K. Klunder

Accommodatie

Onbekend

Nieuw Quick toont veerkracht en komt terug van 2-0 achterstand

De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen met een sterk gewijzigd team ten opzichte van de afgelopen jaren. Het was en is nog zoeken voor trainer Roy de Haan. Gezien de voorbereiding en de drie nederlagen in de beker mag je helemaal niet ontevreden zijn met het resultaat en het vertoonde spel.

De voorbereiding werd overigens in zomerse weersomstandigheden gespeeld, vandaag was het echt herfst. Het regende de gehele wedstrijd en deze dag werd een laagterecord qua temperatuur gevestigd: 11 graden. Kortom, geen prettige omstandigheden om te voetballen en ook niet om op de tribune te zitten of langs het veld te staan.

Quick speelde in het nieuwe blauwe uitshirt met zwarte broek.

Quick behaalde een verdiend punt die er ook drie hadden kunnen zijn. Niet dat het nou zo geweldig was, maar Quick vocht zich na een ongelukkige achterstand alsnog terug in de wedstrijd. Hoezo ongelukkig? Ik had net opgeschreven dat Quick het eerste kwartier wat sterker was en wat meer balbezit toen de bal achter Sjors de Bruijn in het doel lag.

Een diepe bal van Concordia van achteruit op een van de snelle spitsen. Sjors kwam ver zijn doel uit en trapte de bal naar voren…, precies in de voeten van, die de bal van ver over Sjors in het lege doel schoot. 1-0.

Kort daarna moest Ajay Tahalele zich geblesseerd laten vervangen door Tycho Jacobs.

Zeven minuten na de 1-0 breidde Concordia de voorsprong uit. Opnieuw ging Sjors in de fout. Ditmaal stompte hij de bal na een hoekschop niet ver genoeg weg en precies in de voeten van een tegenstander. Ditmaal kon Chiel Nibbeling vanaf de rand van het strafschopgebied de bal inschieten. 2-0.

Gezien de voorbereiding en de bekerwedstrijden denk je dan: dat wordt een moeilijk verhaal. Maar na een korte periode waarin Concordia door probeerde te drukken kwam Quick terug in de wedstrijd. Eerst moest Sjors nog een schot van Wouter Jansen met zijn vuisten uit het doel ranselen.

Maar daarna was het de beurt aan Quick.

Bij de eerste de beste mooie aanval was het vijf minuten voor de rust raak. De bal ging even rond, daarna een pass van Timo Hya op de opgerukte Tycho. Die zette laag voor en Fatih Cakici schoot de rebound in. 2-1.

Daarna kroop Concordia weer in haar schulp. Het trok zich terug op eigen helft.

Na de rust bleef Youssef Ouchene achter in de kleedkamer en kwam Maarten Versteegen in het veld; een aanvaller erbij voor een verdediger.

Quick begon de tweede helft sterker, maar Sjors moest in de 59e minuut eerst nog een gekraakt schot over de lat tikken en zeven minuten later was invaller Tom Jansen er bijna door maar werd hij goed verdedigd.

Vijf minuten later, twintig minuten voor tijd, verzond Joffrey van Rossum een pass naar Maarten, die op links langs zijn man ging en de achterlijn haalde. Zinj bal terug werd nog weggetrapt, maar Timo volleerde de bal vervolgens in het doel. 2-2.

Twee kansen twee doelpunten, hoezo effectief. Dat werd jammer genoeg minder, want drie minuten na de gelijkmaker had Calvin Groenen, na een subtiel tikje vrij voor de keeper, de gelijkmaker moeten maken, maar hij tikte de bal naast.

Een minuut later kwam Frank Overbeeke met twee benen gestrekt vooruit op het middenveld invliegen op Fatih, waarbij je blij mag zijn dat hem dat geen ernstige blessure opleverde. Het leverde de speler van Concordia wel wat op: een rode kaart.

Quick ging nu met een man meer op zoek naar de winst.

Een minuut hierna al stopte keeper Stijn Spikker een kopbal van Maarten na een voorzet van Unal Oztürk. Twee minuten later opnieuw een goede mogelijkheid. Maarten werd twee meter buiten de zestien, midden voor het doel, omver geduwd en Lennard Walterbos schoot de vrije trap wel over de muur, maar een half metertje naast.

Acht minuten voor tijd kwam Bas Peters erin voor Fatih. Hij ging als stormram fungeren.

Er kwamen nog een paar kleine mogelijkheden, de best voor Lennard die vrijstaand een voorzet, die net wat achter hem kwam, naast kopte.

Aan de andere kant was het, nu Quick zo drukte natuurlijk oppassen dat niet een uitval, vrije trap of hoekschop voor nieuw gevaar voor Quick zou zorgen.

Kort voor tijd was bij een snelle tegenaanval van Quick de voorzet van Unal helaas niet accuraat en zo bleef het bij een 2-2 gelijkspel.

Na een 2-0 achterstand teken je daarvoor, maar er had meer in gezeten. Sjors zal de eerste zijn om te erkennen dat de tegendoelpunten zijn fouten waren. En hij zal daar het meeste van balen. Maar het is nu eenmaal zo dat een keepersfout meestal meteen fataal is. Een levensgrote kans die gemist wordt kan nog door andere doelpunten gecompenseerd worden. Sjors heeft de afgelopen jaren heel wat punten voor ons gepakt. Dit keer was het jammer genoeg anders. Zonder de fouten had Quick en ook Sjors de nul gehouden en was de eerst overwinning binnen geweest. Een prima prestatie van deze ploeg in opbouw om na de achterstand terug te komen in de wedstrijd. Ook waren er na de gelijkmaker nog kansen op een winnende treffer.

Dat moet dan zondag tegen Varsseveld dan maar gebeuren.

Trainer Roy de Haan zag het zo: “Je krijgt wat je verdiend, we verdienden het dus niet om te winnen. We kwamen te weinig in de duels. We waren niet scherp genoeg. We hadden moeite om de bal te houden. De twee doelpunten hebben we cadeau gegeven, maar verder hebben we weinig weggegeven. Op het laatst ging het beter. We hadden toch de drie punten mee moeten nemen.”

Ik sprak ook met Lennard: “Het is nog steeds wennen als laatste man, maar het wordt wel meer vertrouwd. Vanuit deze positie kan ik ook deels de opbouw verzorgen. We verloren het eerste half uur te veel duels, we leverden steeds de bal in. We wisten dat deze ploeg erin zou knallen. We kregen twee klote goals tegen. Al met al mag je niet ontevreden zijn dat je een punt pakt als je met 2-0 achterstaat. We hebben wel veerkracht getoond. We hebben niet erg veel kansen gecreëerd, maar hadden toch nog kans op de 3-2.”