Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Na nederlaag spanning voor QUICK 1888 tot de laatste competitiedag. SV Orion kampioen.

Quick 1888 1 (zon)

1 - 4

Orion (zon)

33'
... (schot)
50'
... (schot)
Bas Peters (schot)
55'
59'
... (schot)
88'

Onbekend

Om bij de kop te beginnen, Quick 1888 verloor en is door de andere uitslagen nog niet helemaal zeker van klassenbehoud. SV Orion deed wat het moest doen, winnen en behaalde het terechte kampioenschap door het onverwachte verlies van Spero tegen Union. SV Orion proficiat!

Het was lekker in het zonnetje op de bank aan de overkant van de overdekte tribune. Uit Nijmegen Oost was veel publiek met Orion meegekomen. Ze waren in de meerderheid ten opzichte van het thuispubliek!

Calvin Groenen stuurt Unal Ozturk de ruimte in

Sjors de Bruijn is kansloos: SV Orion leidt met 0 -1

Dan de wedstrijd. Quick 1888moest het doen zonder Dave Neijenhuis die een wedstrijd geschorst was. Al in de eerste minuut werd duidelijk hoe de gasten het wilde spelen. Inzakken op eigen helft en bij omschakeling en lange bal naar voren. Op hun snelle spitsen. Vrijwel na het eerste fluitsignaal deed zich een dergelijke situatie zich voor, maar voorkwam een terechte vlagsignaal van de soevereine grens Harold Simons een eerste kans. Zijn signaal werd uiteraard overgenomen door de goed leidende scheidsrechter Janssen.

Beide ploegen acteerden erg voorzichtig, waarbij Quick 1888 de gehele eerste helft echter geen echt gevaar wist te creëren. Er was nauwelijks een schot op doel. De gasten had ook nauwelijks echte kansen, maar wisten wel een aantal gevaarlijke situaties tegenover te stellen. Zo wist Joffrey van Rossum na zo’n tien minuten ternauwernood een pass midden voor het doel te onderscheppen. Noek Beers schoot een minuut of vijf later, na een voorzet van Niels Weeink, ver voorlangs. En middenvelder Vincent Alberts schoot na een fraaie actie, waarbij hij twee man passeerde, rakelings langs de kruising. Kortom, Orion zat beter in de wedstrijd.

In de 33e minuut 33 name doelman Sjors de Bruijn een uittrap, die door de defensie van Orion werd opgevangen. Er volgde direct een diepe bal naar voren op hun topscorer Noek Beers. De achterhoede van Quick 1888 stond uit positie en Joffrey kon niet verhinderen dat Beers hem te snel af was en de bal hard langs de vertwijfeld graaiende Sjors in het doel kon schieten: 0 - 1.

Quick 1888 slaagde er maar niet in de voorwaartsen in stelling te brengen en zo bleef het bij de 0 - 1 bij de rust.

Aanvoerder Timo Hya verstuurt een pass.

Vlak na de rust verscheen Youssef Ouchene in het veld voor Ajay Tahalele. Pim Geurts ging nu linksachter spelen. Vijf minuten na de rust leek de wedstrijd al beslist. René Willemse was sterk in het duel, gaf een steekpass af en Noud Jilessen was glijdend net iets eerder bij de bal dan de uitkomende Sjors: 0 - 2.

Sjors pakte even later nog een licht van richting veranderde vrije trap op de doellijn. Vier minuten na de 0 - 2 kwam Quick bij de eerste de beste kans terug in de wedstrijd. Bas Peters, naar voren gedirigeerd, won het kopduel van Jeroen van de Wetering. De bal werd opgepikt door Calvin Groenen, die de bal weer opzij speelde naar Bas, die vervolgens onberispelijk inschoot: 1 - 2.

Bas Peters zorgt voor de aansluitingstreffer: 1 - 2

Joffrey kreeg even later een gele kaart omdat hij na een vrije trap die hij tegen kreeg bleef mekkeren tegen de scheidsrechter. Niet veel later was Sjors net even eerder bij de bal dan Noek Beers, na een steekpass die met enig geluk door de benen van een verdediger ging.

Toch vergrootte de koploper Orion, nog voor er in de tweede helft een kwartier gespeeld was, opnieuw de voorsprong. Lennard Walterbos liet een voorzet over zijn voet rollen, waarna Noek Beers de eventuele hoop voor Quick 1888 de grond in boorde door de bal dankbaar en van dichtbij eenvoudig in te schieten: 1 - 3.

Een paar minuten later had Quick 1888 de tweede kans. De tweede hoekschop op rij van Joffrey kopte Bas steenhard op de lat. Meteen erna volgde de uitval van SV Orion, waarbij Sjors het schot van Vincent Alberts pakte. Bas ging, nadat Lennard was gewisseld voor Daan Scholten, weer achterin spelen. Met nog een kwartier te spelen incasseerde de thuisploeg een geheel onnodige gele kaart (ditmaal voor Bas), opnieuw voor commentaar op de leiding.

Klein, maar fijn ! Youssouf Ouchene wint een kopduel van zijn tegenstander

Acht minuten voor tijd eindelijk een eerste actie en schot van Irvin Smajic (deze wedstrijd volkomen afwezig, maar  ook totaal niet in stelling gebracht), maar de inzet was te zacht om de Orion-doelman in problemen te brengen. Vlak daarna scoorde Noud Beers ook nog zijn derde en Orion’s vierde treffer: 1 - 4.

Toen was het wachten. Voor Quick 1888 op de uitslagen van de concurrenten onderin, voor SV Orion op de uitslag van Spero – Union. Die bleek 0 - 2 te zijn, waardoor de feestvreugde bij Orion al op het veld een aanvang nam, daarna in de kleedkamer en op het terras voortduurde. Voor Quick 1888 waren de uitslagen niet onverdeeld gunstig. DVC ’26 won van Warnsveldse Boys en kan bij winst zondag bij SDOUC (en eventueel verlies van Quick) nog op doelsaldo over Quick 1888 heen gaan. Andere concurrenten zijn Varsseveld, AZC, Vorden en VIOD. Quick 1888 kan zich natuurlijk op eigen kracht veilig spelen door zondag in en tegen Vorden gelijk te spelen of te winnen. Verliest Quick en verliest een van de concurrenten ook, dan speelt Quick 1888 geen nacompetitie en ook volgend seizoen opnieuw in de 2e klasse. Bizar dat het zo laat beslist wordt, terwijl Quick 1888 op de 7e plaats staat met 32 punten. Het is de laatste tien seizoenen niet voorgekomen dat een ploeg met 32 punten nacompetitie moet spelen. Behalve toen er nog sprake was van twee degradanten en twee clubs in de nacompetitie. Het tekent maar weer eens, het is een rare klasse 2I dit seizoen.

Een spectaculaire save van Sjors de Bruijn

Ik sprak nog even heel kort met Roy de Haan en met Joffrey van Rossum en Pim Geurts. Roy: “We speelden te weinig met het hart en gebruikten te weinig ons hoofd. We gaven centraal achterin te veel ruimte weg. We hebben de doelpunten weggegeven. Dit is een megateleurstelling.”

Joffrey: “Het was van ons een slechte wedstrijd. Bij de meeste goals stond de organisatie niet goed. Dat kan ik mezelf ook aanrekenen.”

Pim: “We laten het liggen. We creëerden niet veel. De eerste goal was een persoonlijke fout, het lag volledig open. Nadat we op 1-2 kwamen kregen we kort daarna meteen weer een goal tegen. Dan zakt de moed in je schoenen. Volgende week wordt het een moeilijke wedstrijd in Vorden. Ik wil niet zo eindigen.”