R. Foget

Accommodatie

Onbekend

Om met de tekst uit de kop te beginnen: Quick 1888 kan niet meer rechtstreeks degraderen en houdt ook zeker nog een ploeg onder zich. Theoretisch blijft de tweede nacompetitieplek mogelijk, maar dat lijkt niet erg waarschijnlijk. Het was droog, half bewolkt met regelmatig een zonnetje, maar met een wat schraal windje toch iets te koud voor de tijd van het jaar. Maar heerlijk weer om te voetballen.

Het zag er in het begin van de wedstrijd niet naar uit dat Quick 1888 met een eclatante 4 - 1 overwinning weer naar (Nijmegen) huis zou gaan. DCS begon erg sterk, had meer balbezit en speelde de bal goed rond. Quick kwam nauwelijks in de duels en liep achter de feiten aan. In de 7e minuut leidde het tot een kopbal uit een hoekschop, die naast het doel van Sjors de Bruijn ging. Dave Neijenhuis voorkwam twee minuten later op het nippertje met een prima sliding dat Ian Hengeveld, die alleen op Sjors afging, kon scoren. Sjors was niet veel later ook erg attent bij een lage voorzet.

Topdrukte voor het Quickdoel

Toen ineens, eigenlijk vanuit het niets, kwam Quick 1888 op in feite een onverdiende voorsprong. Bas Peters nam een verre uittrap goed aan, controleerde de bal en verstuurde een steekbal dwars door de Zevenaarse verdediging heen. Irvin Smajic sprintte de diepte in en ging alleen op keeper Desley ten Westenend af. Deze wierp zich in de baan van het schot en leek te redden, maar via zijn lichaam (of was het ook nog via de toesnellende verdediger Jeff Lammers) verdween de bal toch in het doel: 0 - 1.

Maar Quick 1888 wist die voorsprong echter niet lang vast te houden. Twee minuten na de openingstreffer verspeelde Unal Oztürk in een duel rechts in de achterhoede de bal aan Jeff Lammers, de linksachter van DCS, en Jarno Geurds kon diens voorzet vrij inkoppen: 1 - 1. Een vrije trap voor DCS vanaf de rand van het strafschopgebied leverde niets op en Sjors stompte een hard schot van Ian Hengeveld goed naar de zijkant.

Daarna was het, nog steeds tegen de verhouding in, weer de beurt aan Quick bij de tweede goede aanval. Een goede, snelle  combinatie tussen Irvin en Lennard Walterbos zorgde ervoor dat Irvin opnieuw alleen op de keeper afkon. Die kwam ver uit zijn doel en keerde het schot, echter behalve met zijn lichaam ook met zijn armen. Het leverde hem direct rood op van scheidsrechter Foget en Quick een vrije trap vanaf net buiten de zestien.

Na de wissel, die enige tijd duurde, reservekeeper Lars Besselink kwam erin en aanvaller Kelvin Lenselink ging eruit. Vervolgens leverde Joffrey van Rossum een perfecte vrije trap af. De bal verdween langs de muur in het hoekje: 1 – 2 Quick. En….Quick verder tegen tien man van DCS.

Joffrey van Rossum (nr.7) heeft zojuist uitgehaald voor 1 - 2

Kort hierna haalde Irvin de achterlijn, maar zijn passje terug op Lennard was niet accuraat genoeg, waardoor die onderschept kon worden. In de tegenaanval werd een grove overtreding gemaakt op Dave, wat Serge de Vries geel opleverde. Er ontstond een opstootje met geduw en getrek, waarna ook Lennard de gele kaart voorgehouden kreeg. Ondanks de tien man was DCS het eind van de eerste helft meer aan de bal. Een vrije trap werd over gekopt. Jarno Geurds was Ajay Tahalele te snel af en Sjors wist de vanaf de achterlijn teruggelegde bal ternauwernood weg te tikken, waarna die over de zijlijn werd getrapt.

Na de rust kwam er een verse speler in het veld bij DCS. In de derde minuut na de rust bood Irvin Bas een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Hij leek te scoren maar schoot, tot eigen ongeloof, naast het door de keeper verlaten doel. Ondanks de getalsmatige minderheid was het DCS wat meer balbezit had en met alle macht de weg naar voren probeerde in te slaan.

Dave kreeg geel voor een overtreding bij de zijlijn na een te late sliding. In de 55e minuut toch weer een goede kans voor Quick 1888. Bas speelde de bal onder de voet achteruit, Irvin aan en die ging in het strafschopgebied langs twee man en de keeper, maar zijn schot werd van de lijn gehaald. Drie minuten later moest Sjors aan de andere kant een schot van Jan van Zimmeren over de lat tikken. Er volgde een opstootje (in hemelsnaam,  waarom?), Unal gaf een flinke duw en kreeg geel. Dat had ook zomaar rood kunnen zijn.

Bas Peters gaat een luchtduel aan

Calvin Groenen kwam er een half uur voor tijd in voor Unal. Bas ging nu de verdediging versterken.

Twintig minuten voor tijd vergrootte Quick 1888 de voorsprong. Na een ingooi speelde Saïd Hamidi Irvin aan. Die ging handig langs zijn man en schoot de bal in het doel: 1 - 3. Nu zou het toch gespeeld moeten zijn ? DCS paste de laatste wissel toe en even later verving Roy de Haan Lennard voor Youssef Ouchene.

Quick begon in de eindfase eindelijk wat beter te voetballen. De bal ging nu af en toe goed rond. Zeven minuten voor tijd leidde het tot de 1-4. Dave zette met de buitenkant voet Calvin op rechts vrij, die was sterk in het duel en wist langs zijn man te komen, trok de bal terug van de achterlijn en Dave schoot de bal in het verlaten doel. 1-4.

Ajay Tahalele behoudt de controle

Drie minuten voor tijd kwam Daan Scholten er nog in voor Ajay. Aan de stand veranderde niets meer.

Een zeer nuttige, hoognodige overwinning gezien andere uitslagen. Maar wel geflatteerd. Tot de rode kaart was DCS eigenlijk heer en meester en speelde Quick allesbehalve goed. Quick 1888 kwam niet in de duels, liep achter de feiten aan, DCS speelde goed. De terechte rode kaart voor de keeper - de scheidsrechter had geen andere keus – zorgde voor de ommekeer, alhoewel niet in het spel.

En weer liepen spelers gele kaarten op. In totaal nu 59. Te gek voor woorden.  Velen daarvan totaal onnodig, zoals vandaag voor Lennard en Unal.

Nog twee wedstrijden te gaan. Zondag komt koploper SV Orion op bezoek, dat net als Spero verrassend verloor, maar zondag bij winst op De Dennen kampioen kan worden. De laatste wedstrijd gaat in en tegen Vorden dat 1 punt achter Quick 1888 staat. Quick staat nu op de zesde plaats en kan niet meer ingehaald worden door Warnsveldse Boys en Eendracht ’30. Er blijven een handjevol kandidaten en concurrenten over voor de tweede nacompetitieplaats om degradatie. DVC’26 en VIOD moeten de laatste twee wedstrijden in ieder geval winnen om Quick te kunnen inhalen. Quick moet dan beide wedstrijden verliezen. Het lijkt zeer onwaarschijnlijk, maar een puntje tegen Orion zou dus aan alle onzekerheid een einde maken.

Tevreden gezichten na afloop

Trainer Roy de Haan was “blij dat het er nu goed uitziet. We staan nu zesde en dat zou mooi zijn als we dat blijven. Maar het was niet goed. We werden geholpen door de rode kaart voor de keeper en de vrije trap van Joffrey die er inging. Jammer dat na de 1-0 meteen de gelijkmaker viel. Het was een grote fout. We kwamen nergens in de duels, hadden geen tweede bal, waren overal te laat. We waren slordig met en zonder bal. Er waren maar weinigen die hun niveau haalden. Het was onder de maat”.

Aanvoerder Timo: “Een nuttige overwinning. We hebben slecht gevoetbald, maar de doelpunten kwamen op de juiste momenten. Jammer dat snel de 1-1 viel.  De rode kaart hielp en de vrije trap van Joffrey was heel goed. Ook het begin van de tweede helft was niet goed, we kwamen onder druk.”