Quick 1888 – WSV

Rust- en eindstand 0-1

Door Wim Veenendaal

Quick in gevarenzone na verlies

Het was fris en bewolkt, maar in de tweede helft begon de zon schijnen op De Dennen. Quick ontving het op de derde plaats staande WSV uit Apeldoorn. De wedstrijd begon zo’n 20 minuten later doordat de bus bij de Waalbrug tegengehouden werd, vanwege de St. Stevensloop.

In de eerste wedstrijd van het seizoen verloor Quick in Apeldoorn geflatteerd met 3-0 door twee treffers uit stilstaande situaties in de blessuretijd van de eerste helft en een late derde treffer. Ik vond WSV toen geen goede ploeg. Veel hert, hoog en wiet. Nu voetbalde de ploeg veel beter en verzorgder en wordt de plaats op de ranglijst begrijpelijk.

De wedstrijd was vanaf het begin levendig, de eerste tien minuten beide teams over en weer richting doel van de tegenstander.
Vanaf de tiende minuut nam WSV het heft in handen. Het begon met een hard schot recht in handen van Oscar van Wezel. Drie minuten later wist Jonathan Quaye met een goede verdedigende actie te voorkomen dat een speler vrij doorgang kon krijgen. In dezelfde minuut werd de bal uit een hoekschop  richting doel gekopt en bij de tweede paal ternauwernood gemist door een van de aanvallers. Weer twee minuten daarna een snelle aanval over links afgesloten door een schot van Jorrel Herboldt dat Oscar met moeite uit zijn doel wist te houden.
Mido Brock was inmiddels geblesseerd geraakt dus trainer Rutger Worm was gedwongen de jonge Mahdi Montazer als vroege wissel in te brengen.
In de 20e minuut opnieuw een snelle aanval over links met een voorzet die in eerste instantie nog werd verdedigd, maar de bal werd vervolgens door Dani Schaufeli via de vuisten van Oscar alsnog ingeschoten, 0-1. WSV had in deze fase verder uit kunnen lopen, maar verzuimde dat te doen.
Quick had al die tijd grote inzet en  werklust getoond en knokte zich terug in de wedstrijd. Bij een van Quick’s aanvallen produceerde Mahdi een afzwaaier. Het enige echte gevaar kwam uit een vrije trap die door een verdediger boven op de eigen lat gekopt werd.
Zo brak de rust aan met een 1-0 achterstand zonder dat Quick echte kansen had weten te creëren.

Quick ging de tweede helft goed  van start met na drie minuten een schot van Germain Trim dat de keeper slechts met moeite wist te stoppen. Drie minuten probeerde aanvoerder Mike Glaser het met een ver schot uit de draai dat niet ver naast ging. In minuut ging een volley van Floyd Mulder rakelings naast. Maar helaas, verder wist Quick nauwelijks gevaar voor het doel van WSV te stichten.
WSV kreeg aan de andere kant natuurlijk ruimte. Na een half uur wisten de verdedigers van Quick een aanvaller van WSV maar niet van de bal te krijgen, waarna de bal uiteindelijk via de buitenkant van de paal naast ging. Oscar dekte de hoek goed af.
Damian Schipper kreeg na een voorzet van links, goed voor zijn man komend, een opgelegde kans op de 0-2, maar hij schoot van dichtbij hoog over. Rutger Worm bracht zo’n acht minuten voor tijd nog Ossama Rotbi en Yacin Benhaddi in het veld voor de licht geblesseerde Chido Monty en Quinten Tassenaar en ook WSV bracht twee verse krachten in. Het veranderde allemaal niets aan de stand, mede dankzij een goede verdedigende ingreep van Lars Janssen drie minuten voor tijd.
Een minuut later verdween een hard, ver schot van Ossama maar net over het doel van WSV.
In blessuretijd zou Quick nog bijna het op basis van inzet verdiende puntje hebben binnengesleept, maar een schot van een van de Quick-voorwaartsen werd geblokt en bij een diepe bal op Germain kwam de keeper tijdig uit en roeide de bal hard over de zijlijn.

Al met al een levendige, sportieve wedstrijd die WSV in de eerste helft al had kunnen beslissen, maar die Quick als het iets had meegezeten ook met een gelijkspel had kunnen afsluiten.

Volgende week de uitwedstrijd naar Gaanderen tegen GVV ’25. Jammer van de punten die tegen Spero, Vorden en DIO onnodig en ongelukkig verloren gingen. Anders had Quick er beter voor gestaan.