SC Bemmel 1 - Quick 1888 1
Ruststand 2-0, eindstand 3-0

Door Wil Oteman

Quick 1888 verliest in het begin van de eerste helft de wedstrijd

Vandaag trof Quick 1888 in de derde bekerwedstrijd van de 1e bekerronde Bemmel, wederom een eersteklasser. Al in de tweede minuut was het raak. De eerste beste aanval van Bemmel  liep op rechts door de Quick defensie. Op ietwat gelukkige wijze kwam de bal bij de volledig vrijstaande spits van Bemmel terecht en hij had de hoek voor het uitzoeken 1-0. In de 10e minuut leidde knullig balverlies op het middenveld tot 2-0. Door het midden werd Luuk Roelofs gevonden en zonder tegenstand scoorde hij gemakkelijk en onhoudbaar in de rechter benedenhoek 2-0. Dat zag er allemaal niet goed en erg donker uit voor Quick. In de 20e minuut leidde een kleine misser van Lars Janssen van Quick een gevaarlijke aanval in en met een vrije doorloop door het midden leek hij te gaan scoren. Maar Lars wist op fabelachtige wijze zijn misser te nivelleren en met een perfect getimede sliding in het strafschop wist hij een doelpunt te voorkomen. Een paar minuten later kopte een Bemmelspeler in vrijstaande positie de bal op doel waar Oscar van Wezel een geweldige redding verrichtte en een doelpunt voorkwam. Quick wist hier nagenoeg geen enkele gevaarlijke aanval tegenover te stellen en alle aanvallen waren ongevaarlijk. Bemmel wist alle aanvallen van Quick vakkundig en soms zeer stevig te onderbreken. Een kopie hoe Alverna speelt! Goed combinerend, elkaar makkelijk kunnen vinden en soms stevig en noodzakelijk stevig optredend. Voor de rust werden Mido Brock en Soufian Boukali van Quick vervangen door respectievelijk Dadier Casal en Kaydee van Swam.
De tweede helft startte Quick zeer voortvarend en zette veel druk op de achterhoede van Bemmel. Dat resulteerde vooralsnog niet in grote kansen. De 55e minuut bereikte een goede diepe bal van Pepijn Ox de Quick spits Floyd Mulder, maar zijn kopbal had niet de goede richting. Wederom een goede aanval van Quick via Dadier, maar hij werd hardhandig aangepakt door Bemmel waar een terechte gele kaart voor stond. De tijd dat Quick druk zette en veel in de aanval was, werd regelmatig onderbroken door irritante overtredingen van Bemmel, De tweede overtreding van dezelfde speler van Bemmel die al een kaart had, werd door de scheids lankmoedig met een vrije trap afgedaan. Didier van Quick werd goed weggestuurd door Ajay Tahalele, maar in plaats van af te leggen werd zijn inzet geblokt en weg kans. Daarna nam Bemmel het heft weer in handen en diverse aanvallen rolden op het Quick doel af. Goed verdedigen en goed keeperswerk voorkwamen vooralsnog erger. Maar 10 minuten voor tijd was iedereen bij Quick kansloos. De doorgebroken rechterspits van Bemmel legde de bal terug op een opkomende middenvelder die prachtig raak kogelde in de rechterbovenhoek. Daarmee was de strijd gestreden en betekende ook het einde van de wedstrijd.