Quick laat het volledig afweten in cruciale wedstrijd

Van te voren: Quick twee na laatste met 11 punten, DCS met Vorden en VIOD daar 6 punten boven.
Bij winst dus de achterstand op DCS tot 3 punten teruggebracht.
Je zou dus een tot op het bot gemotiveerd en strijdbaar Quick verwachten. Niets bleek minder waar.

De week ervoor werd het volledige amateur- en betaald voetbal programma afgelast vanwege storm Ciara. Dit keer zorgde storm Dennis voor een harde wind, die min of meer in de lengte van het veld vanaf de Graafseweg waaide. Die maakte het voetbal lastig.

De eerste 25 minuten zag ik niet, maar ik liet me vertellen dat DCS, met de wind min of meer in de rug, sterker was, maar geen echte kansen kreeg. Eénmaal voorkwam Chelo Lopez een kans door een doorgebroken speler aan zijn arm te trekken, met een gele kaart als gevolg, wat ook rood had kunnen zijn. Daarvoor had Quick meteen na de start een goede kans laten liggen.

Tien minuten voor de rust leidde balverlies een voorzet van Alex Scheffer in, die bij de tweede paal door Joost Baarslag simpel ingetikt werd. 0-1. Weer een onnodige goal. Karin Boudhoum die op doel stond – Zev de Bruijn is geblesseerd – was kansloos.
Quick kon bij rust toch opgelucht ademhalen, omdat Yacin Benhaddi vanaf even buiten het strafschopgebied een vrije trap door de muur hard inschoot; de bal leek houdbaar. 1-1 rust.

Na de rust verscheen Jordy Wijnhoven in het veld voor Misha Dzjangirjane.
Zes minuten na de rust kwam Quick opnieuw op achterstand en opnieuw door een onnodig doelpunt. Een voorzet werd in eerste instantie door Serge de Vries gemist, maar hij kreeg vervolgens alle gelegenheid en tijd om de bal te controleren, zich langs twee man te wurmen en vanuit een kleine hoek in te schieten. 1-2.
Trainer Ivo Rossen paste een dubbele wissel toe: Osama Salem en Sami Belhadi voor Engin Güngor en Taher Taher. Aanvallers voor aanvallers.
Een klein kwartiertje later viel de derde treffer voor DCS. Een snelle aanval over links, een lage voorzet en bij de eerste paal de intikker van Juri Joosten.
Een kwartier voor tijd eindelijk een kans voor Quick, maar Jordy wist de hoge bal in het strafschopgebied niet te controleren waarna de keeper de bal eenvoudig kon vangen.
Intussen voetbalde DCS veel gemakkelijker dan Quick, het kreeg ook ruimte.
Vijf minuten voor tijd zorgde invaller Jan Simon Sluis met een ver schot voor de vierde treffer voor DCS. 1-4. Een minuut later werd het zelfs 1-5 doordat Alex Scheffer een voorzet van Jeff Lammers kon intikken.
Nadat Mike Glaser een bal had doorgekopt kon Osama, nadat hij mooi twee verdedigers omspeelde, vanuit een kleine hoek voor de tweede treffer voor Quick zorgen. 2-5. Schrale troost.

Quick bewees zichzelf vandaag een hele slechte dienst. Wat winst had moeten zijn werd een dik verdiende nederlaag. Het was mat, er stond geen team, er werd de hele wedstrijd nauwelijks een kans gecreëerd. Gelukkig verloor Varsseveld ook, maar DVC ’26 haalde een punt en kwam weer op gelijke hoogte. Als ze zo doorgaan wordt het moeilijk het hoofd boven water te houden. De knop moet heel snel om en de punten zullen vanaf nu gepakt moeten worden. Te beginnen tegen Spero uit, de wedstrijd die op 1 maart wordt ingehaald.