Quick 1888 – DVC’26
Ruststand 1-1, eindstand 3-3

Wil Oteman

Quick doet zichzelf tekort en verzuimt overwinning veilig te stellen

De analyses en de berichten over DVC’26 waren nogal alarmerend, omdat de diverse versterkingen en aanwinsten bij DVC’26 er een heel goed team van zou hebben gemaakt. Tijdens de wedstrijd bleek daar weinig van en dat had ook zeker te maken dat Quick met een geweldige instelling en goed voetbal DVC’26 een hele moeilijke middag bezorgde. Drie gemiste open kansen, waarvan er twee voor een leeg doel, en een gemiste penalty in blessuretijd, waren er de oorzaak van dat Quick de overwinning liet glippen.

De eerste tien minuten waren aftastend maar het was ook een wat rommelige fase. Quick liet als eerste wat van zich horen en een schitterende diepe pass op Germain Trim beloofde veel goeds. Jammer genoeg was zijn aanname onvoldoende en kon tijdig ingegrepen worden. Quick werd sterker en dwong een tweetal corners af. Uit de tweede afgeslagen corner kwam de bal bij Justin van Hest terecht en die kogelde maar net over. Het eerste wapenfeit van DVC’26 was een aanval in de 20e minuut op rechts die zeer zwak werd ingeschoten. Enkele minuten later startte Quick vanaf eigen helft met schitterend combinatievoetbal door de bal maar een keer te raken. Het vervolg was nog mooier en Germain Trim werd op rechts gelanceerd,. Zijn strakke lage voorzet voorlangs werd door de inkomende Yacin Benhaddi voortreffelijk afgewerkt en de verdiende 1-0 was een feit.  In de volgende aanval van Quick werd de doorgebroken Yacin neergehaald en dat  leverde DVC’26 de eerste gele kaart op. Na een prachtige actie van Engin Gungor werd hij in het strafschopgebied onderuit gehaald en dat had volgens velen rood en een penalty moeten zijn. Rond de 32e minuut wist DVC’26 op rechts een doorbraak te forceren met behulp van de scheidsrechter, die de bal van richting veranderde. Hij had hiervoor moeten fluiten en een scheidsrechtersbal was terecht geweest. Oscar van Wezel, de Quick doelman, wist gelukkig met zijn voet redding te brengen.  Vijf minuten later bediende Yacin vanaf links Quick spits Engin Güngor op maat. Hij speelde de laatste man uit en ietwat schuin voor het doel schoot hij tegen de doelman op. In de scrimmage die ontstond werden diverse schoten geblokt en het hakballetje van Engin Gungor werd door een speler van DVC’26 van de lijn gehaald. En zoals zo vaak valt het doelpunt aan de andere kant. De defensie van Quick kwam in de laatste minuten voor de rust enigszins onder druk te staan en dat resulteerde in een zwak schot vanaf een meter of twintig. Waarschijnlijk zag de doelman van Quick de bal te laat en reageerde niet snel genoeg en de ruststand brak aan met 1-1.

DVC’26 zette in het begin van de tweede helft iets meer druk zonder echte kansen te creëren. Quick ontworstelde zich aan deze druk en aan hun fysieke inzet. Engin slalomde langs twee verdedigers en ondanks dat hij fel op de huid werd gezeten behield hij balbezit. Zijn inzet werd door de doelman van DVC’26 tot corner verwerkt. Balverlies van Quick verdediger Ajay Tahalele leidde een achterstand in. Wesley Mortier legde de bal panklaar Sven Udink die van dichtbij onhoudbaar de1-2 liet aantekenen. Maar Quick vocht zich terug in de wedstrijd en in de 64e minuut had Germain de gelijkmaker moeten maken. Vrijgezet door Engin omspeelde hij de DVC’26 doelman, maar voor een leeg doel schoot hij uit de draai naast. Echter vier minuten later was het toch raak voor Quick. Engin speelde zich weer eens vrij en verscheen alleen voor de DVC-doelman. Voordat hij kon uithalen werd hij van achteren onderuit gehaald en kreeg een terechte penalty. De scheids hield de rode kaart in zijn zak. Said Hamidi scoorde beheerst de 2-2.

Vijf minuten later kwam de bal bij een heerlijke aanval van achteruit over een stuk of vier schijven op links bij Engin Gungor. Met een listige en slimme steekpass zette hij Chelo Lopez alleen voor de keeper. Beheerst scoorde hij Chelo de 3-2 voor Quick. Drie minuten voor tijd verscheen Mike Lemmers voor een leeg doel, maar hij schoot naast. Dat was de beslissing geweest. DVC’26 gooide alles op de aanval en een minuut na de misser  wist invaller Ruben Chin hoog opspringend de gelijkmaker in te koppen.

Quick nam geen genoegen met een gelijkspel en ondernam enkele gevaarlijke aanvallen. In de extra tijd kwam de bal na een voorzet van Germain tegen de arm van een verdediger. Scheidsrechter Kroesen wees, tot woede van de DVC-ers, naar de stip en een gele kaart Eén speler kreeg daarna zijn tweede gele kaart vanwege protesteren. De toegekende penalty werd dit keer door Said Hamidi te zacht ingeschoten waardoor de DVC-doelman de penalty simpel kon stoppen.

Quick kreeg in deze aantrekkelijke, spannende wedstrijd te weinig, zeker gezien alle 100% kansen.