ook nog eens bij. Quick kreeg deze wedstrijd niet waar het, zeker gezien de tweede helft, recht op had. Het ontbreekt bij Quick nog aan het benutten van de vaak goede kansen en als dat gaat lukken wordt Quick een geduchte tegenstander in deze competitie.
Tijdens een onschuldige en rommelige eerste aanval van SDOUC ging het rollertje maar net naast. De counter van Quick was levensgevaarlijk en erg jammer dat deze uitstekende kans niet werd benut. De volgende aanval was weer voor Quick. Goed doorzetten van Germain Trim leverde het een tweetal goede schietkansen op, hoewel hij vastgehouden werd. Door goed keeperswerk en door de rebound goed te blokken leverde het niets op. Na 10 minuten kreeg Quick aanvoerder Mike last van zijn kuit en moest hij worden vervangen door Floyd Mulder. Het spel golfde 20 minuten lang op en neer, zonder dat beide elftallen tot goede scoringskansen kwamen. Na een half uur kwam de bal na een goede aanval over rechts, na goed doorzetten van Germain, bij Floyd terecht en zijn schot kon maar ternauwernood worden geblokt. Vijf minuten later kon de volledige vrijstaande linksback van SDOUC ongehinderd opkomen. Zijn voorzet werd bij de eerste paal, ondanks de aanwezigheid van twee verdedigers en doelman Oscar van Wezel door spits Stan van de Pavert bij de eerste paal kon binnengetikt. 1-0. In de 40e minuut een goede redding van Oscar die een corner tot gevolg had. De hoekschop werd door iedereen gemist, maar de linkerspits schoot de bal op de bovenkant van de lat. De rebound werd snoeihard hoog over geschoten. Het laatste wapenfeit was voor Quick. Een perfect opgezette aanval door het midden, werd met een een-twee-combinatie tussen Germain en Mido Brock in het strafschopgebied afgerond. Laatst genoemde speelde de bal tussen twee verdedigers iets te hard voor zich uit en weg was de kans. Een val van Mido zou ongetwijfeld een penalty hebben opgeleverd. Hiermee brak de rust aan.
De tweede helft pakte Quick de wedstrijd nog beter op en het was een mirakel dat Quick niet tot scoren kwam. Neemt niet weg dat SDOUC ook enkele kansen kreeg, maar Quick had de wedstrijd in handen en zette heel veel druk op de SDOU-defensie. Al in de eerst minuten van de tweede helft ontving Germain een prachtige dieptepass van Floyd en alleen op de keeper afgaande werd hij volledig onreglementair net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald. Germain kreeg een vrije trap tegen! Te voorzichtig en te weinig durf in de afwerking zorgden ervoor dat de gelijkmaker uitbleef. Een geweldige actie van Floyd zette de opkomende Jonathan Quaye aan het werk en zijn inzet kon ternauwernood tot corner worden verwerkt. Hieruit kopte Lars Janssen naast. In de 55e minuut liep een aanval van SDOUC door het midden. Oscar redde fraai en in de rebound werd met een vakkundig blok erger voorkomen. SDOUC putte hieruit wat moed en probeerde het initiatief weer naar zich toe te trekken. Maar bij de aanvallen van SDOUC ontbrak vernuft en klasse om het de Quick defensie lastig te maken. Integendeel zelfs. Beide vleugelverdedigers van Quick, Ajay Tahalele en Chelo Lopez, konden vaak en ongehinderd opkomen door een minder georganiseerd SDOUC. Diverse goede mogelijkheden stapelden zich op voor Quick, maar het leidde niet doelpunten. In de 67e minuut verscheen Germain vanuit een moeilijke hoek alleen voor de keeper, maar zijn inzet werd corner getikt. Quinten Tassenaar kopte uit de corner net naast. In de 71e minuut werd Chelo vervangen door Ossama Rotbi omdat hij door kramp niet verder kon. Een uitbraak van SDOUC leek gevaarlijker dan het was en de situatie werd dan ook vakkundig opgelost door de Quick-defensie. Tijdens een uitval van SDOUC wist de hardwerkende Pepijn Ox met een correcte schouderduw balbezit te veroveren. Tot veler verbazing kreeg Pepijn een gele kaart. In de 83e minuut werd de doorgebroken Quinten in het strafschopgebied hard onderuit gehaald door de uitkomende keeper. De overigens aardig leidende scheidsrechter deed hier niets mee. Twee minuten later werd de leeg gespeelde Quinten vervangen door Kay-dee van Swam. Vlak daarna kon de scheidsrechter niet anders doen dan een SDOUC speler bestraffen met een gele kaart na een grove charge op Jonathan. De laatste vrije trap op de rand van het strafschopgebied was voor Quick. Dat leverde hachelijke situaties op, maar geen doelpunt.
In de sportieve en spannende wedstrijd was de tweede helft duidelijk voor Quick. Het leverde helaas niets op, maar hul de aan de gehele ploeg die met heel veel strijd en inzet voor de gelijkmaker ging.