Onbekend

Zondag 29 september 2019

Ruststand 3-1, eindstand 5-1

Jong Quick verrast aangenaam met ruime overwinning op Spero

Spero is altijd een moeilijke tegenstander voor Quick, alhoewel Quick het afgelopen seizoen de wedstrijd twee keer winnend afsloot.

Dit keer leek het in het begin mis te gaan. Als snel stond Spero op een voorsprong, door een weliswaar mooi afstandsschot, dat echter houdbaar leek voor keeper Karim Boudhoum. 0-1. Spero kreeg daarna nog een paar mogelijkheden.

Na een kwartier scoorde Jordy Wijnhoven voor Quick de gelijkmaker vanaf de strafschopstip, na een duidelijke handsbal van een van de Elster verdedigers. 1-1

Het was een levendige wedstrijd, met een fel en enthousiast spelend Quick .Dat kwam na een dik half uur op voorsprong. Taher Taher raakte de bal uit de voorzet van Jordy weliswaar niet vol, maar keeper Jamie Dekkers, ging de andere kant uit. 2-1.

Net in de extra tijd van de eerste helft werd het ook nog 3-1. Uit een hoekschop schoot Chelo Lopez hard in, de bal werd gestopt en Jordy kon de bal van dichtbij inschieten.

Meteen na de rust zette Taher Quick op 4-1, nadat hij eerst door goed storen de bal veroverd had schoot hij de bal in.

Spero toog daarna ten aanval. Het creëerde wel kansen, maar of Karim was op zijn post, of de voorwaartsen hadden het vizier niet op scherp staan.

In de vierde minuut van de extra tijd werd het ook nog 5-1 door Mike Lemmers, die een voorzet van Unal Oztürk vrij kon inschieten.

Al met al een mooie overwinning, alhoewel geflatteerd, want Spero kreeg ook kansen. Een aantal van die kansen werd ingeleid doordat iemand op het middenveld te lang met de bal liep in plaats van af te spelen naar een vrijstaande speler. Dit leidde dan de aanval van Spero in. Karim was enkele malen goed in een op een situaties, dan wel tijdig uit zijn doel.