DCS - Quick 1888
Ruststand 0-0, eindstand 0-3

Door Wil Oteman

Quick haalt eerste driepunter binnen

Quick behaalde een verdiende uitzege, die gezien de vele kansen veel hoger uit had kunnen vallen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat DCS ook een aantal goede kansen heeft gehad. Het aantal geblesseerden bij Quick staat nog op vier, waarvan de blessure van Engin Güngor een langdurige is. Hij is inmiddels geopereerd en heeft nog ruim een half jaar te gaan. Sterkte Engin en een spoedig herstel. Daarnaast waren Floyd Mulder, Coen van Dijk en Soufian Boukali ook nog geblesseerd. Heuglijk nieuws was het feit dat we een nieuwkomer in onze selectie mochten begroeten. Welkom Nick Dekker. Nick, afkomstig van hoofdklasser Hoogeveen, studeert in Nijmegen en koos voor Quick. Hij heeft ruim 1½ jaar niet gespeeld. Maar inmiddels is hij fit genoeg om vandaag op de bank te beginnen.

Het was een rommelige eerste helft, waarvan de beginfase van een erg laag niveau was. Quick wilde wel en DCS kon niet. Na 10 minuten was het Lars Janssen van Quick die hoog opspringend uit een hoekschop de bal in de kruising kopte. Met een fantastische redding haalde DCS-keeper Desley ten Westenend de bal uit de kruising. In de 14e minuut liep Yasin Benhaddi van Quick tegen een onnodige gele kaart op, maar de toegekende vrije trap leverde niets op. Het viel wederom op dat Quick erg onnauwkeurig was in de passing, onnodig balverlies leed, de handelingssnelheid veel te laag lag en sommige spelers te slap in de duels waren. Gaandeweg de wedstrijd werd dat allemaal wel iets beter en dat resulteerde in een aantal goede aanvallen en kansen. In de 28e minuut kreeg Quick een vrije trap en de bal werd door de opkomende lange spelers Lars en Mike Glaser gemist. Het leverde een hoekschop op en de ingeschoten bal werd tegen een arm van een verdediger aangeschoten en het leek een penalty. Ondanks de protesten van Quick wuifde de goed leidende scheidsrechter alle protesten weg. De uitval hierna van DCS was gevaarlijk en de inzet werd knap gepakt door doelman Oscar van Wezel. Twee goed uitgevoerde aanvallen van Quick leverde niets op wegens onnauwkeurigheid. De counter van DCS, ondanks een overtreding van Chelo Lopez, leek gevaarlijker dan het was. Vele kleine, soms vervelende overtredingen, maakten het spel er niet beter op. Overigens was het een hele faire wedstrijd. Een slecht genomen vrije trap van Yacin kwam volledig verkeerd terecht en veroorzaakte een gevaarlijke situatie voor het doel van Quick. Gelukkig was Oscar er nog. Hiermee brak de rust aan.

In de tweede helft was bij Quick de geblesseerde Mido Brock vervangen door Dadier Casal. Quick zette van meet af aan druk op de defensie van DCS en dat leverde tal van hachelijke situaties op voor het doel van DCS. Bij twee uitbraken in de 62e minuut door Germain Trim en Dadier werd erger voorkomen, maar uit de navolgende hoekschop scoorde Quick. Er ontstond een scrimmage voor het doel met in de hoofdrol Lars met twee achtereenvolgende kopballen die gestuit werden. De uiteindelijke doelpuntenmaker was jeugdspeler Quinten Tassenaar die de bal  van dichtbij inschoot 0-1. Voor DCS was dat het sein om, onder aanvoering van een fanatieke trainer, Quick onder druk te zetten. Er ontstonden wel wat kansjes voor DCS, maar in de defensie van Quick stond iedereen zijn mannetje en zonder iemand ook maar iets te kort te doen was Jonathan Quaye de man off the match. Sterk in de defensie en aanvallend levensgevaarlijk. In de 65e minuut greep Quick trainer Rutger Worm in en wisselde Yasin voor Chido Monti en Quinten voor Nick. Chido had aanvankelijk wat moeite en miste duidelijk spelritme. Maar gaandeweg kwam hij er beter in en speelde en bikkelde als het nodig was. Nick zou in deze wedstrijd nog van zich laten horen. In de 70 minuut zette Dadier met een dieptepass Germain alleen voor de keeper, maar die redde met de voet. Een minuut later werd Nick door Dadier weggestuurd en alleen voor keeper scoorde hij fraai de 0-2. Een heerlijke binnenkomer voor Nick. DCS wist daar wel enige druk tegenover te stellen en dat leverde wat kansjes op. Het laatste kwartier voetbalde DCS achterin een-op-een en dat verschafte Quick veel ruimte en goede kansen waaruit zeker driemaal gescoord had moeten worden. Dadier verscheen tweemaal alleen voor de keeper en had beter opzij af kunnen leggen op Nick en de opkomende Jonathan. In een geweldige rush van Jonathan in de 88e minuut werd hij als doorgebroken speler onreglementair neergelegd en dat was rood voor DCS speler Tim Lendering. In de 90e minuut verscheen Germain weer alleen voor de keeper en nu rondde hij beheerst en bekwaam af 0-3. Na twee minuten zat het er op en de ontlading bij Quick was groot bij het binnenhalen van de eerste driepunter. Het feestje duurde nog wel even voort in het clubhuis van DCS. Jammer dat de assistent scheidsrechter van DCS zich even liet gaan na de wedstrijd en de scheidsrechter onheus bejegende.